Історія Всесвітня 8 клас, 9 клас Інтелектуальний турнір в мініатюрах "Зустріч цивілізацій" ( Великі географічні відкриття)

Про матеріал

Доброго дня, Колеги. До вашої уваги авторська розробка позакласного заходу, інтелектуального турніру в мініатюрах з Всесвітньої історії серед учнів 8 класів. Розробка може бути використана і проведена також і з учнями 9 класу на початку навчального року (як варіант). Сценарій можна використати як комбінований захід Історія-Географія-Культурологія... Сценарій передбачає участь 6 команд, тому може бути використаний як елемент історичних змагань як між класами однієї паралелі, так і між класами різних шкіл. Розробки 100% авторські. Я, Павлішак Максим Вікторович, як автор даного заходу "Зустріч цивілізацій" надаю повне право вільно поширювати та використовувати мої розробки для навчання та розвитку наших Дітей, заохочення їх до вивчення Історії. До кожної мініатюри створено окрему презентацію, яка містить як фото, так і музичні файли- музичний супровід презентації. Музичний (аудіо) файл вкладено в перший слайд презентації, програвається під час всього перегляду презентації; під час включення інших вкладених аудіо-файлів- муз. супровід автоматично зупиняється і автоматично продовжується. Також в кожній презентації є відео файли, та мінуси аудіо пісень. До окремих мініатюр подані різні варіанти завершення виступу-це на Ваш вибір та вибір учнів, відповідно до можливостей та творчої уяви.

Перегляд файлу

Інтелектуальний турнір із Всесвітньої історії

серед учнів 8-х класів

«ЗУСТРІЧ ЦИВІЛІЗАЦІЙ»

Інтелект-турнір складається із ІІІ-х раундів.

І раунд «Презентація Цивілізації»

Завдання: здійснити презентацію (слайд-шоу, відео ряд, музичний ряд на фоні) своєї цивілізації за наступним планом:

А)  Географія (особливості та місце розташування)

Б) Люди (суспільство, народи)

В) Влада (форма правління органи влади, правитель)

Г) Економіка (топ 5 занять людей Вашої цивілізації: чим займались—збиральництво, полювання, рибальство, землеробство, тваринництво, ремесла, торгівля)

Д) Топ 5-7 особливостей чи винаходів (особливість чи винахід висловлюється одним реченням)

Час на виступ—до 3-х хвилин.

Оцінювання: від 1 до 5 балів

Бали виставляються журі по завершенні І раунду.

ІІ раунд: «Історична реконструкція»

Завдання: театралізовані мініатюри (малі сценки) про «зустріч цивілізацій» у Вашому регіоні та у Ваш час (Новий час—XV—XVI ст.).

Умови: кожна команда готує мініатюри , під час яких будуть зроблені «Паузи» на 30 секунд і команди-суперниці мусять дати відповіді на запитання ведучих. Запитання стосуватимуться «Цивілізації», яка виступає.

Відповіді: відповіді записуються командами на підготовлених аркушах і передаються одразу членам журі.

Бали: 1 запитання—1 бал.

Кількість запитань під час мініатюри=7.

Виступ команди журі оцінює від 1 до 10 балів.

Особливість: «Допомога союзника». Кожний член журі дістає із мішка згорнутий аркуш паперу на якому буде вказано його команду-союзника. 1 раз під час мініатюр член журі, за власним бажанням чи бажанням команди, може взяти участь у обговоренні та відповідях команди-союзника (підсідає до команди).

ІІІ раунд «Дуель»

Якщо переможець не визначився і є команди, які набрали однакову кількість балів влаштовується «інтелектуальна дуель» між капітанами команд.

Капітани по черзі дістають капелюха запитання і дають відповідь на них. Бал отримує  той хто дав правильну відповідь. Перемагає той, хто першим отримає 3 бали. За неможливості отримати 3 бали, після 5 запитання оголошується поточний переможець, а бо ж хто перший набере більше балів.

Якщо переможець визначився, команда, яка набрала найменше балів, може викликати на «інтелектуальну дуель честі» команду переможця. В такому випадку змагаються будь-які члени команди один з одним за попереднім принципом.

Нагородження команд: І, ІІ, ІІІ місця.

Назви команд 8-х Класів

  1. Команда 8-А класу «Новий Світ» (Америка)

Тема мініатюри «Чемпіонат з улами»

  1. Команда 8-Б класу «Блискуча Порта» (Османська імперія)

Тема мініатюри «Стамбульська кав’ярня»

  1. Команда 8-В класу «Золотий Лотос» (Індія)

Тема мініатюри «Зустріч в порту»

  1. Команда 8-Г класу «Сонячна Земля» (Пн. Африка, Близький Схід, Аравія)

Тема мініатюри «Зимові канікули на р. Ніл»

  1. Команда 8-Д класу «Східні Тигри» (Японія)

Тема мініатюри «Відкриття Японії»

  1. Команда 8-Є класу «Морські леви» (Англія та Нідерланди)

Тема мініатюри «Два торговці»

 

docx
Додано
25 березня 2022
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку