Презентація до уроку з предмета "Основи товарознавства" на тему "Історія розвитку товарознавства."
Катон описував способи зберігання й переробки сільськогосподарських продуктів (винограду, м'яса й риби). Варрон - методи оцінки якості худоби, молока, сирів і ін. Колумелла - способи зберігання зерна, витримку й старіння вин, дав товарознавчу характеристику винограду й способи його зберігання
В цей період з’являються перші самостійні роботи по торгівлі й товарознавству. Так, в 1575 році вперше в Росії вийшла “Торговая книга. Книжка описательная, как молодым людям торг вести и знати всему цену и отчасти в ней описаны всяких земель товары различные, их же привозят на Русь немцы и иных земель люди торговые”
З ініціативи М.Я.Кіттари в Московській академії було введено самостійний учбовий курс “Товароведение”. Слід зазначити, що за кордоном товарознавство в той час ще не вивчалось разом з технологією, а в підручнику М.Я.Кіттари були не тільки поставлені теоретичні питання, але й показані конкретні відповіді їх вирішення.