Інтерактивна гра " Букви у віршах"

Про матеріал
Інтерактивна гра "Букви у віршах. Чудове доповнення до уроків навчання грамоти. А з дошкільнятами можна вивчити віршик на кожну букву, ще й перший звук у слові знайти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАПАМ’ТАЙКИ

Номер слайду 2

Цю букву знають всі на світі,Вона найперша в алфавіті,Весела, гарна й голосна,І найскромніша буква «?» НАЗВИ БУКВУБукву «?» у слові мають,А тому її вітають –Балерина із балету,Близнюки несуть букети,Білочка – свого горішка,Ну, а бджілка – меду трішки.

Номер слайду 3

Привітались на шосе. Буква І та буква 3. Де ж вони? Ну й дива: З двох з’явилася одна.їй дали Ім’я нове — буква «?»НАЗВИ БУКВУГуси в нас паслись на ганку. Ми їх годували зранку. Доки травку для них стригли. Букву «?» ми вивчить встигли!

Номер слайду 4

Буква «?» з ріжком вгоріПосміхнулась дітворі:— Щоб дзвінкішу чули мову,Я прийшла в абетку знову. НАЗВИ БУКВУБуква «?» сидить на лаві-Ніжка зліва, ніжка справа.«?» нагадує нам дім,Де нам затишно усім!

Номер слайду 5

Що майструє цей хлопчина?До стовпця – аж три жердини.- Відгадайте! – всіх зове. Відгадали? – буква «?»НАЗВИ БУКВУЗажурилась буква «?»,Хоча все у неї є. Але слів на букву «?»Небагато в мові є. Тож потіште букву цюІ назвіть їй по слівцю.

Номер слайду 6

Буква «?» - неначе жук,Що потрапив нам до рук. Хоч листочків «?» не їсть,Та кінцівок має шість. НАЗВИ БУКВУЗбоку, знизу і згори. Схожа «?» на цифру три.Є три зуби в буки «?»,Ними все вона гризе.

Номер слайду 7

«?» — великої немає,«?» — слова не починає: Виплив кит на середину,Хвилям кит підставив спину. НАЗВИ БУКВУБуква «?», неначе свічка,З ясним вогником вгорі. А погасне – чорний гнотик. Стане крапкою над «І».

Номер слайду 8

«І» без «?» не ступить кроку,Поміж ними  свар нема,«І» до «?»  моргає оком,«Ї» у відповідь – двома. НАЗВИ БУКВУЧи то дощик ллє довкола,Чи лютує завірюха. Буква «?» ніде й ніколи. Не скидає капелюха.

Номер слайду 9

Буква «?», буква «?»,Ой, яка вона швидка!Наче хлопчик,Знявши руку,Витинає гопака. НАЗВИ БУКВУЛев, лисиця і орел. Дуже люблять букву «?»З букви «?» для цирку         Змайстрували гірку,Щоб катались звіріІ жили у мирі.

Номер слайду 10

Дві сестрички невеличкіОдягли нові спіднички. Узялись міцніш за руки –І гулять мерщій на луки. Біжимо - не доженеш,Не сестричок - букву «?». НАЗВИ БУКВУБуква «?», немов драбинка: Палки дві і перетинка. - Чи це буква, чи драбина? –Дивувалася дитина. Ну, якщо один щабель,То, звичайно, буква «?».

Номер слайду 11

Буква «?» така-от кругла,Хто не бачив, подивись: Наче сонце, наче бублик,Мов обручик, - хоч котись!НАЗВИ БУКВУЯ із букви «?» торік. Змайстрував собі турнік. Підтягаюсь разів сто я,Маю силу і здоров’я.

Номер слайду 12

Виліз равлик на стеблинку,Зупинився і завмер,На собі несе хатинку,А вона - як буква «?». НАЗВИ БУКВУБуква «?» як місяць в небі,Як маленький серпик в полі,Як окраєць хліба теплий,Кавуна шматок солодкий.

Номер слайду 13

Тук-тук-тук, ток-ток-ток –Вибиває молоток. Ним ви цвяхи заб’єте,Схожий він на букву «?». НАЗВИ БУКВУСказав горобчик: Букву «?» боюсь я дуже, татку. Татусь питає: «А чому?»- «?» схожа на рогатку!

Номер слайду 14

- Що це, що це за підскоки?Це ж у кого руки в боки?- Буква «?» на довгій ніжціПострибала по доріжці. НАЗВИ БУКВУПлоскогубці розійшлися,Розсміялись: ха-ха-ха!Ці веселі плоскогубціСхожі з літерою «?»!

Номер слайду 15

Цвiркун вмостився на печi. Не вдень цвiрчить вiн, а вночi. Цвiркун спiває: "Це–це–це". Бо знає тiльки букву «?». НАЗВИ БУКВУЧапля часу не втрачала: На болотi полювала. Жодна жабка не втече. Вiд птаха на букву «?».

Номер слайду 16

Шимпанзе старався, вчився –Геть, бiднесенький, зморився,Лiг нарештi, в лiжко, – ша! –Увi снi вивчати «?». НАЗВИ БУКВУЩука схуднула, як тiнь, –Зуби ниють, чистить – лiнь. Тож покликала ляща –Вiд ляща лишилось... «?».

Номер слайду 17

Юрта – хата степова,Зручна, бо переносна. Я про неї заспіваю,Букву «?» запам`ятаю. НАЗВИ БУКВУЯк нам яка упiзнати?Вiн кремезний, кострубатий. Бик гiрський, i, як-не-як,Букву «?» принiс нам Як.

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Попович Надія Степанівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 липня 2023
Переглядів
457
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку