Інформатика в інтегрованому курсі "Я досліджую світ" Гільберг 3клас

Про матеріал
Дана презентація розроблена відповідно до підручника та робочого зошита за видавництвом Т.Гільберг, С.Тарнавської, Л.Грубіян, Н.Павич
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як не заблукати у Всесвітній мережі. Авторське право. Плагіат

Номер слайду 2

Пригадайте назви браузерів. Safari. Mozilla Firefox. Opera. Internet. Explorer. Google Chrome

Номер слайду 3

Чи можнавільно використовувати цю інформацію? Що таке авторське право? Яку інформацію можна зустріти в інтернеті?

Номер слайду 4

Вірші, малюнки, фотографії, музика і відео, які створила, намалювала, зробила і написала людина, належать тільки їй. Ніхто не може видавати чужі роботи за свої. Це і є авторське право.

Номер слайду 5

Щодня ви маєте можливість читати інформацію в інтернеті, слухати музику, дивитися відео чи працювати з улюбленими програмами. Пам'ятайте! Майже все, що є в Інтернеті, захищене авторським правом.

Номер слайду 6

На жаль, іноді чужі винаходи та твори публікують люди, які їх не створювали і не є їхніми авторами. Така дія є крадіжкою і має назву плагіат. Плагіат – це оприлюднення (опублікування) повністю або частково чужого твору під іменем особи, яка не є автором цього твору.

Номер слайду 7

У класі є дівчинка, у якої інші учні постійно списують. Дівчинці це не подобається, але коли вона відмовляється давати списувати, її починають ображати та перестають з нею спілкуватися. Які поради ви можете дати дівчинці? Чи є списування в однокласників плагіатом? До яких наслідків може призвести плагіат?Пам'ятайте! Давати списувати – нечесно, це означає позбавити однокласників можливості самостійної роботи та творчого пошуку.

Номер слайду 8

Як уникнути плагіату?Висловлювати власну думку. Дотримуйтеся кодексу честі в навчанні. Звертайтеся до різних джерел пошуку інформації, так можна отримати більше унікальних способів представити свої ідеї. Завжди посилайтеся на джерело інформації, поважайте ідеї та думки інших людей.

Номер слайду 9

Самостійно працюючи над розв'язанням поставлених завдань, ви: Виявляєте повагу до авторського права. Розвиваєте власні здібностіОтримуєте нові знання. Доводите, що ви чесна людина

Номер слайду 10

Що авторське право на різноманітні винаходи діє протягом усього життя автора і ще 70 років після його смерті. Винятком є лише фотографії. Авторське право на них діє 50 років для звичайних фотографій і 70 років для художніх фотографій.

Номер слайду 11

Робота з зошитом 6 Відкрийтезошити насторінці

Номер слайду 12

Укажи, які із зображених об'єктів мають свого автора і захищені авторським правом.

Номер слайду 13

Право автора на його твір захищається законом. Існує міжнародний знак охорони авторського права – знак копірайта . Запиши цей знак біля об'єктів, які охороняються законом про авторське право.

Номер слайду 14

Що з переліченого можно вважати плагіатом? Познач Посилання на твори народної творчостіСписування письмових робіт інших учнів. Копіювання чужої наукової роботи та привласнення результатів праціЦитування офіційних документів. Перефразування своїми словами під час перекладу.

Номер слайду 15

Нулик розклав свої скарби в коробки різного кольору. В одну – розумні книги, у другу – подарунки друзів, у третю – важливі дрібнички. Він пам'ятає, що червона коробка стоїть правіше, ніж коробка з розумними книгами, і та, що з важливими дрібничками, правіше за червону коробку. У якій коробці лежать важливі дрібнички, якщо зелена коробка стоїть лівіше за синю?Розумні книги. Подарунки друзів. Важливі дрібнички

Номер слайду 16

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Деркач Рита
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Єфіменко Олена Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 жовтня 2020
Переглядів
6824
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку