Презентація "Формування самооцінки у підлітковому віці" (8, 9 клас, виховні заходи, семінарські заняття, тренінги)

Про матеріал

Підвищення самооцінки є нагальною проблемою практично кожного. Адже саме від величини самооцінки залежить подальше життя і успішність індивіда. Звичайно, у людей, в різні періоди життя, рівень самооцінки може варіюватися, незважаючи на те, що його ази закладаються в ранньому дитинстві батьками. Матеріал презентації допоможе провести треніги, бесіди та дискусії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Формування самооцінки у підлітковому віці

Номер слайду 2

Напис на храмі Аполлона в Дельфах говорить: "ПІЗНАЙ САМОГО СЕБЕ".

Номер слайду 3

Самопізнання є необхідною умовою саморозвитку особистості

Номер слайду 4

САМООЦІНКА — це оцінка людиною власних можливостей, якостей, достоїнств і недоліківrr

Номер слайду 5

Самооцінка є важливою рисою ОСОБИСТОСТІ й регулятором поведінки

Номер слайду 6

Самооцінка може бути завищеною, заниженою та адекватною, і саме остання сприяє розвитку людини. Завищена або занижена утруднюють цей процес. Те, як людина оцінює себе, частково залежить від її соціального статусу, але і це більш від оцінок, які вона отримує від значимих для неї осіб. САМООЦІНКА

Номер слайду 7

ЗАВИЩЕНА  САМООЦІНКА — це  коли  людина  вірить  у  себе, відчуває  себе  «на  коні»,  але  іноді,  будучи  впевненою  у своїй непогрішності,  вона  може  потрапити  в  складну  ситуацію,  коли  потрібно  відмовитися  від  звичного  погляду  на  речі  і  визнати чужу правоту.

Номер слайду 8

ЗАНИЖЕНА  САМООЦІНКА  властива  людям,  схильним  сумніватися  в  собі,  приймати  на  свій  рахунок  зауваження,  невдоволення  інших  людей,  переживати  й  турбуватися  з  незначних приводів.  Такі  люди  часто  не  впевнені  в  собі,  їм  зазвичай складно  прийняти  рішення,  настояти  на  своєму.  Вони  дуже чутливі.

Номер слайду 9

АДЕКВАТНА САМООЦІНКА — це коли людина реально оцінює себе, бачить як свої позитивні, так і негативні якості. Людина здатна адаптуватися до мінливих умов соціального середовища.

Номер слайду 10

ФОРМУВАННЯ САМООЦІНКИ ВІДБУВАЄТЬСЯ:*на основі оцінок оточуючих;*через оцінку результатів власної діяльності;*на  основі  співвідношення  реального  та  ідеального  уявлення про себеrrrrr

Номер слайду 11

Все розпочинається з твоїх думок!!!style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 12

Чи було так у вашому житті, що ви переоцінили себе, узялися за роботу, яку не змогли виконати? Що б ви порадили людині, яка опинилася в подібній ситуації?

Номер слайду 13

У романі американського письменника Джерома Девіда Селінджера «Ловець у житі» головний герой — підліток Голден Колфілд — говорить, пояснюючи, чого він хоче по-справжньому: «Розумієш, я уявив, як маленькі дітлахи грають увечері у величезному полі, у житі. Тисячі малюків, і довкола — жодної людини, жодного дорослого, крім мене. А я стою на самому краю скелі, над прірвою, розумієш? І моя справа — ловити дітлахів, щоб вони не зірвалися в прірву. Розумієш, вони грають і не бачать, куди біжать, а тут я повинен звідкись вискакувати й ловити їх, щоб вони не зірвалися. Ось і вся моя робота. Стерегти дітей над прірвою в житі. Знаю, це дурниці, але це єдине, чого мені хочеться по-справжньому. Напевно, я дурень». А чого вам хочеться по-справжньому? Яку справу ви вважаєте своєю?

Номер слайду 14

Чому ти це робиш?ТОНІ РОББІНС «про те, чому ми робимо те, що робимо»Tedx Talks

Номер слайду 15

Маючи адекватну самооцінку, ви:послідовні у виражені власних потреб і думок;упевнені у своїй здатності приймати рішення;здатні формувати стосунки з іншими людьми;реалістичні у своїх очікуваннях і маєте менше шансів надмірно критично оцінювати себе та інших;більш гнучкі в сприйнятті дійсності та краще переносите стрес і невдачі;менш схильні до розвитку психічних захворювань, таких як депресія.

Номер слайду 16

Поради з підвищення самооцінки:1.  Ніколи не порівнюйте себе з іншими людьми.2.  Необхідно припинити лаяти та зайво критикувати себе.3.  Із  вдячністю  приймайте  всі  компліменти  на  вашу адресу.4.  Частіше  використовуйте  позитивні  твердження  для підвищення самооцінки.5.  Намагайтесь  сприймати  як  можна  більше  позитивної  інформації. 6.  Намагайтеся  створити  своє  коло  спілкування  з  позитивних,  упевнених  у  собі  людей,  які  готові  прийти  вам  на допомогу.

Номер слайду 17

Поради з підвищення самооцінки:7.  Складіть перелік ваших особистих досягнень.8.  Напишіть  докладний  перелік  позитивних  характерис­тик вашої особистості.9.  Намагайтеся більше допомагати іншим людям.10.  Спробуйте  проводити  більше  часу  за  улюбленими  заняттями.11.  Живіть згідно зі своїми принципами, не зраджуйте себе.12.  Намагайтеся не стояти на місці, дійте.

Номер слайду 18

1. Прислухайтеся  до  думки  оточуючих,  як  до  позитивної,  так  і  несхвальної.  Часто  вони  можуть  дати  правильну  оцінку  краще,  ніж  ви  зможете  це  зробити самостійно.2.  Спокійно ставтеся до критики, без агресії і скандалів.3.  Не  впоравшись  з  дорученою  справою,  шукайте  причини в собі, а не в оточенні або інших обставинах.4.  Навчіться  розуміти  щирість  тієї  чи  іншої  похвали, наскільки  вона  заслужена  і  відповідає  реальній  дійсності5.  Ретельно аналізуйте свої можливості, перш ніж братися за якусь справу чи доручення. Поради людям із завищеною самооцінкою:

Номер слайду 19

6.  Не вважайте свої недоліки незначними дрібницями, особливо в порівнянні з недоліками інших людей7. Будьте більш самокритичними, оскільки самокритика в розумних межах сприяє саморозвитку.8.  Успішно завершивши справу, подумайте, а чи можна було її зробити ще краще і що цьому завадило.9.  Орієнтуйтеся на оцінку своїх результатів іншими людьми, а не задовольняйтеся власною точкою зору.10.  Поважайте  почуття  й  бажання  інших  людей,  оскільки вони  також  важливі,  як  і  ваші  власні  почуття  і  бажання. Поради людям із завищеною самооцінкою:

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Пам’ятайте,  ваша  особистість  унікальна  і  має  величезний  потенціал.  Правильне  розуміння  власної  самооцінки  допоможе  найкраще  розкрити  ваші  здібності  й  таланти.  Ви  станете  більш  незалежними  від  думки  оточуючих,  ви  зможете робити  те,  що  приємно  для  вас.  Ваше  життя  буде  приносити вам  радість  і  задоволення.  Адекватна  самооцінка  додасть  вам упевненості  у  своїх  силах,  допоможе  зберегти  здоров’я  й  душевну рівновагу.style.font. Weight

Номер слайду 22

отже,  ми  з’ясували,  що  самооцінка,  безумовно,  може  впливати  на  настрій  та  здоров’я  людини.  Неадекватна  самооцінка  може  стати  джерелом  цілої низки  проблем. Зважена,  адекватна  самооцінка  дозволяє  з  гідністю  та  розумом  долати  різні  життєві  труднощі, здобувати  важливі  й  корисні знання за будь-яких обставин. Висновок:

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.8
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Паславська Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гопкало Лариса
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Безнощенко Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ратушна Катерина
    Дуже сподобалась презентація. Змістовна, зрозуміла для підлітків, цікава.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
28 січня 2018
Переглядів
14095
Оцінка розробки
4.8 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку