Індивідуальний навчальний проект "Здорове харчування. Переваги та недоліки"

Про матеріал
Пропоную вашій увазі проект, який можна запропонувати учням для виконання на уроках інформатики. Адже, здорове харчування — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорове харчування. Переваги та недоліки

Номер слайду 2

Що таке здорове харчування? Здорове харчування (здорова дієта, англ. healthy diet) — це харчування, яке забезпечує ріст, нормальний розвиток і життєдіяльність людини, що сприяє зміцненню її здоров'я та профілактиці захворювань. Дотримання правил здорового харчування в поєднанні з регулярними фізичними вправами, скорочує ризик хронічних захворювань і розладів, таких як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет, підвищений тиск і рак.

Номер слайду 3

Переваги здорового харчування Здорове харчування має багато переваг, і є дуже важливим для кожної людини. Формування корисних звичок ще у ранньому віці багато в чому впливає на наше майбутнє. Це допомагає знизити ризик розвитку таких хвороб у подальшому, як ожиріння, серцево-судинні захворювання, діабет та навіть рак.Вживання здорової їжі - найкращий спосіб запобігти запаленню та іншим наслідкам цих захворювань.

Номер слайду 4

Недоліки здорового харчування Стаття 2015 року у "Оглядах харчування" дала детальний аналіз цін на продукти харчування. Стаття показала, що овочі та фрукти мають вищу вартість калорій, ніж солодощі. Отже, насправді коштує зберегти здоров’я та зберегти здорову масу тіла завдяки дієті, яка включає поживні фрукти та овочі. Така дорожча вартість здорової їжі для деяких може зменшити ймовірність її появи в списку покупок. Дітям це також може здатися менш смачним. Це створює дилему для батьків, оскільки смак залишається найкращим провісником вибору їжі з 4 років і далі.

Номер слайду 5

Переваги шкідливої їжі Дослідники розглядають продукти харчування з високим вмістом цукру, солі та жиру як шкідливу їжу. Прикладом є картопляні чіпси та батончики. Люди зазвичай вибирають шкідливу їжу через її широку доступність та хороший смак. Він також пропонує недорогий спосіб харчування. Ці енергоємні, недорогі харчові продукти впливають і на ваш розум. Нездорова їжа має заспокійливу дію - навіть для немовлят. Це також підвищує ефективність виконання завдань з просторового навчання. Нарешті, він вивільняє ендорфіни, викликаючи почуття ейфорії.

Номер слайду 6

Недоліки нездорової їжі Вчені пов’язали різке зростання ожиріння у дітей із споживанням нездорової їжі. Вага, що набирається в молодості, часто зберігається і у зрілому віці, і дорослі піддають ризику такі захворювання, як діабет. Нездорове харчування також дивно впливає на психічне здоров’я. Наприклад, дослідники виявили взаємозв'язок між шкідливою їжею та жорстокою поведінкою. Також було доведено, що прийом фаст-фудів корелює з думками про самогубство.

Номер слайду 7

Процент людей з зайвою вагою

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

ppt
Додано
2 липня 2021
Переглядів
1625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку