Інтелектуальна гра: «Подорожуємо країнами Америки», 10 клас

Про матеріал
Підсумковий урок з розділу: "Країни Америки" представлений у формі географічної вікторини. Вікторина складається із розділів: "Впізнай країну", "Відомі американці", "Традиційні страви американської кухні".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інтелектуальна гра«Подорожуємо країнами Америки»

Номер слайду 2

Впізнай країну

Номер слайду 3

Ця країна має найдовшу берегову лінію у світі, протяжність якої становить понад 200 тисяч км. ЇЇ назва  в перекладі з говірки індіанців-ірокезів означає «земля», «край» або «село».

Номер слайду 4

Канада

Номер слайду 5

Дослівно назва цієї країни означає «у пупі Місяця». Крім того  має другий за довжиною кораловий риф, який розташований в штаті Кінтана Роо. Столиця країни , виникла в котловані, оточеному вулканами. Назвіть країну і столицю. 

Номер слайду 6

Мексика. Столиця Мехіко

Номер слайду 7

Республіка розташована на самому стику двох континентів Південної Америки та Північної Америки, між Атлантичним і Тихим океанами, займає друге місце після Гонконгу за кількістю офшорних компаній.

Номер слайду 8

Панама

Номер слайду 9

Мешканок цієї країни вважаються найкрасивішими жінками у світі. Саме вони отримували титул «Міс Всесвіт» 6 разів і «Міс Світу» 5 разів. Це більше, ніж будь-яка інша країна у світі. А ще тут розташований найвищий водоспад у світі, загальна висота якого водоспаду 979 метрів, висота вільного падіння — 807 м. Свою назву він отримав на честь американського пілота Джеймса Ейнджела, який здійснив політ над водоспадом в 1933 році. Назвіть країну.

Номер слайду 10

Венесуела

Номер слайду 11

В цій країні найбільш рівномірний клімат у світі. Немає сезонів, пір року або амплітуди коливання температур. На відміну від більшості інших жарких країн, ніколи не буває тайфунів і ураганів.

Номер слайду 12

Еквадор

Номер слайду 13

Головною визначною пам’яткою цієї країни є Мачу-Пікчу – стародавнє місто інків, заснований кілька сотень тисяч років тому. Він знаходиться в прекрасному стані, йому не підвладне. Цей дивовижний пам’ятник старовини офіційно визнаний чудом світу. Всі городяни несподівано зникли в 1532 році, і вчені досі не знають, що могло з ними статися.

Номер слайду 14

Перу

Номер слайду 15

Єдина південноамериканська країна, де більшість мешканців говорить не на колоніальній, а на власній мові гуарані. Таку ж назву має місцева валюта. А ще в цій країні знаходиться  річка Понеділок, яка впадає в річку Парана і має змінний потік в залежності від сезону дощів.

Номер слайду 16

Парагвай

Номер слайду 17

Країна займає третє місце в світі з виробництва кави, поступаючись лише В'єтнаму і Бразилії. Її символом є кондор, один з найбільших птахів у світі. Розмах його крил може перевищувати три метри. А столиця з року в рік входить в десятку найнебезпечніших міст світу.

Номер слайду 18

Колумбія

Номер слайду 19

Тут знаходиться найбільш безводна із сухих пустель, але на півдні її території дуже холодно, водяться навіть морські котики і пінгвіни, адже вона є найбільш витягнутою країною світу.

Номер слайду 20

Чилі

Номер слайду 21

Країна з дивовижно різноманітною природою. На півночі, ближче до екватора, землю захопили непролазні вологі джунглі, а південь більшу частину року засипаний снігом і скутий кригою. На безкрайніх просторах пасуться мільйони корів і коней, а зерна тут виробляється стільки, що вистачить нагодувати весь світ.

Номер слайду 22

Аргентина

Номер слайду 23

Назву цій країні дав Христофор Колумб, вигукнувши «Багатий берег!», захоплюючись природною красою. Не випадково, адже 1/4 території країни займають національні парки. Цікаво, що зйомки фільму «Парк Юрського періоду» Стівена Спілберга проходили саме на її території.

Номер слайду 24

Коста-Ріка

Номер слайду 25

​​Це життєрадісна країна вічного сонця. Назва країни походить від назви червоного дерева. Раніше держава називалася Терра-де-Санта-Крус, що перекладається як Земля Святого Хреста.

Номер слайду 26

Бразилія

Номер слайду 27

Відомі американціЛюди, перші в чому-небудь грандіозному, назавжди вписують свої імена на сторінках історії

Номер слайду 28

Його портрет розміщений на самій дрібній купюрі, перевагою всього в один долар. Таке рішення було прийнято тому, що все життя був надзвичайно економним людиною. Він навіть сам вів всю бухгалтерію, і дуже дбайливо ставився до грошей.

Номер слайду 29

Джо́рдж Ва́шингтон

Номер слайду 30

Одного разу в гонитві за золотом він поїхав на Аляску, щоб стати старателем. Однак, «золота лихоманка» не принесла йому багатства. А ще сам створив креслення, за якими був побудований корабель, на якому він відправився в кругосвітнє плавання. Але за станом здоров'я йому довелося повернутися додому, так і не завершивши своєї грандіозної подорожі.

Номер слайду 31

Джек Лондон

Номер слайду 32

Кому належать ці слова? Про яку подію іде мова ?«Х'юстон, тут база спокою. Орел приземлився». «Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства».

Номер слайду 33

Ніл Армстронг

Номер слайду 34

Дивакуватий геній, який має душу мрійника. Був винахідником і одночасно, великим бізнесменом – одним з тих людей, які зробили США світовим технологічним і економічним лідером. Компанія, одним з творців якої він був, заснована 1 квітня, в день сміху.

Номер слайду 35

Стів Джобс

Номер слайду 36

Він залишив значимий слід в історії музики і в серцях мільйонів прихильників по всьому світу. Найуспішніший виконавець в історії поп-музики, володар 15 премій "Грэмми" і багатьох інших премій. 25 разів занесений в Книгу рекордів Гіннесу, знаменитий своєю місячною ходою і фірмовим нахилом.

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Традиційні страви американської кухні

Номер слайду 39

Це слово уперше з'явилося в 1880 році, коли німецький торговець, подорожуючи Азією, побачив, як зберігають м'ясо в тих краях. Кочівники-монголи, які звикли проводити більшу частину свого життя в далеких походах, складали шматки м'яса під сідло, де воно відбивалося, набуваючи м'якості і відомої плоскої форми. Запозичений рецепт торговець привіз на батьківщину — до Німеччини. Сьогодні це одна з найпопулярніших сучасних страв, яку полюбляє практично кожен. Отримавши статус короля сучасного фастфуду, він, схоже, не збирається здавати своїх позицій. Назвіть його.

Номер слайду 40

Бургер

Номер слайду 41

Найпопулярніший у Парагваї напій….. Коли під час війни парагвайським солдатам заборонено було розводити багаття в окопах, вони заливали листя   рослин холодною водою замість окропу, просто за браком кращого. Так народився «парагвайський чай». Назвіть його.

Номер слайду 42

Мате

Номер слайду 43

Вони пухкі із золотистою скоринкою. Це - ідеальний сніданок. Їх можна подавати як зі солодкими топінгами, як-от фруктами, варенням та кленовим сиропом, але багатьом подобається їсти їх з беконом – на американський манір.

Номер слайду 44

Панкейки

Номер слайду 45

Ця популярна закуска з'явилася в США. Точніше, там почалося її масове виробництво, після чого він швидко став популярний в більшості країн світу. Яких тільки різновидів його не пропонують зараз - солодкий, солоний, кислий, гострий … Ще півтисячі років тому американські індіанці використовували цей продукт в якості прикраси, роблячи з нього намиста і браслети.

Номер слайду 46

Попкорн

Номер слайду 47

Даний напій був придуманий в Атланті (штат Джорджія, США) 8 травня 1886. Його автор — фармацевт Джон Стіт Пембертон, колишній офіцер американської Армії конфедерації. Назву для нового напою придумав бухгалтер Пембертона Френк Робінсон, який, також володіючи каліграфією, написав слова фігурними буквами, які до цього дня є логотипом напою.

Номер слайду 48

pptx
Додав(-ла)
Hromylo Svitlana
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
14 листопада 2023
Переглядів
345
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку