Імунокорекція. Імунотерапія.

Про матеріал
Презентація на тему "Імунокорекція. Імунотерапія." для роботи на уроках біології в 11 класі, виконано за підручником "Біологія та Екологія" Валерія Соболя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

15 грудня Класна робота Тема: Імунокорекція. Імунотерапія. Що таке імунітет? Імунітет — це сукупність захисних механізмів, які допомагають організму боротися з чужорідними чинниками. Фізичні методи Біологічні методи Хімічні методи Вступна вправа: Види терапії: 1-імунотерапія, 2 — магнітотерапія, 3 — фаготерапія, 4 — фототерапія, 5 — радіотерапія, 6 — гірудотерапія, 7 — галотерапія, 8 — пелотерапія, 9 — озонотерапія. Природа — найкращий з лікарів. Гален Осичківський ліцей Радомишльської ТГ Вчитель біології: Ігнатюк Тетяна Володимирівна

Номер слайду 2

Природні способи впливу у імунокорекції та імунотерапії: Імунокорекція — це сукупність методів і засобів, спрямованих на нормалізацію функцій імунної системи Види імунокорекції: стимулювальна; пригнічувальна; замінна. ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ ІМУНОКОРЕКЦІЇ: 1 — застосування з профілактичною метою; 2 — доповнення призначеного лікування; 3 — переважне використання природних способів впливу. Імунотерапія — це сукупність методів лікування, що мають цільовий вплив на клітини, тканини та органи імунної системи. ЗА МЕХАНІЗМОМ ДІЇ РОЗРІЗНЯЮТЬ: 1 — специфічну імунотерапію (вплив на механізми адаптивного імунітету); 2 - неспецифічну імунотерапію (вплив на вроджені імунологічні процеси).

Номер слайду 3

Імунотерапевтичний вплив Активний (використання вакцин) Пасивний (використання сироваток, імуноглобулінів, моноклональні антитіла, ) Адаптивний (цитокініни, чинники росту)

Номер слайду 4

Імунобіологічні препарати поділяють на: Імуностимулятори (вакцини, препарати женьшеню) Імунодепресанти (препарати золота, деякі антибіотики) Імуномодулятори (препарати з ехінацеї, гриба кордицепсу)

Номер слайду 5

Імунобіологічні препарати: - Вакцини — препарати з ослаблених, вбитих збудників захворювань або продуктів їх життєдіяльності, що їх застосовують для формування набутого активного імунітету (БЦЖ проти туберкульозу). - Анатоксини — препарати із знешкоджених екзотоксинів бактерій, що зберігають антигенні та імуногенні властивості (стафілококовий анатоксин). - Сироватки імунні — це препарати сироватки крові, що отримують шляхом імунізації тварин або людини і використовують для створення пасивного імунітету (протиправцева сироватка). - Інтерферони — це природні або рекомбінантні білкові речовини, що є противірусними засобами та здатні модулювати функції імунної системи (природний альфа-інтерферон, штучний лаферон). - Імуноглобуліни — препарати, діючою основою яких є антитіла, що підвищують неспецифічну опірність організму (імуноглобулін людський). - Пробіотики — це бактеріальні препарати, що містять живі мікроорганізми або їхні метаболіти, що здійснюють регуляторний вплив на імунну систему через відновлення мікрофлори кишечнику (лінекс, лактобактерин ).

Номер слайду 6

Імунобіологічні препарати: - Бактеріофаги — це антимікробні специфічні препарати, що їх отримують в результаті селекції бактеріофагів ( дизентерійний або сальмонельозний бактеріофаг). - Антибіотики — це продукти життєдіяльності (або їхні синтетичні аналоги і гомологи) живих клітин, що вибірково пригнічують функціонування клітин бактерій, грибів або пухлин (лізоцим, пеніцилін, цефадозим). Інтерфкерон бета — 1 в Анатоксин

Номер слайду 7

БІОЛОГІЯ+НАУКА. ІМУНОТЕРАПІЯ РАКУ.

Номер слайду 8

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ: Опрацювати параграф 28, скласти особисту програму зміцнення здоров’я.

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Презентації
Додано
15 грудня 2023
Переглядів
280
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку