Ресурси Світового океану

Про матеріал
Презентація до уроку географії у 6 класі «Ресурси Світового океану». Вона гарно структурована та ілюстрована. Презентація допоможе учням опанувати нові знання про біологічні, мінеральні, енергетичні, рекреаційні ресурси Світового океану.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ресурси Світового океану. Ресурси Світового океану — це сукупність біологічних, мінеральних, енергетичних ресурсів, мінеральних солей та прісної води, що містить Світовий океан Географія 6 клас. Веклич С. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

ВОДНІ РЕСУРСИВодні ресурси– це всі води гідросфери, а саме: води рік, озер, каналів, водосховищ, морів й океанів, підземні води, ґрунтова волога, водяна пара атмосфери, вода (лід) гірських і полярних льодовиків.

Номер слайду 5

БІОЛОГІЧНІ РЕСУРСИБіологічні ресурси океану – це живі організми, що їх людина використовує, або може використовувати для власних потреб.

Номер слайду 6

Людина широко використовує водорості. Особливо велике значення мають бурі, червоні та зелені водорості. Із них одержують лаки і фарби, ліки та їжу, папір і тканини, йод, бром і замінники крові, клей і пластмаси, корм для худоби, агар-агар, добрива

Номер слайду 7

МІНЕРАЛЬНІ РЕСУРСИ

Номер слайду 8

Практичне завдання Користуючись картами атласу і текстом підручника необхідно позначити в контурній карті, корисні копалини, які видобувають у прибережних районах Євразії

Номер слайду 9

ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ Енергетичні ресурси океану - це доступна механічна та теплова енергія його вод. Поки що з енергетичних ресурсів Світового океану найбільше використовується енергія припливів і відпливів, яка оцінюється вченими в 1 млрд.

Номер слайду 10

Океан має величезні запаси енергетичних ресурсів. Енергія хвиль, морських течій, припливів ― це природні процеси, що є носіями енергії. Тільки припливи можуть дати енергії більше ніж усі річки Землі.

Номер слайду 11

ЗАБРУДНЕННЯ СВІТОВОГО ОКЕАНУ

Номер слайду 12

Необхідні зусилля для захисту Океану від різних видів забруднення: нафтового, хімічного, радіоактивного.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Висновок Головними багатствами Світового океану є різноманітні природні ресурси — природні об’єкти та явища, придатні для людини. Серед них набільш використовують біологічні, мінеральні та енергетичні ресурси. Перед усім людством стоїть проблема бережливого використаннбагатств Світового океану й захист його від забруднення. 

Номер слайду 15

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Перегляньте відеоурок - https://www.youtube.com/watch?v=n5 GTSm_d5 I4&t=158s. Переглянувши відеоматеріал та прочитавши текст в підручнику параграф 41, оцініть сучасний екологічний стан Океану. Що може зробити кожен із нас для його поліпшення?

pptx
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
2049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку