Історичні поняття до теми «Особливості окупаційного режиму та Руху Опору на окупованих територіях. Голокост»

Про матеріал
Історичні поняття до теми «Особливості окупаційного режиму та Руху Опору на окупованих територіях. Голокост»Які можна використовувати ,під час вивчення меми " Друга світова війна"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичні поняття до теми «Особливості окупаційного режиму та Руху Опору на окупованих територіях. Голокост»

Номер слайду 2

Новий порядок політичний режим,який Третій Рейх хотів встановити на окупованих територіях. Встановлення Нового порядку почалося задовго до початку Другої світової війни,але було публічно проголошено Адольфом Гітлером в 1941.

Номер слайду 3

Геноцид (від грец. genos — рід, плем’я і латин. caedo — вбивати) — знищення окремих груп населення за расовими, національними, етнічними або релігійними мотивами, а також штучне створення умов, не сумісних із життям.

Номер слайду 4

Голокост ( Шоа, катастрофа) — планомірне і організоване знищення єврейського населення в роки Другої світової війни. Жертвами голокосту стали 6 млн євреїв (в Україні — 1,4 млн). Це складало близько 63 % європейського і 36 % світового єврейства.

Номер слайду 5

Ґетто — райони міст, де добровільно або примусово, в більш-менш жорстких умовах проживають етнічні меншини. Слово має чіткий негативний відтінок і застосовується саме до районів з поганими умовами проживання, зрідка навіть без зв'язку з меншинами.

Номер слайду 6

Концентраційний табір (концтабір) — місце для ізоляції і утримання «небажаних елементів», переважно в нелюдських умовах, які оголошувалися ворогами режиму.

Номер слайду 7

Табір смерті — територія, спеціально виділена і обладнана для масового знищення людей. Шість таборів смерті (Освенцім (Аушвіц),Треблінка, Собібор, Майданек, Белжець, Хелмно) були створені для знищення євреїв. Як висловився один есесівець: це були «прості, але справно працюючі конвеєри смерті». Процес знищення партії в’язнів займав одну-дві години. Пережили ці табори декілька сот людей.

Номер слайду 8

Остарбайтер Остарбайтер — німецький термін для позначення осіб, які були вивезені гітлерівцями зі східних окупованих територій під час Другої світової війни на примусові роботи до Німеччини.

Номер слайду 9

Антисемітизм одна з форм національної та релігійної нетолерантності та дискримінації, що виражається у ворожому ставленні до семітів;

Номер слайду 10

Колабораціонізм Співпраця населення або громадян держави з ворогом в інтересах ворога-загарбника на шкоду самій державі чи її союзників. Колаборанти -ті, хто співпрацювали з нацистами в справі «остаточного вирішення єврейського питання», зокрема брали безпосередню участь в екзекуціях;

Номер слайду 11

Рух Опору організовані зусилля частини цивільного населення країни, спрямовані на опір легітимній чи окупаційній владі і підрив громадського порядку та стабільності.

Номер слайду 12

Байстендерс найчисленніша пасивна маса населення, яка спостерігала за подіями часів встановлення «нового порядку» й нічого не робила.

Номер слайду 13

терпимость к чужому образу жизни, поведению, обычаям, чувствам, мнениям, идеям, верованиям. Толерантність

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ковтуновська Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
2628
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку