Інструкційно-тeхнологічна карта
Запіканка з сиру
Найменування сировини |
Брутто |
Нетто |
Сир |
141 |
140 |
Борошно пшеничне |
12 |
12 |
або крупа манна |
10 |
10 |
Яйця |
4 |
4 |
Цукор |
10 |
10 |
Маргарин |
5 |
5 |
Сметана |
5 |
5 |
Соус солодкий |
|
75 |
або сметана |
25 |
25 |
Маса запіканки |
|
150 |
Вихід |
|
225 або175 |
Технологія приготування:
1. Протерти сир.
2. Підготувати яйця до використання.
3. Заварити манну крупу окропом.
4. З’єднати сир, цукор, яйця, борошно або манку.
5. Добре перемішати.
6. Лист змастити маргарином, посипати сухарями.
7. Викласти сирну масу шаром 3-4 см.
8. Поверхню вирівняти.
9. Змастити сметаною.
10.Нанести малюнок.
11.Запікати у жаровій шафі 20-30 хв.
12. Нарізати на порційні шматки.
Подавати: на мілкій закусочній тарілці або в порційній сковорідці, полити сметаною або солодким соусом.
Вимоги до якості:
Зовнішній вигляд – форма у вигляді трикутника, квадрата, правильна, без тріщин.
Консистенція – пухка, без закальцю.
Колір – рум’яна кірочка.
Смак – солодкий.
Інструкційна картка
Приготування бабки з сиру
№ п/п
|
Порядок виконання вправи |
Вказівки і пояснення |
1. |
Сир протерти |
Через сито |
2. |
Підготувати яйця до використання |
Див. ін.к. "Підготовка яєць до використання" |
3. |
Відділити жовток від білка |
Обережно, щоб жовток не попав до білка |
4. |
З’єднати |
Жовтки з цукром |
5. |
Розтерти жовтки з цукром |
До однорідної консистенції |
6. |
Білки збити |
До стійкої піни, міксером |
7. |
Промити родзинки |
У теплій воді |
8. |
З’єднати |
Сир, цукор, яйця, родзинки, подрібнені сухарі |
9. |
Перемішати масу |
До однорідної консистенції |
10. |
Підготувати форму |
Змастити маргарином, посипати сухарями |
11. |
Викласти сирну масу |
На підготовлену форму |
12. |
Вирівняти поверхню |
ложкою |
13. |
Змастити поверхню сметаною |
Шаром 2-2,5 см |
14. |
Запікати |
У жаровій шафі 20-30 хв. |
15. |
Нарізати бабку |
На порційні шматки квадратної, трикутної форми |
16. |
Подавати |
На закусочній тарілці. Окремо подати сметану. |