Інструкція з виконання вправ комплексу GCOMPrIS до розділу Читання

Про матеріал
Матеріал містить покрокову інструкцію як виконувати вправи в розділі Читання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інструкція з виконання вправ комплексу GCOMPr. IS до розділу Читання

Номер слайду 2

Розділ «Читання»Вправи на читання

Номер слайду 3

Підрозділи розділу Читання

Номер слайду 4

Для запуску гри «Клацання по рядкові букві» потрібно навести курсор на дану гру.

Номер слайду 5

Гра «Клацання по рядковій букві»В грі озвучується буква, клацніть правою кнопкою мишки по відповідній букві в основній частині екрана. Для того, щоб ще раз прослухати букву клацніть по значку гучномовця внизу екрана Мета гри: Впізнати букву. Формує навички: візуально розпізнавати букви, та вміти керувати мишкою . Дана гра може застосовуватись на уроках української мови в 1 класі. Гра містить 19 рівнів складності. Кожен рівень складніший від попереднього, збільшується кількість букв, і стає важче їх знаходити.

Номер слайду 6

Гра « Практика читання»Потрібно клацнути правою кнопкою мишки на слово,яке відповідає малюнку. Гра формує навики читання. Складається з 5 рівнів. Розвиває в дітей спостережливість та уважність. Може використовуватись на уроках читання та письма у 2 класах

Номер слайду 7

Гра «Пропущена літера» В головній частині екрану показаний об’єкт. Над ним надруковане незакінчене слово. Вкажіть пропущену літеру навівши курсор на неї для завершення слова. Ціль гри: базові навички читання. Гра містить 4 рівні складності.

Номер слайду 8

Гра «Читання по горизонталі»Слово показане праворуч зверху. Список слів показується і заховується знову. Дайте відповідь, чи було дане слово в списку чи ні. Гра містить 9 рівнів складності, з кожним рівнем збільшується швидкість показаних слів. Дана гра розвиває швидкість читання та уважність. Може використовуватись на уроках читання.

Номер слайду 9

Гра «Читання по вертикалі» Слово показується з права вгорі. Список слів показується і ховається знову. Дайте відповідь чи було дане слово у списку. Мета гри : навчитись читати з обмеженням часу. Гра містить 9 рівнів складності, з кожним рівнем збільшується швидкість показаних слів. Гра може використовуватись на уроках читання.

Номер слайду 10

Гра «Помістіть предмети над їх назвами»Перетягуйте предмети зліва на відповідні їм назви на правому полі. Натисніть кнопку, щоб перевірити відповіді. Мета гри: розвивати навички читання та словниковий запас. Гра містить 7 рівнів складності. Розвиває увагу, швидкість читання.

Номер слайду 11

Гра «Парочки з числами»Карточки розташовані сорочкою вгору. Ви можете перевернути не більше двох карточок. Підберіть дві карточки з числом і словом, яке позначає це число. Гра містить 5 рівнів складності, з кожним рівнем кількість карточок збільшується. Гра розвиває пам’ять, увагу, мислення. Може використовуватись на уроках читання.

Номер слайду 12

Класична гра «Шибениця»Слово приховано, відкрийте його буква за буквою. Букви можна вводити за допомогою віртуальної клавіатури на екрані або за допомогою справжньої клавіатури. Навички: Звичка читання. Мета: Це хороша вправа, щоб поліпшити навички читання і правопису.

pptx
Додав(-ла)
Заграй Віта
Додано
4 вересня 2021
Переглядів
1146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку