Інтелектуальна гра "Найрозумніший історик"

Про матеріал
Урок-узагальнення з теми "Галицько-Волинське князівство кін.XІІ- сер.XІІІ ст."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна гра Найрозумніший історик. Підготувала вчитель історії Притулка Г. В.

Номер слайду 2

Хочу побажати вам гарного уроку,Щоб було цікаво всім нам працювати,Щоб хотіли дуже всі відповідати. Щоб допомагало вам вміння міркуватиІ дванадцять балів легко заробляти.

Номер слайду 3

ПРЕДСТАВЛЕННЯ КОМАНД

Номер слайду 4

РОЗМИНКА

Номер слайду 5

Відгадай загадку. Мудрий державний діяч«Самодержець всія Русі»Успішно ходив на половців. Називався «царем на Русі

Номер слайду 6

Він подолав боярську опозицію,Багато літ боровся за престол. Успішно розгромив німецьких рицарівІ переніс столицю в місто Холм. Щоб землі зберегти в своїй державіХолопом себе з сумом називав. Під Ярославом розгромив угорців. А згодом королем великим став.

Номер слайду 7

Цей князь утвердивсь на Волині,Князівством правив самостійно. Він віру православну сповідав,Містечко Любар заснував,І про торгівлю та освіту дбав,Й величний замок в Луцьку збудував.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Гра « Зійди на Говерлу знань»

Номер слайду 10

Встанови відповідність1. Львів. А)У 1199році стало столицею Галицько-Волинської держави2. Галич. Б)Засноване королем Данилом, у 1272рстало столицею Галицько-Волинської держави3. Дорогочин. В)Столиця Галицько-Волинської держави за Юрія І Львовича4. Володимир. Г)Коронація Данила Романовича в 1253році

Номер слайду 11

«Розгадай анаграму»ЛЬСИКОВА ЛОМХ  КЕІНІЙТНО ЛІВРОКОВОТС ГОДОЧИНРО БАЛЮТР ВІВЛЬ  ГІСЧИНХАН ТИДІНАСЯ РЕЯПЕЛАСВ 

Номер слайду 12

Поясни термін. БОЯРИБАСКАК ВОТЧИНАЗОЛОТА ОРДАОКУПАЦІЯЯРЛИК

Номер слайду 13

Прокоментуй зображення

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Про кого йдеться…Одолів усі поганські народи, мудрістю ума додержуючи заповідей божих, Він бо кинувся був на поганих, як той лев, сердитий же був, як та рись, і губив [їх], як той крокодил, і переходив землю їх, як той орел, а хоробрий був, як той тур, бо він ревно наслідував предка свого Мономаха, що погубив поганих ізмаїльтян, тобто половців, вигнав [хана їхнього] Отрока в Обези за Залізнії ворота а [хан] Сирчан зостався коло Дону, рибою живлячись

Номер слайду 20

Сприяв розвитку міст, залучаючи туди ремісників і купців . За його правління побудували Холм , Львів , Крем'янець, Данилів, Стіжок, відновлено Дорогочин . Переніс столицю Галицько-Волинського князівства з Галича до Пагорба .

Номер слайду 21

Про нього сказано в літописі, що «це був книжник великий і філософ, якого не було перед ним у всій землі, ані по ньому не буде».

Номер слайду 22

Скласти сенкан з теми «Галицько-Волинська держава»1.Іменник (тема)2.два прикметники3.три дієслова4.фраза-висновок з 4-ох слів5.іменник-синонім до теми

Номер слайду 23

Заповніть пропуски у текстіКнязь Данило успадкував владу від свого батька … . Тривалий час Данило та його брат … боролися за повернення батьківського престолу. Він створив добре навчене …, приєднав до … держави колишню столицю Русі – місто …, завдав поразки рицарям-хрестоносцям під … . Місто … назване на честь свого старшого сина заснував у … році. У … р. в місті … Данило був коронований як король Галицько-Волинської держави.

Номер слайду 24

Перевіряємо. Князь Данило успадкував владу від свого батька Романа. Тривалий час Данило та його брат Василько боролися за повернення батьківського престолу. Він створив добре навчене військо, приєднав до Галицько-Волинської держави колишню столицю Русі – місто Київ, завдав поразки рицарям-хрестоносцям під Дорогочином. Місто Львів назване на честь свого старшого сина заснував у … році. У 1253 р. в місті Дорогочин Данило був коронований як король Галицько-Волинської держави.

Номер слайду 25

МОЛОДЦІ!

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
413
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку