Інформаційні моделі 6 клас НУШ

Про матеріал
Презентація "Інформаційні моделі 6 клас НУШ". Інформаційна модель — модель об'єкта, представлена у вигляді інформації, що зображує істотні для даного розгляду параметри та змінні величини об'єкта
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні моделі6 клас НУШ

Номер слайду 2

Інформаційні моделі1. Що таке дослідження?Дослідження - це людська діяльність, спрямована на вивчення властивостей об'єктів навколишнього світу та їх зв'язків з іншими об'єктами.2. Що таке модель об’єкта? Які бувають моделі за способом подання?Модель об'єкта - це зменшена копія реального об'єкта, явища, процесу.

Номер слайду 3

Модель об’єкта – це новий об’єкт, який має властивості об’єкта, суттєві для даного дослідження. Типи моделе:1. Матеріальна модель – це модель у вигляді предметної копії (іграшки, опудала, манекени, глобус, макети).2.Інформаційна модель – це модель об’єкта, подана у вигляді його опису (карта земної кулі, портрет, хімічна формула, твір, фотографія). Типи інформаційних моделей за формою поданнясловесні – усні та письмові описи;графічні – малюнки, креслення, піктограми, карти;структурні – таблиці, графіки, діаграми, схеми;математичні – формули, рівняння, нерівності, функції;спеціальні – хімічні формули, нотні записи.

Номер слайду 4

Етапи створення інформаційних моделей: Визначити мету створення моделі. Виділити основні властивості об'єкта для дослідження. Вибрати тип моделі. Обрати інструмент для створення моделі. Створити модель.

Номер слайду 5

Створення інформаційної моделі: Для створення словесних і графічних інформаційних моделей можна використовувати такі програмні засоби: Словесна модель: текстовий редактор (наприклад, Microsoft Word ). Ви можете описати будинок, його розміри, кількість поверхів, матеріал, з якого він зроблений, та інші важливі характеристики. Графічна модель: програми для створення діаграм (наприклад, Microsoft Visio або Google Drawings). Ви можете створити схему будинку, показати розташування кімнат, вікон, дверей тощо.

Номер слайду 6

Завдання: Створення моделі ракети, використовую одну з запропонованих програм

Номер слайду 7

Рефлексія: Діти подумайте і назвіть три факти про які ви дізналися вперше. Два факти які вас здивували чи зацікавили. Один факт який найдивовижніший для вас.

pptx
Додано
14 грудня 2023
Переглядів
1249
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку