Календарне планування "Дизайн і технології " 3 клас НУШ

Про матеріал
Календарне планування розроблено відповідно до Типової освітньої програми МОН України за редакцією О. Савченко для 3 класу та альбома-посібника Лілії Роговської Дизайн і технології " Маленький трудівничок" 3 клас НУШ
Перегляд файлу

Дизайн і технології

(35 годин – 1 год. на тиждень)

Дата

Дата

Тема уроку

 

 

 

 

 

Вступний інструктаж з БЖ перед початком занять з дизайну та технологій. Первинний інструктаж з БЖ під час вивчення нової теми. Загальні відомості про техніку виготовлення витинанок. Інструменти та пристосування для виготовлення витинанок. Послідовність дій під час виготовлення виробів технікою витинанки. Безпечні прийоми праці під час виготовлення витинанки. Практична робота: силуетна витинанка «Спогади про літо

 

 

 

 

Інструменти та пристосування для виготовлення витинанок. Послідовність дій під час виготовлення виробів технікою витинанки. Безпечні прийоми праці під час виготовлення витинанки. Практична робота: силуетна витинанка «Вазон».

 

 

 

 

 Загальні відомості про виготовлення мозаїки технікою торцювання. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення виробів. Практична робота: виготовлення контурної мозаїки технікою торцювання «Мій сонячний дім – це моя Україна».

 

 

 

 

 Загальні відомості про техніку квілінг. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення виробів технікою квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг. Практична робота. «Кораблик-мандрівник».

 

 

 

 

Ткані та неткані матеріали натурального походження(тканина, нитки, фетр, трикотаж). Вироби з тканих та нетканих матеріалів. Практична робота «Мамонт Монті»

 

 

 

 

Самообслуговування. Одяг і взуття. Оздоблення одягу та взуття. Інструменти та матеріали для оздоблення одягу ґудзиками. Послідовність оздоблення виробів гудзиками. Практична робота. Виготовлення саморобоквдяганок для головних героїв казки – Попелюшки і Принца

 

 

 

 

Загальні відомості про техніку квілінг. Матеріали, інструменти та пристосування для виготовлення виробів технікою квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг. Практична робота.  «Пухнасті айстри з бабусиного саду».

 

 

 

 

Виготовлення об’ємних виробів технікою оригамі. Інструменти і пристосування для роботи в техніці оригамі. Практична робота: створення об’ємних виробів технікою оригамі «Кленові листочки».

 

 

 

 

 Властивості пластичних матеріалів. Вироби об’ємної форми. Рельєф. Барельєф. Виготовлення з пластичних матеріалів барельєфних форм. Практична робота: «Гілка горобини».

 

 

 

 

Комбінування природних і пластичних матеріалів. Послідовність дій під час виготовлення виробів із природних матеріалів і пластиліну. Практична робота: виготовлення виробів із природних матеріалів і пластиліну «Осінній букет».

 

 

 

 

Виготовлення виробу за інструкційними картками з описом або  графічним зображенням. Рухомі та нерухомі , роз’ємні і нероз’ємні з’єднання. Практична робота «Подорож краплинки»

 

 

 

 

Робота з пластичними матеріалами. Послідовність виготовлення об’ємних виробів з пластичних матеріалів. Практична робота:новорічні прикраси з дроту

 

 

 

 

Аплікація з тканини. Види та властивості тканини. Використання тканин. Інструменти та пристосування для виготовлення виробів. Прийоми різання тканини та особливості її з’єднання з папером. Практична робота: «Різдвяний ангелик».

 

 

 

 

Виготовлення й оздоблення виробів об’ємної форми. Практична робота: виготовлення та оздоблення виробів об’ємної форми «Вертеп».

 

 

 

 

.Аплікація з тканини. Прийоми різання тканини та особливості її з’єднання з папером. Безпечні прийоми праці. Практична робота:  «Різдвяні подарунки пінгвінятка Піна».

 

 

 

 

Виготовлення й оздоблення виробів об’ємної форми. Практична робота: виготовлення та оздоблення виробів об’ємної форми «Сніговичок з ниток»

 

 

 

 

Обговорення вражень. Створення орнаменту  з різних матеріалів ( нитки, блискітки). Практична робота. Виготовлення аплікації « Пташки взимку».

 

 

 

 

Основні прийоми та послідовність виготовлення мозаїки з природних і штучних матеріалів. Практична робота. Створення мозаїки з природних і штучних матеріалів «Зимова казка».

 

 

 

 

Комбінування природних і пластичних матеріалів. Послідовність дій під час виготовлення виробів із природних матеріалів і пластиліну. Практична робота: «Біла сова».

 

 

 

 

Приклади онаменту декативно-ужиткового мистецтва за регіонами України. Створення орнаменту з різних матеріалів « Морозиво - ріжок»

 

 

 

 

 Виготовлення об’ємних виробів технікою оригамі. Інструменти і пристосування для роботи в техніці оригамі. Практична робота: «Восьминіг та рибки».

 

 

 

 

Виготовлення і оздоблення виробів об’ємної форми. Оздоблення виготовлених виробів відомими техніками та матеріалами. Практична робота: «Жабенятко».

 

 

 

 

Технологічна послідовність виготовлення виробу. Безпечна робота з ручними інструментами й пристосуванням. Практична робота: «День і ніч»

 

 

 

 

Побутове самообслуговування. Культура харчування. Правила поведінки за столом. Сервірування столу до обіду. Практична робота:як красиво скласти серветки.

 

 

 

 

Виготовлення об’ємних виробів технікою орігамі. Інструменти і пристосування для роботи в техніці оригамі. Практична робота :«Співучі пташки»».

 

 

 

 

Виготовлення і оздоблення виробів об’ємної форми в техніці оригамі. Практична робота:піаніно.

 

 

 

 

Виготовлення об’ємних виробів з коробок, упаковок та самостійно виготовлених об’ємних деталей. Оздоблення виготовлених виробів відомими техніками та матеріалами. Практична робота : «Кульбабки».

 

 

 

 

Виготовлення об’ємних виробів технікою орігамі. Інструменти і пристосування для роботи в техніці оригамі. Практична робота: «Курчатко з сюрпризом»

 

 

 

 

Декорування виробів. Способи декорування виробів. Орнамент. Писанка як один з символів України. Декорування писанок. Практична робота. «Подарунок до Великодня»

 

 

 

 

Виготовлення об’ємних виробів технікою оригамі. Практична робота: «Смачне чаювання».

 

 

 

 

Декорування виробів. Способи декорування виробів. Орнамент. Практична робота. Виготовлення рамочки для фото

 

 

 

 

Макетні матеріали ( папір, картон, пінопласт, дріт, фольга). Виготовлення предметів з дроту та бісеру. Практична робота «Сердечко»

 

 

 

 

Виготовлення предметів з дроту та бісеру . Добір матеріалів «Брелок - смайлик»

 

 

 

 

Соціальна цінність виконаного індивідуального або колективного проекту. Презентація досягнень з використанням різних форм. Практична робота :незвичайна фотосесія

 

 

 

 

Властивості пластичних матеріалів. Рельєф. Барельєф. Виготовлення з пластичних матеріалів барельєфних форм. Практична робота: «Рудий клоун Бім».

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Демяненко Валентина Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Лийв Елена
    Дякую за Ващу працю.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Кононенко Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Василенко Светлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
docx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 3 клас, Планування
НУШ
Додано
17 липня 2021
Переглядів
10752
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку