Інформаційний лист "Сім природних чудес світу"

Про матеріал
Інформаційний лист "Сім природних чудес світу" розповідає та ілюструє дивовижні куточки нашої планети. Цей матеріал є гарним доповненням до уроку.
Перегляд файлу

 

 

 

 

Сім природних чудес світу

14 листопада 2011

http://ridna.ua/wp-content/uploads/wp-post-thumbnail/0Mn83X.jpgwww.tnmv.net

Завершився всесвітній конкурс на визначення «Семи нових чудес природи» (англ. New seven wonders of nature), в якому брали участь більш ніж 220 країн протягом останніх чотирьох років.

11 листопада 2011 року (11/11/11) організаторами були оприлюднені ПОПЕРЕДНІ результати цього конкурсу.

Отже, за попереднім підрахунком голосів, як повідомляє офіційний сайт акції, до сімки переможців увійшли (список поданий за абеткою):

Amazon              АМАЗОНІЯ

(Бразилія, Перу, Колумбія, Венесуела, Еквадор, Болівія, Гайана, Сурінам, Французька Гвіана)

Тропічні ліси Амазонки (також відомі як Амазонія, або джунглі басейну Амазонки) площею у сім мільйонів квадратних кілометрів (1,7 млрд. акрів), хоча сам ліс займає близько 5,5 мільйона квадратних кілометрів (1,4 млрд. акрів), — розташовані на території 9 країн.

                  http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/amazon2.jpg

 

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\amazon.jpgАмазонія представляє більше половини тропічних лісів планети. Ріка Амазонка — найдовша і найповноводніша річка нашої планети. Вона має найбільший басейн у світі. Жоден міст не перетинає Амазонки.

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\1266007505_amazon.jpg

 

Halong Bay ЗАТОКА ХАЛОНГ (В’єтнам)

Затока Халонг розташована в провінції Куанг Нінь, у В'єтнамі. Містить тисячі карстових вапняків, скель, круч, печер та островів різних розмірів і форм. Бухта має 120-кілометрову берегову лінію і площу близько 1553 квадратних кілометрів, з 1969-ма острівцями.

        http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-haling.jpg

Деякі з островів порожні, з величезними печерами, на інших — плавучі села-рибалки, які полюють на мілководді на 200 видів риб і 450 різних видів молюсків. Ще однією особливістю Затоки Халонг є велика кількість озер посеред вапнякових островів. Халонг перекладається як «там, де дракон занурився у море». З цією місцевістю пов’язано багато цікавих місцевих легенд.

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\Ha_long_bay.jpg                                  

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\9e4c63bbf256a524fd3bacd4726ffbc2_big.jpg

Iguazu Falls ВОДОСПАДИ ІГУАСУ

(Аргентина, Бразилія)  Комплекс водоспадів на річці Іґуасу є одним з найбільших водоспадів світу. Вони простягаються на 2700 м (близько 2 миль), утворюють напівкруглу форму. З 275 каскадів, які в сукупності складають Водоспади Ігуасу, «Горло диявола» є найвищим – сягає 80 м у висоту.

          http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-Iguazu.jpg

Водоспади Ігуасу розташовані на кордоні бразильського штату Парана і аргентинської провінції Місьйонес, в оточенні двох національних парків (BR/ARG). Навколо — субтропічні ліси з сотнями рідкісних і зникаючих видів флори і фауни.

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\20111111225112.jpg

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\4117.jpg

Jeju Island ОСТРІВ ЧЕДЖУ  (Південна Корея)

Це острів вулканічного походження, в 130 км від південного узбережжя Кореї. Найбільший острів і найменша провінція в Кореї. Площа — 1846 кв км.

http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-jeju-island.jpg

Головною особливістю є Чеджу Халласан, найвища гора У Південній Кореї і згаслий вулкан, який піднімається на 1950 м над рівнем моря. Головний вулкан оточують 360 «супутникових» вулканів.

       C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\478926_20111111221220.jpg  

Komodo                        КОМОДО     (Індонезія)

Індонезійський національний парк Комодо складається з трьох великих островів — Комодо, Рінка і Падар, а також із безлічі дрібних островків — на загальній площі 1817 квадратних кілометрів (з них 603 кв км суші).

          http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-KOMODO.jpg

    Національний парк був заснований у 1980 році для захисту Комодського варана. Це єдине місце на Землі, де живуть унікальні нащадки динозаврів — Комодоські варани чи дракони — найбільші ящірки земної фауни. Найбільша дика особина, щодо якої є достовірні дані, була завдовжки 3,13 м і важила 166 кг, включаючи ще неперетравлену їжу. Пізніше під захист Національного парку потрапили також інші види тварин, включаючи морських. Острови Національного парку мають вулканічне походження.

        C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\2011_11_12_v3b5.jpg

ПІДЗЕМНА РІЧКА ПУЕРТО ПРИНЦЕСА

Puerto Princesa Underground River        (Філіппіни)

Національний парк «Підземна річка Пуерто Принцеса» розташований приблизно в 50 км на північ від міста Пуерто Принцеса на о. Палаван, Філіппіни. Парк має зону гірських карстових ландшафтів у 8,2 км. Підземна річка розташована у печері, вона судноплавна. Впадає у Південно-Китайське море. Печера має велику кількість гротів, а також багато сталактитів і сталагмітів. У нижній частині річки є приливи та відливи.

       http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-puerto-princessa.jpg

     Цю підземну річку вважають найдовшою у світі. Біля входу у печеру – лагуна, яку обрамляють старі дерева, що ростуть прямо біля крайки води. Мавпи, великі ящірки, білки та багато інших тварин знайшли собі місце на пляжі біля печери.

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\2011_11_12_v3b6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Table Mountain СТОЛОВА ГОРА (Південна Африка)    Ця гора з пласкою вершиною розташована на південному березі Столової бухти біля південноафриканського міста Кейптаун. Обривається до мису Доброї Надії. Висота 1 086 метрів. Складена піщаниками. Схили круті, вкриті верещатниками і заростями жорстколистних вічнозелених чагарників. Тут нараховують більше 1470 видів рослин.

        http://ridna.ua/wp-content/uploads/2011/11/7-Table-Mountain.jpg

     Столова гора є відомою туристичною пам'яткою, до вершини гори можна дістатися канатною дорогою. Вона є частиною Національного парку Столова гора.

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\7 природних чудес світу\capetown61.jpg

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Чікаленко Ганна Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
16 грудня 2019
Переглядів
583
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку