Інфо-картка "Агатангел Кримський"

Про матеріал
Можливості для використання: • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати». • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п. • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.
Перегляд файлу

Інфо-картка

 Пропоную колегам, учням та абітурієнтам інфо-картки для систематизації інформації про історичного діяча.

Можливості для використання:

  • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати».
  • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п.
  • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.

В першій частині інформація вже заповнена і готова для використання.

«Портретна галерея» - містить декілька зображень історичного діяча, що найчастіше зустрічаються у підручниках з історії. Особливо це є зручним для абітурієнтів при підготовці до ЗНО з історії України – розділ історичні персоналії обов’язкові для візуального розпізнавання.

«Коротка інформаційна довідка» - стисла інформація, що стосується діяльності відповідної історичної персони. Данні не є вичерпними, за бажання можна редагувати.

За допомогою другої частини картки можна допомогти учням організовувати і систематизувати інформацію уроку через фіксацію актуальних знань й знань, отриманих у процесі роботи.

«Цікаві факти!» - пропонуємо учням, або абітурієнтам шляхом систематизації отриманої інформації на уроці та різних видів джерел виокремити і занотувати 4 особливі факти, що стосуються відповідної історичної персоналії.

«Особистий внесок в історію» - пропонуємо учням або абітурієнтам визначити особистий внесок історичної персоналії в історію. Чому саме ця персоналія є важливою для вивчення в курсі історії України та яким чином вона змінила хід історії.

Ілюстративний матеріал поданий у картці з мережі Інтернет.

#ЗНО

Портретна галерея

Коротка інформаційна довідка

Кримський Агатангел Юхимович — Вікіпедія    Картинки по запросу кримський

Ми – фігурки в шахівниці, Круг небесний – наш іграч. О. Хайям ...        Агантел Кримський – видатний український учений-гуманіст | Іслам в ...

Один із найвизначніших світових дослідників сходу, письменник. Збірка його поезій «Пальмове гілля» містить оригінальні вірші дослідника та переклади арабських поезій українською мовою (знав близько 60 мов). Із 1918 року Агатангел Кримський працював секретарем Всеукраїнської Академії Наук. Залишив по собі унікальні мовознавчі дослідження: «Українська граматика», «Нариси з історії української мови». У 1941 році постановою Народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) Кримського оголосили «ворогом народу». В ув’язненні вчений помер.

Цікаві факти!

Особистий внесок в історію

Папка деловая из кожи, папка деловая кожаная, папка деловая ...

 

docx
Додано
30 січня 2022
Переглядів
263
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку