Інструктивна картка 4.4 «Створення форм для введення й редагування даних» (вибірковий модуль «Бази даних»)

Про матеріал
Інструктивна картка 4.4 "Створення форм для введення й редагування даних" до вибіркового модулю "Бази даних" за підручником: В. Д. Руденко. Інформатика : бази даних (модуль для учнів 10–11 класів, рівень стандарту).
Перегляд файлу

ІНСТРУКТИВНА КАРТКА 4.4

«Використання форм для введення й редагування даних»

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил безпеки та санітарно-гігієнічних норм

Завдання для самостійного виконання

1.                     Завантажте базу даних skola. Відкрийте Форму_61 у режимі Форми.

Додайте новий запис: Клас — 8, Учнів — 25, Займаються спортом — 6.

Збережіть форму. Відкрийте таблицю КЛАСИ та переконайтеся, що запис доданий.

Відкрити Форму_61 / Додати новий запис: на панелі навігації натиснути Створити запис ►*, ввести дані: клас – 8, учнів – 25, займаються спортом – 8 / Зберегти форму.

Примітка: з’являється вікно з повідомленням «необхідно ввести значення в полі Класний керівник таблиці Класи».

Відкрити таблицю Класи / режим Конструктор / для поля Класний керівник у властивості поля Обов’язково обрати Ні (вводити дані не сказано)

Відкрити Форму_61 / Додати новий запис у форму / Зберегти / Переконатися, що запис в таблицю Учні доданий (поле Класний керівник є пустим).

2.                 Відкрийте Форму_61 у режимі Форми. Знайдіть запис, який ви вводили у п. 1. Внесіть зміни в поле Учнів. Збережіть Форму_61. Переконайтеся, що зміни внесені. Видаліть із форми останній уведений запис. Збережіть форму. Переконайтеся, що запис видалений.

Внести зміни в поле Учнів для запису, який був створений останнім (наприклад, 18) / Зберегти / відкрити таблицю Класи / переконатися, що зміни збережені.

Видалити останній запис / на вкладці Основне в групі Записи натиснути кнопку Видалити / Видалити запис / Підтвердити / Зберегти та закрити форму / відкрити таблицю Класи / переконатися, що запис видалено.

3.                 Відкрийте Форму_62 у режимі Форми. Додайте новий запис: Прізвище — Рожко Р.П., Клас — 10, Улюблений предмет — інформатика, Інформатика — 11, Історія — 10. Збережіть форму. Відкрийте таблицю УЧНІ та переконайтеся, що запис доданий.

Відкрити Форму_62 в режимі форми / Додати новий запис у форму / Зберегти / Переконатися, що запис в таблицю Учні доданий.

4.                 Відкрийте Форму_62 у режимі Форми. Знайдіть запис, який ви вводили у п. 3. Внесіть зміни в поле Прізвище. Збережіть Форму_62. Переконайтеся, що зміни внесені. Видаліть із форми останній уведений запис. Збережіть форму. Переконайтеся, що запис видалений.

Внести зміни в поле Прізвище для запису, який був створений останнім / Зберегти / відкрити таблицю Класи / переконатися, що зміни збережені.

Видалити останній запис / на вкладці Основне в групі Записи натиснути кнопку Видалити / Видалити запис / Підтвердити / Зберегти та закрити форму / відкрити таблицю Класи / переконатися, що запис видалено.

5.                 Відкрийте Форму_63 у режимі Форми. Додайте новий запис: Клас — 7, Класний керівник — Пугач О. В., Прізвище — Косів К.О., Адреса — Лісна, 9, Дата народження — 05.04.2002. Збережіть форму. Відкрийте таблиці КЛАСИ й УЧНІ та переконайтеся, що запис у відповідні поля додано.

Відкрити Форму_62 в режимі форми / Додати новий запис у форму / Зберегти / Переконатися, що записи в таблиці Учні та Класи додані.

6.                 Відкрийте Форму_63 у режимі Форми. Знайдіть запис, який ви вводили у п. 5. Внесіть зміни в поля Класний керівник і Прізвище. Збережіть Форму_63. Переконайтеся, що зміни в таблиці КЛАСИ й УЧНІ внесені. Видаліть із форми останній уведений запис. Збережіть форму. Переконайтеся, що запис видалений.

Внести зміни в поля Класний керівник та Прізвище для запису, який був створений останнім / Зберегти / відкрити таблиці Учні та Класи / переконатися, що зміни збережені.

Видалити останній запис / на вкладці Основне в групі Записи натиснути кнопку Видалити / Видалити запис / Підтвердити / Зберегти та закрити форму / відкрити таблиці Учні та Класи / переконатися, що запис видалено.

За підручником: В. Д. Руденко. Інформатика : бази даних (модуль для учнів 10–11 класів, рівень стандарту) — Харків: / Вид-во «Ранок», 2019. — 112 c.

pdf
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
163
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку