Ілля Ілліч Мечников (Презентація)

Про матеріал
Ілля Ілліч Мечников (3 (15) травня 1845, Іванівка, Куп'янський повіт, Харківська губернія, Російська імперія — 2 (15) липня 1916, Париж, Французька республіка) — український[8][9], російський та французький науковець, один з основоположників порівняльної патології, еволюційної ембріології, імунології і мікробіології[10], творець наукової школи. Член-кореспондент (1883), почесний член (1902) Петербурзької АН. Відкрив (1882) явище фагоцитозу, розробив фагоцитарну теорію імунітету (1883). Розробив теорії зародкових листків, походження багатоклітинних організмів. Професор Новоросійського університету (1870—1882, нині — Одеський університет ім. Мечникова). Почесний член кількох зарубіжних академій, наукових товариств та інститутів. Лауреат Нобелівської премії у галузі фізіології та медицини за праці про імунітет (1908, спільно з німецьким лікарем, бактеріологом і біохіміком Паулем Ерліхом).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Твій заклад. Практична робота студентки 2 курсу групи 1-Г ПІБ

Номер слайду 2

Ілля Ілліч Мечников 15.05.1845 –15.07.1916). Народився у Харківській губернії, с. Іванівка, у дворянській родині. Видатний фізіолог, ембріолог, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини, почесний доктор Імператорського Харківського університету.

Номер слайду 3

1862 році закінчив із золотою медаллю Другу Харківську гімназію. У 1864 року закінчив природниче відділення фізико-математичного факультету Харківського університету.

Номер слайду 4

1865 — переїхав для продовження досліджень у Неаполь, де спільно з молодим російським зоологом Олександром Ковалевським проводив досліди над ембріональним розвитком морських безхребетних. За роботу, в якій вони показали, що зародкові структури багатоклітинних тварин є, по суті, гомологічними (демонструють структурну відповідність), як і повинно бути у форм, пов'язаних спільним походженням, вони в 1867 р. отримали премію імені Карла Бера, що присуджується Академією наук за роботи з ембріології.

Номер слайду 5

1867 — обраний доцентом Новоросійського університету в Одесі, а за рік — доцентом Петербурзького університету.

Номер слайду 6

Разом з Олександром Ковалевським Мечников поклав початок новій науці — порівняльної ембріології (порівняльній історії розвитку тварин)

Номер слайду 7

Мечников захистив магістерську та докторську дисертацію у Санкт-Петербурзькому університеті, приват-доцентом якого він став. У 1870–1882 роках він займав посаду професора у Новоросійському університеті, де плідно співробітничав з багатьма відомими науковцями

Номер слайду 8

Мечниковим було організовано першу в Україні і Російській імперії бактеріологічну станцію. Протягом 28 років він завідував лабораторією Пастерівського інституту.

Номер слайду 9

  Він створив першу вітчизняну школу мікробіологів, імунологів та патологів. Він є автором багатьох наукових праць у галузі біології та медицини, а також одним із засновників еволюційної ембріології.

Номер слайду 10

У 1882 році винайшов явище фагоцитозу і у подальшому розробив фагоцитарну теорію імунітету. За ці високі досягнення у 1901 році він був удостоєний Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини.

Номер слайду 11

1888 — переїхав до Франції для роботи в Пасткрівському інституті там отримав лабораторію, займався загальнопатологічними питаннями, вивчав проблеми довголіття і ввів в медичний обіг термін «геронтологія», створивши однойменну науку. З 1905 р. — заступник директора Пастерівського інституту.

Номер слайду 12

1908 — Мечникову (спільно з німецьким вченим Паулем Ерліхом) було присуджено Нобелівську премію у галузі фізіології та медицини за праці про імунітет.

Номер слайду 13

Помер у Парижі 15 липня 1916 року у віці 71 року після кількох інфарктів міокарда. Урну з прахом поставили в Пастерівськом інституті.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новикова Ніна
    Гарна презентація. Актуальна. Структурована. Як для ІІ курсу - непоганий початок.Візуалізація допомагає сприйняттю змісту. Це хороший опорний конспект для ознайомлення з видатними постатями України. Дякую. Подальших злетів.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
27 січня 2023
Переглядів
2083
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку