Інформаційна листівка"У чому більше шкоди: чай чи кава?"

Про матеріал

Кава чи чай, на думку вчених, якщо їх неправильно вживати, спричиняють жахливі руйнівні процеси спочатку в нервовій і ендокринній системах, а далі - в усьому організмі. Під впливом цих напоїв наша імунна система може втратити контроль над роботою клітин і стати навіть агресивною щодо своїх тканин.

Перегляд файлу

 

 

 

  1. Від чорного чаю жовтіють зуби, а від зеленого – порушується емаль.
  1. Дуже підвищує кислотність шлунку, тому ранкова кава замість сніданку – шлях до язви.
  1. Вимиває з організму магній.

І «Привіт втома».

  1. Серйозне мочогінне. Обезводнює організм. Тому правильно до кави подавати воду.
  1. Сприяє відкладанню солей і утворенню каміння у нирках.
  1. Вживання кави частіше пов’язане з курінням.

 

  1. Через пів години у заварці починають утворюватися канцерогени.
  1. Дає швидкий «скачок» тиску вгору-вниз. Для серцево-судинної системи це удар.
  1. До чаю прийнято подавати солодощі, а це збільшує кількість вжитого цукру.

 

  1. Заважає всмоктуванню поживних макроелементів, наприклад, кальцію.

Кава і чай відносяться до легальних стимуляторів, тому їх не можна вживати регулярно, краще пити сок чи воду.

http://2.bp.blogspot.com/-KdCs-GyyxFU/VjC-G7JYwrI/AAAAAAAADGs/9dUGHqysJlo/s320/kava%2Bchu%2Bchaj4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

КАВА. Відомо,що історія кавових зерен налічує не один десяток століть. Згідно з легендою, пастухи після спалювання кущів кавового дерева знаходили в попелі обпалені кавові зерна, їх жували, і це додавало їм заряд бадьорості і збудження. Каву забороняли з політичних та релігійних міркувань. Перші продавці цього чудового напою в Європі приписували йому божественні сили, запевняючи, що люди, які спробували цей чудовий напій, обов'язково потраплять в рай.

Як відомо, кава - тонізуючий напій, що додає бадьорість душі й тілу. Збудливий ефект кави зобов'язаний міститься в його зернах кофеїну, який справляє різний вплив на організм людини. У взаємодії з молоком або вершками кава втрачає частину гіркоти.

http://2.bp.blogspot.com/-jDu-M9DxIzw/VjC9lj1u4bI/AAAAAAAADGM/oX4dEtbPTY4/s200/kava%2Bchu%2Bchaj.jpgЗдоровий організм реагує на каву наступним чином:

►посилюється швидкість реакції;

►частішає дихання;

►посилюється виділення шлункового соку;

►підвищується кислотність;

►звужуються судини травного тракту;

►кров'яний тиск трохи підвищується;

►розширюються серцеві судини.

Відомо, що кава здатна швидко привести в порядок наш організм після сну, а чашка кави на ніч – викликати безсоння. Стимулюючий ефект від цього напою може      виявлятися протягом трьох годин. Найбільш сприятливими для прийому кави є ранкові години. Каву краще пити післяїжі, адже вона стимулює травлення, що приносить безперечну користь нашому організму.

І все-таки чи шкідлива кава? Відповідь: в розумних межах здоровій людині кава корисна.Але наливаючи в чашку підбадьорливий ароматний напій, пам'ятайте про помірність в його вживанні.

ЧАЙ. 15 грудня у країнах, які вважаються лідерами у виробництві чаю, відзначають Міжнародний день чаю. Чай здавна відомий в різних країнах (в Індії, Греції, Туреччині, Італії, Китаї, Англії).

Чай цінують за його лікувальні властивості. Ним лікують хвороби, знімають втому, зігріваються від холоду і рятуються від спеки. В давні часи молоді листочки використовувались в їжу, а старі м'ясисті – як лікарський засіб. В давніх книгах описані лікувальні властивості чаю: чай додає людині розуму, робить легким тіло і прояснює очі, дає можливість менше спати. В давнину китайці називали чай “вогнем життя”.

Учені тих часів описали 24 лікувальні властивості чаю, це – нейтралізація отрути, лікування голосу, зміцнення зубів, зменшення ваги тіла та інші. Крім цього, чай нейтралізує отруєння алкоголем, зміцнює шлунок і статеву систему, має потогінну та сечогінну властивості, тамує спрагу та знімає біль голови. Чай очищує кров і покращує шлунок, мозок та колір шкіри обличчя, надає подиху свіжості, пригнічує запах вина, часнику та цибулі. Чай заспокоює серцебиття, позитивно впливає при захворюваннях серця, полегшує дихання. Чай називають еліксиром життя, який нам подарувала природа, бо він унікальний за своїм вмістом вітамінів.

Запам’ятайте! Головне – правильно заварювати чай!(Наприклад, зелений чай можна заварювати неодноразово, але бажано не більше п'яти разів. А от чорний чай – не більше одного разу. Причому, випивати його слід протягом п’ятнадцяти хвилин після заварювання.)

docx
Додано
29 жовтня 2018
Переглядів
705
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку