Інклюзивна освіта від А до Я

Про матеріал
У презентації коротко розкрито особливості впровадження інклюзивного навчання в сучасних школах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інклюзивне навчання: вибір батьків

Номер слайду 2

 Інклюзивне навчання - процес звернення і відповіді на різноманітні потреби учнів через забезпечення їхньої участі в навчанні, культурних заходах і житті громади, та зменшення виключення в освіті та навчальному процесі

Номер слайду 3

КОГО МИ ВВАЖАЄМО ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ  Наразі законодавчо схвалено вживання терміну «діти з особливими освітніми потребами». Його використовують щодо дітей до 18 років, які потребують додаткової навчальної, медичної і соціальної підтримки з метою покращення здоров’я, розвитку, навчання, загальної якості життя та соціалізації, тобто включення в громади своїх однолітків та інших дітей. До цієї категорії належать і діти з постійною або тимчасовою інвалідністю.

Номер слайду 4

МЕТА ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ Інклюзивне навчання має покращити навчальне середовище, забезпечити потреби всіх учнів з повагою до їхніх здібностей та можливостей. Учителям та учням відкривається все розмаїття способів навчання, а його методи мають бути особистісно орієнтованими – з урахуванням індивідуальних особливостей навчально-пізнавальної діяльності дітей з особливим потребами. ПЕРЕВАГИ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ Усуваються бар’єри в системі освіти та системі підтримки дітей з особливими потребами. Батьки залучені до процесу навчання. Діти з особливими освітніми потребами отримують можливість для нормальної соціалізації, розвитку своїх сильних сторін і талантів та подальшої інтеграції в суспільство, вступ до професійних та вищих навчальних закладів. У дітей з особливими освітніми потребами формуються соціальні компетенції для налагодження дружніх стосунків з ровесниками у школі та поза її межами; моделюються належні способи взаємодії з колективом. Створюється атмосфера спокійного прийняття відмінностей інших людей.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Виражаю вдячність за інфографіку заступниці директора 8-ї школи у Хмельницькому Валентині Маланчій !

Номер слайду 15

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Інкл
Додано
27 жовтня 2020
Переглядів
756
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку