Інформаційно – виховний дослідницький проект « Чому хворіють школярі? Чому хворіють мої однокласники?»

Про матеріал
Пропагувати здоровий та активний стиль життя. Формувати свідоме ставлення до власного здоров`я й усвідомлення особистої відповідальності за нього. Спонукати дітей до роздумів що вибір робить кожна людина самостійно.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому хворіють мої однокласники?Дослідники:учні 10 класу. Керівник: Марченкова Олена Юріївна КЗО НВО № 113 ДМРм. Дніпро

Номер слайду 2

Дослідити чому наші однокласники часто хворіють інфекційними захворюваннями;Зібрати багато наукових данних про те, як захистити організм школярів. Представити матеріал в презентації. Мета дослідження

Номер слайду 3

Початок дослідження. Анкетування однокласників. Опитано 22 учні. Да. НіІноді1. Чи дотримуєшся ти режиму дня?51252. Чи робиш ти ранкову гімнастику?31253. Чи зайиаєшся ти спортом? ( спортивні гуртки, секції)81044. Чи загартовуєш ти свій організм?01935. Чи є в твойому раціоні фрукти та овочі?7312

Номер слайду 4

Співвідношення спорту і захворюванностіСпіввідношення спорту і захворюваності3/41/4 Не цікавляться спортом и хворіють. Займаються спортом і не хворіютьppt_xppt_x

Номер слайду 5

Німецький філософ Артур Шопенгауер сказав: "Здоров`я – це не все, але все без здоров`я – це нічого". Здоров`я - це...

Номер слайду 6

Згідно з дослідженнями 73% школярів не роблять перерву під час приготування уроків. 30 – 40 % дітей мають надлишкову вагу.

Номер слайду 7

В інтерв’ю з медичними працівниками сімейної клініки були визначено, що найчастіше учні хворіють на вірусні інфекції. Приблизно 67% учнів навчального закладу. Як допомогти школярам?

Номер слайду 8

При опрацюванні даних анкети учнів було виявлено:67 % учнів вважають себе здоровими:часто хворіють – 57 % учнів. Як допомогти школярам?

Номер слайду 9

Не дотримання режиму дня;Нераціональне харчування: СтесІнші фактори : навчання, поганий сон. Основні фактори, які негативно впливають на здоров`я

Номер слайду 10

Варто якомога раніше почати дотримуватися простих, але здатних зберегти здоров'я принципів: Здоровий спосіб життя - ключ до збереження здоров'я. Тільки ми, і ніхто інший можемо зробити своє життя повноцінним, його зберігши, або - зруйнувати курінням, алкоголем та іншими шкідливими звичками. Зарядка. Всього 15-20 хвилин зарядки в день, роблять вас більш здоровими і збільшують тривалість життя.

Номер слайду 11

Правильне харчування. Уміння не тільки правильно складати раціон харчування, але і дотримуватися його допоможе організму справлятися з навантаженнями протягом усього дня. Повноцінний відпочинок Придумайте собі відпочинок до душі - можна сходити в театр, провести час в спілкуванні з друзями, почитати улюблену книгу або прогулятися в найближчому парку. Також важливо висипатися - адже здоровий сон допомагає організму людини відновити сили після важкого трудового дня.

Номер слайду 12

Фізична активність, загартовування. Кілька хвилин в день, які присвячені нескладній зарядці і загартовуючиим процедурам дозволять зміцнити найцінніше, що у нас є - наше здоров'я. Уміння справлятися зі стресовими ситуаціями Бажано не приймати неприємні події «близько до серця». Потрібно вчитися правильно виходити з виникаючих стресових ситуацій, філософськи мислити, жити у злагоді зі своєю совістю, ладити з людьми.

Номер слайду 13

Гармонійне поєднання фізичного і морального здоров'я допомагає нам позитивно дивитися на навколишній світ, прагнути до творчості, будувати своє щастя. Попрацювавши над своїми звичками і закріпивши корисні навички, можна продовжити активне життя на довгі роки, адже саме від нас залежить стан нашого здоров'я.

Номер слайду 14

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
3 серпня 2019
Переглядів
830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку