Інфо-картка "Микола Костомаров"

Про матеріал
Можливості для використання: • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати». • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п. • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.
Перегляд файлу

Інфо-картка

 Пропоную колегам, учням та абітурієнтам інфо-картки для систематизації інформації про історичного діяча.

Можливості для використання:

  • Вчителям – при підготовці до уроку, як схема «з чого розпочати».
  • Учням – як пам’ятка про історичного діяча, творчий пошук, обробка та систематизація інформації, елемент до учнівського проекту, домашнє завдання і т.п.
  • Абітурієнтам – пам’ятка для візуального розпізнавання відповідної історичної персоналії, а також систематизація інформації під час підготовки (самопідготовки) до ЗНО з історії України.

В першій частині інформація вже заповнена і готова для використання.

«Портретна галерея» - містить декілька зображень історичного діяча, що найчастіше зустрічаються у підручниках з історії. Особливо це є зручним для абітурієнтів при підготовці до ЗНО з історії України – розділ історичні персоналії обов’язкові для візуального розпізнавання.

«Коротка інформаційна довідка» - стисла інформація, що стосується діяльності відповідної історичної персони. Данні не є вичерпними, за бажання можна редагувати.

За допомогою другої частини картки можна допомогти учням організовувати і систематизувати інформацію уроку через фіксацію актуальних знань й знань, отриманих у процесі роботи.

«Цікаві факти!» - пропонуємо учням, або абітурієнтам шляхом систематизації отриманої інформації на уроці та різних видів джерел виокремити і занотувати 4 особливі факти, що стосуються відповідної історичної персоналії.

«Особистий внесок в історію» - пропонуємо учням або абітурієнтам визначити особистий внесок історичної персоналії в історію. Чому саме ця персоналія є важливою для вивчення в курсі історії України та яким чином вона змінила хід історії.

Ілюстративний матеріал поданий у картці з мережі Інтернет.

#ЗНО

Портретна галерея

Коротка інформаційна довідка

http://osvita.ua/doc/images/news/605/60512/7__novyj_razmer.jpg    Костомаров Микола Іванович — Вікіпедія

Волинський слід Миколи Костомарова | „Свобода“     Портрет, 1840-і рр. - галерея М. І. Костомарова

Ад’юнкт-професор (вчене звання у дореволюційній Росії і Західній Європі) кафедри російської історії Київського університету. У 1845 р. переїхав до Києва, став викладачем Київського університету. Один із засновників Кирило-Мефодіївського братства (1846р.) та автор його програмних документів, зокрема «Книги буття українського народу». Журнал «Основа» публікував роботи вченого, які обґрунтовували відмінності історії українців і росіян. Обґрунтовував народницьку школу історії: головним вважав історію народу в усіх її проявах, а не події чи історичні постаті.

Цікаві факти!

Особистий внесок в історію

Папка деловая из кожи, папка деловая кожаная, папка деловая ...

 

docx
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку