Інструкційні картки до дистанційного уроку "Виготовлення штучних квітів"

Про матеріал
Презентація для використання на уроках трудового навчання та технологій. Мета уроку: Формувати вміння виготовляти штучні квіти, дотримуючись безпечних прийомів праці. Розвивати індивідуальні здібності, творчу активність та спостережливість. Виховувати культуру творчого мислення, естетичний смак.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення штучних квітів

Номер слайду 2

Квіти – невичерпне джерело натхнення! Це окраса нашої планети. Художники їх малюють, намагаючись зупинити коротку мить цвітіння. Майстри в’яжуть квіти, шиють, виготовляють з паперу, тканини, пластичних мас, шкіри та інших матеріалів.

Номер слайду 3

Про квіти ми дізнаємося із прадавніх часів, із міфів, легенд, казок, пісень, з усної народної творчості. Символіку багатьох таких легенд використовують і сьогодні при складанні квіткових композицій.Із зеленої сорочки, Що зіткав зелений гай,Білі дивляться дзвіночки,Як зовуть їх — угадай. Це конвалії у гаї На галявині цвітуть. І ніде, ніде немає Кращих квіточок, мабутьІз плином часу квіти дедалі більше входили в життя людей. Скільки любові, тепла, уваги приділяли квітам Тарас Шевченко, Марко Вовчок, Леся Українка. Вони не тільки самі любили квіти, але несли їх в своїх творах до людей.. Які ваші улюблені квіти?

Номер слайду 4

Мета уроку: Формувати вміння виготовляти штучні квіти, дотримуючись безпечних прийомів праці. Ввести поняття капілярних явищ. Розвивати індивідуальні здібності, творчу активність та спостережливість. Виховувати культуру творчого мислення, естетичний смак.

Номер слайду 5

Правила безпечної роботи1. Підготувати своє робоче місце.2. Правило “Піднята рука”.3. Перевірити справність інструментів, наявність матеріалів.4. Використовувати інструменти лише за призначенням.5. Пам’ятати правила користування гострими інструментами.6. Користуватися прийомами роботи з інструментами за інструкцією.7. Після закінчення роботи прибрати своє робоче місце.

Номер слайду 6

Необхідні матеріали та інструменти:паперові серветки дріт (можна синельний) - "проволока"ножиціфломастери2 біндери (канцелярські зажими)кругла кришка діаметром 7-8 см + простий олівець. Чи у всіх є ці матеріали? + в чат

Номер слайду 7

Інструкційні карткиз виготовлення квітів

Номер слайду 8

Складаємо, обводимо шаблон діаметром 7-8 см

Номер слайду 9

закріплюємо 12 шарів серветок, вирізаємо

Номер слайду 10

обираємо колір, профарбовуємо край

Номер слайду 11

Протягуємо по центру дріт

Номер слайду 12

формуємо бутон

Номер слайду 13

Формуємо бутон

Номер слайду 14

Повторюємо етапи виготовлення, створюємо декілька квіточок

pptx
Додав(-ла)
Білик Марія
Пов’язані теми
Технології, Презентації
Додано
9 березня 2023
Переглядів
274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку