Інформаційні ресурси та технології

Про матеріал
Презентація на тему Інформаційні ресурси та технології для уроку в 8 класі за підручником Ольга Коршунова, Ігор Завадський , Зоряна Стасюк.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційні ресурси та технології

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Інформаційні ресурси можна класифікувати за багатьма ознаками як приклад: За способом доступу: Приватні;Загальнодоступні;З обмеженим доступом. За вартістю: Платні БезкоштовніЗа формаю власності: ДержавніНедержавні

Номер слайду 4

Обміркуйте перелік об'єктів і визначте, що з поданих об'єктів є інформаційним ресурсом. Обґрунтуйте свою думку.

Номер слайду 5

Впорядкування данихбази даних- системи, що гарантують збереження даних в узгодженому та структурованому виглядіНевпорядковані бази даних це відео в інтернеті, переслана інформація від інших користувачів та іньше. На їх базі можна створити портфоліо користувача і вподобань. Графік упорядкованих та не упорядкованих даних

Номер слайду 6

Виробники інформаційних ресурсів.організації, що видобувають і публікують інформацію (інформаційні агентства, засоби масової інформації, редакції газет і журналів, видавці, патентні відомства)організації, які займаються її опрацюванням (відбором інформації, індексацією, завантаженням в бази даних тощо)виробником інформаційних ресурсів є будь-який з нас, хто створює вебсайти, веде сторінки у соціальних мережах чи в інший спосіб бере активну участь у житті інформаційного суспільства.

Номер слайду 7

Як розвиток інформаційних технологій допомагає людям з особливими потребами?Вже сьогодні випускають протези, якими можна управляти за допомогою імпульсів тіла. Альпініст Г'ю Герр втратив обидві ноги під час сходження. Зате він розробив найбільш передові біонічні протези, які чіпляються за камінь і дозволяють краще проходити складні ділянки траси. Герр може стояти на одній нозі ледве не догори ногами, прикріплений до скелі.

Номер слайду 8

Як розвиток інформаційних технологій допомагає людям з особливими потребами?У Південній Кореї представили смарт-годинник для сліпих зі шрифтом Брайля. Він уміє передавати повідомлення з соцмереж, показувати час, повідомляти, хто дзвонить, читати новини і т. д.

Номер слайду 9

Як розвиток інформаційних технологій допомагає людям з особливими потребами?Компанія Google протягом 2019 року представила кілька інклюзивних функцій для Android. Додаток Lookout розповідає користувачу, що знаходиться навколо нього, якщо навести камеру. Live Transcribe — переводить мову в текст і показує, якщо треба піднести смартфон ближче до джерела звуку. Sound Amplifier підлаштовує відтворення звуків під особливості слуху.

Номер слайду 10

ПЕРЕВІР СЕБЕ1. Назви приклади інформаційних послуг.2. Поясни, як розвиток інформаційних технологій змінює наш світ.3. Чи можна невпорядковану частину «великих даних» назвати інформаційним ресурсом?

Номер слайду 11

pptx
Додано
5 жовтня 2022
Переглядів
832
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку