Інформаційний буклет "Насильство"

Про матеріал
Сьогодні проблема насилля в шолі постає дуже гостро. Що робити, коли тебе над тобою чинять насильницькі дії? Буклет містить короткий опис цього явища, рекомендації учням та телефони гарячих ліній.
Перегляд файлу

5. Жодна доросла людина, за винятком лікаря, який робить це для твого здоров'я, не повинна торкатися твоїх інтимних частин тіла. Якщо хтось проти твоєї волі доторкнеться до тебе і скаже: «Це наша таємниця» - обов'язково треба розповісти про це дорослим, яким ти довіряєш.

6. Жодна людина не має права просити тебе торкатися інтимних частин її тіла.

7.Намагайтеся уникати ситуацій, які можуть призвести до насилля.

8. Якщо ти не хочеш сексу, не треба поводитися провокуюче.

 

Пов’язане зображення

 

 

Національна «гаряча лінія» з питань протидії насильству та захисту прав дитини (працює на базі Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна»). 
- 386  безкоштовно для абонентів МТС та Київстар 
- 0 800 500 335  дзвінки в межах України безкоштовні 
- 044 205 36 94  для дзвінків у межах Києва та з закордону

Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів (працює на базі Представництва міжнародної організації з міграції в Україні). 
- 0 800 505 501 дзвінки в межах України безкоштовні 
- 527 безкоштовно для абонентів МТС, Київстар, life:)

Регіональна консультативна телефонна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому насильству (працює на базі Громадської організації незрячих юристів) 
057 705 12 66

 

2018 рік

Ірдинський навчально-виховний комплекс

«Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів»

Насильство

 

C:\Users\user\Desktop\images.jpg

 

Наси́льство — це застосування силових методів, або психологічного тиску  за допомогою погроз, свідомо спрямованих на слабких або тих, хто не може чинити опір. Тобто, будь-яке застосування сили щодо беззахисних.

 

Насилля поділяється на:

Фізичне насильство - нанесення дитині батьками або особами, що їх замінюють, вихователями чи іншими будь-якими особами фізичних травм, різних тілесних ушкоджень, які заподіюють шкоду здоров'ю дитини, порушують її розвиток і позбавляють життя.

Сексуальне насильство або спокушання - використання дитини (хлопчика чи дівчинки) дорослим чи іншою дитиною для задоволення сексуальних потреб чи отримання вигоди.

Психічне (емоційне) насильство - постійне або періодичне словесну образу дитини, загрози з боку батьків, опікунів, вчителів, вихователів, приниження її людської гідності, звинувачення його в тому, в чому він не винен, демонстрація нелюбові, неприязні до дитини. До цього виду насильства відносяться також постійна брехня, обман дитини (у результаті чого він втрачає довіру до дорослого), а також пред'являються до дитини вимоги, що не відповідають його віковим можливостям.

Нехтування інтересами і потребами дитини - відсутність належного забезпечення основних потреб і потреб дитини в їжі, одязі, житло, вихованні, освіті, медичній допомозі з боку батьків або осіб, які їх замінюють, в силу об'єктивних причин ( бідність, психічні хвороби, недосвідченість) і без таких.

Пам'ятка

«Як уникнути насильства?»

1.Уникайте спілкування з малознайомими й незнайомими людьми.

2. У разі, коли навіть знайома людина пропонує вам щось «недобре», «таємниче», «заборонене», - відмовтесь!

3. Пам'ятайте! Ніхто не має права вас до чогось насильно примушувати!

У разі небезпеки – виказуйте активний супротив - кричіть, бороніться, кусайтеся, бийтеся.

Активні дії злякають нападника!

 

Пам'ятка «Як уникнути сексуального насильства?»

1. Твоє тіло належить тільки тобі. Ніхто не має права без твоєї згоди навіть торкатися до нього.

2. Якщо хто-небудь доторкнеться до тебе так, що тобі це не сподобається, або попросить тебе доторкнутися до нього, а тобі цього не хочеться робити, не потрібно навіть розмовляти з такою людиною.

З.Ти маєш право відповісти такій людині «Ні!» або «Не торкайтеся до мене!». У тебе є також право піти від такої людини.

4.Про те що сталося, потрібно розповісти дорослому, до якого маєш довіру (це можуть бути родичі, друзі батьків, сусіди, вчителі тощо).

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Виховна робота
Додано
4 березня 2018
Переглядів
3502
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку