Інші методичні матеріали

Про матеріал
Сценарій Святкового концерту до Дня Перемоги «Пам’ять, яка не знає забуття…» Місце проведення: КЗШ № 104 Дата проведення: 08.04.2019р. Час проведення: 11:00 Мета: виховування почуття патріотизму та поваги до ветеранів та дітей війни у підростаючого покоління; поважного ставлення до історичної пам’яті свого народу; моральної культури учнів; розвиваток здатності відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.
Перегляд файлу

Сценарій

Святкового концерту до Дня Перемоги

«Пам’ять, яка не знає забуття…»

 

Місце проведення:  КЗШ № 104

Дата проведення: 08.04.2019р.

Час проведення: 11:00

Мета:  виховування почуття патріотизму та  поваги до ветеранів та дітей війни у підростаючого покоління; поважного ставлення до історичної пам’яті свого народу; моральної культури учнів; розвиваток здатності відчувати, співпереживати, вміння слухати оточуючих.

 

(Звучить фонограма «День победы». На сцену виходять ведучі.)

 

Ведучий 1: День перемоги – вистраждане, відвойоване, наше саме священне свято.

 

Ведучий 2: Адже до 45 були 41 і 42, були поразки і відступи, був відчай і страх.

 

Ведучий 1: А потім був вирішальний, найкровопролитніший 43 рік, коли ми вижили, вистояли і випрямились.

 

Ведучий 2: В будь-якій війні, в будь-якому протистоянні настає переломний рік.

 

Ведучий 1:Він настає, якщо ти не зламався і не здався. Якщо кожен бій для тебе як останній.

 

Ведучий 2: А за переломним роком приходить жадана Перемога.

  З Днем Перемоги вас!!!

 

 Ведучий 1: До  слова привітання запрошується директор школи , депутат Центрально-міської районної у місті ради Тетерін Олег Анатолійович.
 А зараз давайте вшануємо хвилиною мовчання пам’ять про наших дідів, батьків і старших братів, пам’ять про вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам’ять про тих, хто поліг смертю хоробрих, пам’ять про  всіх, чиї серця обпалила війна…

Хвилина мовчання

На нашому святі присутні шановні гості: __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Номер 1 : танець 1 класу «Синий платочек»

 

Ведучий 2: фронтові роки та бойових товаришів згадує кожен, хто відчув, що таке війна, але для кожного ці спогади свої, особливі, незабутні…

 

Ведучий 1: було це в районі Краснопілля. Вириті на повний зріст траншеї, бліндажі в три накати здавалися необстріляним курсантам неприступною фортецею. Але під час першого ж масового артобстрілу вони були зруйновані. Курсанти витримали своє перше бойове хрещення , вони відбивали атаку за атакою, проявляючи справжній героїзм… зі спогадів українського солдата Григорія Сироти.

 

Номер 2: пісня «На безымянной высоте»  Виконує Д.Дубров

 

 

Ведучий 2: Стій! Час замри і озирнися в минуле. Озирнися на тих, кого зараз немає, хто з каменя дивиться на нас з висоти своїх пам'ятників. Стій! Зупинись! Ніколи не проходь байдуже повз гранітної стіни, на якій визолоченими буквами вписані імена тих, що полягли на полі бою, закатованих у  концтаборах, спалених, повішених, знищених, але не скорених. Зупинись — постій мовчки — згадай...


Ведучий 1: Пам'ять... Вона не має початку і не має кінця. Ще й досі чекають запізнілих листів з фронту матері, що не повірили похоронці, наречені, сестри, дружини, а сини стали старшими від своїх батьків. Тіла солдат, полеглих у землю давно стали землею і завдяки одному серцю, яке перестало битися тоді, сьогодні на нашій землі б'ються тисячі сердець!

 

Номер 3 : танець 2 та 3 класу «Маки червоні»


Ведучий 2: Війна, що прийшла на українську землю червневим ранком 1941 року, увірвалася до кожної сім'ї, до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисяч міст і сіл.
Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві, якої ще не знала історія. Він боровся за свободу і переміг. Серед тисяч солдатських автографів на стінах Рейхстагу чимало українських імен.

Ведучий 1: для нас українців травень, це місяць буяння садів, місяць по-літньому теплих ночей і нескінченних солов’їних пісень… а ще це місяць коли змовкли останні постріли гармат, настала тиша і прийшов довгоочікуваний, вистражданий, оплачений дорогою ціною мир. «Ніхто не забутий, ніщо не забуто»

 

Номер 4 : танець 8 класу «Пам'ять»

 

Ведучий 2: у війни не жіноче обличчя… Але скільки жінок, юних дівчат виносили на своїх тендітних плечах поранених, збивали ворожі літаки, були снайперами, виконували чоловічу роботу в тилу ворога.

Ведучий 1: а ще вони уміли бути щасливими всупереч усьому… саме так навіть ,війна не зуміла вирвати любов із сердець юних хлопців та дівчат , котрі воювали за мирне , вільне майбутнє своєї Батьківщини.

 

Номер 5: танець 7 класу «Катюша»

 

Ведучий 2: їх було багато – допитливих , безтурботних підлітків, жили вони в різних містах і нічого не знали один про одного. Але потім їх звела війна, вони разом пройшли тисячі кілометрів фронтових доріг, ділили хліб і сіль, піклувалися один про одного. Вони були в партизанських загонах, ходили в розвідку, лікували поранених, забезпечували зв’язок з Великою землею і часто гинули, не проронивши ні слова в руках фашистських катів.

 

Ведучий 1: . А коли закінчилася війна, настав час повертатися додому, було сумно розлучатися, розуміючи, що ця зустріч можливо остання. Кожного чекає нове життя, без війни… Та справжню солдатську дружбу не можуть зруйнувати ні час, ні відстань…

Номер 6: пісня «Смуглянка» Виконує Щербак І.П.

 

Ведучий 2: Кривавий слід залишила Друга Світова Війна в історії України, який і понині ятрить наші душі та серця, аж ось нове випробування  приготувала нам доля – війна на Сході України. І знову йдуть у бій найкращі сини нашої Батьківщини аби зберегти наш з вами спокій. Але ми віримо – світле  майбутнє настане і єдиною стане  наша земля.

 Сьогодні на нашому святі присутні учасники АТО – мешканці нашого селища (на сцену запрошують учасників АТО, вручать квіти, звучать оплески)
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Дорогі наші захисники, ми кожного разу раді вітати вас на наших святах і повірте, нам ніколи не забракне слів  подяки  за ваш подвиг, за ваш патріотизм, за те, що вам довелося пройти, щоб ми усі разом стали на крок ближче до миру і єдності нашої держави. 

 Тому до слова привітання запрошується учень 5 класу Свєткін Анатолій.

Як несподівано й безжально

В наш спільний дім прийшла війна

По долях мирних українців

Пройшлася танками вона.

 

Коли палав весь схід в вогні,

Співали кулі на війні.

Коли ішов там бій запеклий –

Ви врятували нас від пекла.

 

В оселях наших мирно й тихо

Ми не зазнали того лиха

За Вас тривожились, молились –

Щоб у біді не опинились.

 

Що пережити Вам прийшлося –

Нам того взнати  не вдалося,

І хоч до миру так не близько

Ми Вам вклоняємося низько.

 

Номер 7: танець ЦДЮТ «Веселка»

 

Ведучий1:

 Підстреленим птахом не падай, Вкраїно,

І крил не складай у тяжкій боротьбі.

Я знаю: у серці глибока руїна,

Кровлять і болять свіжі рани тобі,

В чеканні на сина  батьки посивіли,

Як горлиці , мами сумують вночі…

І висохли сльози в жінок овдовілих,

Скоріше б до миру знайшлися ключі!

 

Ведучий 2:

Підстреленим птахом не падай, Вкраїно,

Напийся цілющої сили з Дніпра.

І пісня твоя задзвенить солов’їно,

Лиш часу б не згаять…. Ти чуєш? Пора!

 

Номер 8 : вірш Василиненко Анна

Чому сумна і невесела ти, дівчино,

Чому ти плачеш і яке твоє ім’я?

Все дуже просто, звусь я Україна,

А плачу гірко за дітьми своїми я!

 

Не розумію, що не так робила,

Життя дала, подарувала їм казки.

Я їх любила пестила і гріла.

Вони ж мене готові рвати на шматки!

 

Не розумію, що було їм треба?

Чого не вистачало в шелесті дібров?

Було ж доволі  - сонця, хліба й неба,

Вони ж війну обрали, зрадивши любов.

 

Зав’яли квіти у моїм віночку,

Я все гадаю де сини мої.

Я вишивала кожному сорочку.

Хто ж винуватий, що тепер вона в крові.

 

А ми усі у тому винуваті, що совість зрадили.

Хто зовсім, хто на мить.

Адже для вас усіх одна я ненька мати,

А рідну матір неможливо розділить.

 

Лише  дві стрічки мерехтять в моїм віночку.

Блакитна й жовта – наш незламний оберіг.

Я вас чекаю, милії синочки.

У рідну хату, на батьківський ваш поріг.

 

Чому сумна і невесела ти, дівчино,

Чому ти плачеш і яке твоє ім’я?

Все дуже просто, звусь я Україна,

А плачу гірко за дітьми своїми я!

 

Ведучий 1: Діти війни...Сирітські долі... І кров, і смерть...Гірка сльоза... Їм скуштувать довелось горя, Дитинство вкрала в них війна. Була вона...Страшна, кривава... Як в пеклі діти всі жили , Рано дорослими ставали, Гіркий пізнали смак її.

 

Ведучий 2: такі до болю знайомі слова для тисяч дітей зі Сходу України, вони як ніхто інший чекають того дня , коли війна закінчиться і вони спокійно підуть до школи чи в садочок, обіймуть обох батьків, пограються дитячому майданчику, а не в підвалі…. Вони мріють про мир для нас усіх!

 

Номер: 9 пісня « Отмените войну» виконує Русіна В.

 

Ведучий 1:

 Розцвіте, Україна, розцвіте,

Розцвіте, мир і спокій принесе.

І калина і верба плакуча ,

Розцвіте земля наша родюча.

Ведучий 2:

Від всієї душі вітаємо зі святом Перемоги!

Бажаємо миру вам!

Бажаємо щастя вам!

Нехай Господь береже Україну! Слава Україні!

Номер 10: пісня «Ми бажаєм щастя вам» Виконує Щербак І.П.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
10 травня 2019
Переглядів
490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку