Інтерактивна презентація «Лепбук як новітній спосіб організації навчальної діяльності »

Про матеріал
Інтерактивна презентація «Лепбук як новітній спосіб організації навчальної діяльності» до змісту лекції «Методика навчання інтегрованого курсу "Я досліджую світ" у 1-2 класах ЗЗСО на засадах компетентнісного підходу».(с.184-186) (Гільберг Тетяна, Тарнавська Світлана, Павич Ніна)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Лепбукяк новітній спосіб організації навчальної діяльності інтерактивний плакат до змісту лекції Методика навчання інтегрованого курсу "Я досліджую світ" у 1-2 класах ЗЗСО на засадах компетентнісного підходу.(с.184-186) (Гільберг Тетяна, Тарнавська Світлана, Павич Ніна)Переваги. Види,Теми. Висновок. Форми. Етапистворення. Де взятишаблони?

Номер слайду 2

Лепбук – інтерактивна папка для дітей та особлива організація навчального матеріалу на певну тему. Що потрібно, щоб його зробити своїми руками?У дослівному перекладі з англійської «лепбук» (lapbook) означає «наколінна книга» (lap – коліна, book – книга). Лепбук або як його ще називають інтерактивна тека, тематична тека, тека проектів – це саморобна паперова книжечка з кишеньками, дверцятами, віконцями, рухливими деталями, міні-книжечками, які дитина може діставати, перекладати, доповнювати, складати на свій розсуд. У ній збирається матеріал з якоїсь певної теми.

Номер слайду 3

- Вся інформація, зібрана в лепбуку, повинна відповідати певній темі. Весь матеріал, який дитина повинна засвоїти, подається у вигляді малюнків, невеликих текстів, схем, графіків, віршиків, ігор тощо. Інформація в лепбуці подається систематизовано і організовано, тому процес навчання стає послідовним, цікавим, нагадує гру.- Основа лепбуку створюється педагогом і доповнюється, вдосконалюється разом з дітьми, тоді вони запам’ятовують інформацію. У ході роботи з тематичним матеріалом школярі проводять спостереження, виконують завдання, вивчають і закріплюють інформацію, презентують матеріал у певному вигляді на свій смак. Згодом,маючи під рукою готову тематичну папку, можуть освіжити знання з тієї чи іншої теми. Переваги використання лепбука:

Номер слайду 4

Залежно від призначення лепбуки бувають: - Навчальні; Ігрові;Вітальні;Святкові;Автобіографічні (папка-звіт про якусь важливу подію в дозвіллі). Для створення лепбуку необхідно вибрати тему. Теми можуть бути різними: Вузькоспеціалізовані Загальні («Птахи», «Комахи», «Число 1», «Зима») («Різноманітність тварин», «Живі огранізми», «Числа») .

Номер слайду 5

Обираємо тему. Темою папки-лепбуку може бути абсолютно будь-яке явище, предмет чи істота. Складаємо план. Якщо Ви вважаєте, що лепбук – це просто розворот з малюнками - Ви помиляєтеся. Він має бути добре продуманий, щоб максимально цікаво і творчо структурувати інформацію та подати її . Підбираємо матеріал, форми та засоби подачі інформації. Малюємо макет чи схеми. Ви маєте чітко уявляти, що і в якому місці буде розташовано – малюнки, кишеньки, вкладки, книжечки та ін. Виготовляємо цупку основу та окремі дрібні елементи з різних матеріалів. Оформлюємо лепбук натурального розміру; Декоруємо. Етапи створення:

Номер слайду 6

Лепбук можна зробити у формі стандартної книжки з двома розворотами, папки з 3-5 розворотами, книжки-гармошки, фігурної папки, шафки, скриньки, будиночка тощо. Особлива «родзинка» лепбука-безліч кишеньок з дидактичним матеріалом.

Номер слайду 7

Скачати готові шаблони для кишеньок можна ТУТ. Кишеньки. У кишеньки складаються предметні картинки, картки із завданнями до гри тощо.

Номер слайду 8

Готові тематичні шаблони лепбуків можна знайти в мережі інтернет, проте краще спробувати створити щось своє, оригінальне. Шаблони бажано виготовляти так, щоб можна було їх включати в структуру уроків впродовж навчального року. З одним і тим самим шаблоном можна пояснювати різні теми, виконувати тематичні вправи, проводити рольові ігри. Великий вибір лепбуків, доступних для скачування (в основному – англійською мовою, однак їх можна використати як зразок):– www.homeschoolshare.com/level_3_lapbooks.php– https://www.pinterest.com/pin/101964379036267867/?lp=true– https://www.pinterest.com/justjamerrill/free-homeschool-lapbooks-and-lapbooking-resources/?lp=true– https://diyhomeschooler.com/2012/06/01/100-editable-lapbook-templates-free/Шаблони для лепбуків:

Номер слайду 9

Лепбуки можна створювати різного розміру, різної форми та пристосовувати для власної методичної мети: навчити, розширити, закріпити, узагальнити. Висновок:- новітній спосіб систематизації та узагальнення знань;універсальний засіб реалізації ключових компетентностей Нової української школи.- просто цікава форма навчання, яка допомагає швидко й ефективно засвоїти і закріпити нову інформацію.- гра, творчість, пізнання та дослідження нового;нова, універсальна, форма організації навчальної діяльності з молодшими школярами;- сучасний засіб розвитку пізнавальної активності, креативності та самостійності молодших школярів в умовах сучасної освіти; Звісно, лепбук не панацея для того, щоб зробити навчання захопливим процесом винятково для всіх. Проте залучення таких форм роботи дозволяє виховувати творчу особистість, процес навчання для якої є активним та усвідомленим. Лепбук:

pptx
Додано
3 грудня 2020
Переглядів
1485
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку