Календарне планування для 3 класу

Про матеріал

Агхів містить матеріали календарно-тематичного планування навчального матеріалу для 3 класу згідно оновлених програм, всі види контрольних робіт. Стане в нагоді вчителю в 2018-2019 навчальному році

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

100 годин – 3 години на тиждень

І семестр – 46 година

ІІ семестр – 54 години

 

І семестр

 

Зміст навчального матеріалу

Дата проведе

ння

Примітка

  1.  

Дихання під час виконання фізичних вправ. Правила рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури і під час самостійних занять фізичними вправами.  Рухливі ігри.

01.09

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань

 

  1.  

ІБЖ. Символи, ритуали і церемонії Олімпійських ігор. Ходьба по діагоналі, зі зміною частоти кроку. Біг із різних вихідних положень. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності мязів. Гра “Гуси-лебеді”,

05.09

 

  1.  

ІБЖ. Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави..Ходьба по діагоналі, зі зміною частоти кроку. Біг «протиходом», «змійкою». Біг 30 м.  Танцювальний крок «припадання». Рухливі ігри. 

06.09

 

  1.  

ІБЖ. Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень. Ходьба зі зміною довжини кроку. Біг 30 м.   Човниковий біг 4х9 м. Рухлива гра «Гуси-лебеді». Вправи для розвитку еластичності м’язів.

08.09

 

  1.  

ІБЖ.Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Біг із подоланням перешкод. Біг 30 м. Танцювальний крок «припадання». Вправи для профілактики плоскостопості.

12.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Чергування ходьби та бігу до 1200м. Танцювальний крок «притупування». Дихальні вправи.Рухлива гра « Квач”,

13.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м.  Човниковий біг 4х9 м. Рівномірний біг до 900 м. Вправи для формування правильної постави.

15.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Біг 30 м. Рівномірний біг до 900 м.  Рухливі ігри. Чергування бігу та ходьби. Рухлива гра « Квач”,

19.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. . Біг 30 м. Рівномірний біг до 900 м.   Рухлива гра на увагу.

20.09

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: швидкості, витривалості,  швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

22.09

 

Стрибкові вправи

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Переправа через річку».

26.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки «по купинах». Повільний біг.

27.09

 

  1.  

ІБЖ. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у довжину з місця. Стрибки «у кроці».  Ходьба з вправами для відновлення дихання. Гра “У річку, гоп!”,

29.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Гречка». Вправи для розвитку еластичності м’язів.

03.10

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Біг з різних вихідних положень. Рухлива гра «Пень».

04.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для профілактики плоскостопості. Біг із різних вихідних положень. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Переправа через річку».

06.10

 

  1.  

ІБЖ.Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги».  Стрибки через перешкоди. Повільний біг. Ходьба з вправами для відновлення дихання.

10.10

 

  1.  

ІБЖ.Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки через перешкоди. Рухлива гра «У річку, гоп!». Ходьба з вправами для відновлення дихання.

11.10

 

  1.  

ІБЖ. Урок – змагання з легкої атлетики.

 

13.10

 

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність.  Рівномірний біг до 900 м. Гра «Попади в ціль!”,

17.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку еластичності мязів. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою.Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м. 

18.10

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого мяча у вертикальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рівномірний біг до 900 м . Вправи для профілактики плоскостопості. Рухлива гра «Мисливці і качки».

20.10

 

  1.  

ІБЖ.Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Чергування ходьби і бігу до 1200 м

24.10

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль.  Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності м’язів. Гра «Попади в ціль!”,

25.10

 

  1.  

ІБЖ.Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Рухлива гра «Влучи в ціль!».

27.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення, вкидання м’яча,  Вправи для розвитку еластичності м’язів.

07.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому мячу. Вправи для профілактики плоскостопості.

08.11

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу). Вправи для профілактики плоскостопості.

10.11

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру .

14.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу). Рухлива гра «Влучи в ціль!».

15.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем,

17.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.  Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

21.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу).   Вправи для профілактики плоскостопості.

22.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

24.11

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча. передача м’яча двома руками від грудей. Вправи для формування правильної постави.

28.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча, ловіння його після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах.. Рухлива гра «Передав – сідай!».

29.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

01.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

05.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара».

06.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча. Рухлива гра «Найкраща пара».

08.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара».

12.12

 

  1.  

ІБЖ.. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

13.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку

15.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: Рухлива гра «Найкраща пара».

19.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах.

20.12

 

  1.  

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Урок – змагання «Веселі старти» Ходьба з вправами для відновлення дихання.

22.12

 

 

 

ІІ семестр

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики

 

  1.  

ІБЖ. Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави. Комплекс ЗРВ з предметами. Перешикування. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, Комплекс вправ для формування правильної постави.

09.01

 

  1.  

ІБЖ. Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень.  Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекид назад в упор присівши; Згинання і розгинання рук в упорі лежачи.

10

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекиди вперед.  Згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Вправи для формування правильної постави.

12

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекиди вперед; Нахили тулуба з положення сидячи.

16

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) перехід із упору присівши в упор стоячи. Акробатика: «міст» з положення лежачи. Підтягування у висі лежачи. Рухлива гра на увагу.

17

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори). Акробатика: перекид назад; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Вправи для формування правильної постави. 

19

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) Акробатичні вправи. Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Комплекс вправ для формування правильної постави.

23

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) Акробатичні вправи.Згинання та розгинання рук в упорі лежачи.

25

 

  1.  

ІБЖ. Виси та упори. Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. 

26

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори); підтягування у висі лежачи.   Акробатика: перекиди назад та  вперед; «міст» з положення лежачи.  Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

30

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат.  Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

31

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Вправи для профілактики плоскостопості.

02/02

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад

6

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація.

7

 

  1.  

ІБЖ.. Комплекс ЗРВ для фізкультурної паузи. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат

9

 

  1.  

ІБЖ. «Міст» із положення лежачи. Положення тіла у просторі (виси та упори); підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація.  Вправи для формування правильної постави.

13

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: сили, гнучкості, спритності, швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

14

 

  1.  

ІБЖ. Урок – змагання з елементами гімнастики

 

16

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань

 

  1.  

ІБЖ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Пересування із зупинками за зоровим і слуховим сигналами. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату. Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

20

 

  1.  

ІБЖ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Човниковий біг 4х9 м. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату.  Вправи для профілактики плоскостопості.

21

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Лазіння по гімнастичній стінці. Перелітання через перешкоди. Лазіння по канату.  Біг зі зміною швидкості та напрямку за звуковим сигналом.

23

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування.. . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Білі ведмеді».

27

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м.  Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування... . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Вправи для профілактики плоскостопості.

28

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» Підлізання під перешкодою. . Лазіння по канату.   Вправи для формування правильної постави.

2.03

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ для ранкової гімнастики Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, Лазіння по канату. Вправи для формування правильної постави.

6

 

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах.

713

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

14

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

16

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ловіння м’яча  після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара».

 

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу)ведення м'яча, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

 

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча, Вправи для профілактики плоскостопості.

27

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру Рухлива гра «Влучи в ціль!».

28

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу)обведення  стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем.Вправи для профілактики плоскостопості.

30

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.  Рухлива гра «Влучи в ціль!».

03/04

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Вправи для профілактики плоскостопості.

04

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою.. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність. 

6

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м.  Вправи для розвитку еластичності мязів.

10

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого мяча у вертикальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рухлива гра «Мисливці і качки».

11

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Чергування ходьби і бігу до 1200 м

13

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності мязів.

17

 

Стрибкові вправи

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Вправи для розвитку еластичності м’язів.

18

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

 

20

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

 

24

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай».

25

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

27

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

02/05

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця.

Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай».

4

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

8

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

15

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай». Чергування ходьби та бігу.

16

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: швидкості, витривалості, гнучкості, сили, спритності та швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

 

 

  1.  

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Естафети з елементами спортивних ігор.

 

 

  1.  

ІБЖ. Рухливі ігри за виром учнів.

 

 

 

  1.                    

ІБЖ. Підсумковий урок за рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

РОЗКЛАД УРОКІВ

 

      Понеділок                                                Вівторок

1.КАЛІГРАФІЯ                                            1. УКРАЇНСЬКА МОВА                               

2.УКР.МОВА / ЛІТ.ЧИТАННЯ                   2. МАТЕМАТИКА

3.ПРИРОДОЗНАВСТВО                           3. АНГЛІЙСЬКА МОВА

4. МУЗИКА                                                  4. ЛІТЕРАТУРНЕ ЧИТАННЯ

5.ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО           5. ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

 

 

 

       

            Середа                                               Четвер

 

1.УКРАЇНСЬКА МОВА                                1. АНГЛІЙСЬКА МОВА

2. ЛІТЕРАТУРНЕ ЧИТАННЯ                      2. МАТЕМАТИКА

3. МАТЕМАТИКА                                         3. ПРИРОДОЗНАВСТВО       

4. ОСНОВИ ЗДОРОВ'Я                              4. Я У СВІТІ

5. ІНФОРМАТИКА                                       5. ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ

6. ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

 

 

 

П’ятниця

 

                                      1. ЛІТЕРАТУРНЕ ЧИТАННЯ                     

                                      2. УКРАЇНСЬКА МОВА                               

                                      3. МАТЕМАТИКА

                                      4. ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

                     5.РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НАВЧАЛЬНИЙ ПЛАН

 

 

 

УКРАЇНСЬКА МОВА – 7

АНГЛІЙСЬКА МОВА   - 2

МАТЕМАТИКА – 4

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА – 3

МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО – 1

ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ – 1

ОСНОВИ ЗДОРОВЯ – 1

ПРИРОДОЗНАВСТВО – 2

Я У СВІТІ - 1

ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО – 1

ІНФОРМАТИКА - 1

 

 

РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ – 1

КАЛІГРАФІЯ  - 1     

 

 

 

 

І СЕМЕСТР – з 01 ВЕРЕСНЯ  по  22  ГРУДНЯ

 

ІІ СЕМЕСТР – з 08 СІЧНЯ  по   25 ТРАВНЯ

 

 

 

 

 

КАНІКУЛИ:  ОСІННІ – 30 ЖОВТНЯ – 05 ЛИСТОПАДА

 

                       ЗИМОВІ – 25 ГРУДНЯ – 08 СІЧНЯ

 

                       ВЕСНЯНІ – 26 БЕРЕЗНЯ – 01 КВІТНЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

ТРУДОВЕ НАВЧАННЯ

За підручником: В.К.Сидоренко Трудове навчання :Підруч. для 3 кл. — Х.: «Сиция», 2013

 

1 год на тиждень – 33 год

 

Зміст навчального матеріалу

 

Підручник

Дата

Примітка

 

І семестр

 

 

 

1

Вступ. Ознайомлення з матеріалами, інструментами та правилами безпечної праці. Форми і образи природи — зразок для майстра

4-6

07.09

 

Робота з пластиліном і природними матеріалами

 

2

Засоби виразності скульптури. Робота з пластиліном. Вироби об’ємної форми. Ознайомлення з рельєфом та барельєфом. Виготовлення барельєфа «Морські мешканці»

8-11

14.09

 

3

Виготовлення із пластиліну об’ємних сюжетних композицій. Ліплення тварин. Композиція «Кішки — мишки»

11-14

21.09

 

4

Комбінування природних і пластичних матеріалів. Лісова скульптура

17-18

28.09

 

5

Комбінування природних і пластичних матеріалів. Горіхові фантазії

19-21

05.10

 

Робота з папером, пластиліном і з природними матеріалами

 

6

Згинання та вирізування паперу. Загальні відомості про техніку виготовлення витинанок. Силуетна витинанка «Ажурний метелик»

24-29

12.10

 

7

Виготовлення серветок у техніці витинанки. Згинання та вирізування паперу. Ажурні візерунки у квадраті, крузі

30-31

19.10

 

8

Виготовлення листівок у техніці витинанки. Витинанка «Дерево життя»

32-34

26.10

 

9

Мозаїка як вид декоративного мистецтва. Мозаїка з паперу

 

35-37

09.11

 

10

Загальні відомості про виготовлення мозаїки технікою торцювання. Контурне торцювання. Виготовлення мозаїки технікою торцювання

38-41

16.11

 

11

Мозаїка з природних та штучних матеріалів. Мозаїка на пластиліні. Рельєфне зображення природних форм.

41-43

23.11

 

12

Оригамі. Виготовлення виробів технікою оригамі. «Пташина родина»

46-49

30.11.

 

13

Модульне оригамі. Композиції з модулів «трилисник».

 

51-54

07.12

 

14

Квілінг. Загальні відомості про техніку квілінг. Основні прийоми роботи та послідовність виготовлення виробів технікою квілінг. Композиція за вибором «Гілка калини» чи «Павич»

55-63

14.12

 

15

Проект «Майстерня Діда Мороза»

 

64-66

21.12

 

ІІ семестр

Робота з волокнами та нитками

 

16

Робота з текстильними волокнами та нитками. Іграшки з помпонів

 

68-71

11/01

 

17

Види та властивості тканин. Прийоми різання тканини та особливості її з’єднання з папером. Аплікація з тканини. «Поважна киця та грайливе кошеня»

72-76

18

 

18

 Аплікація з тканини «Поважна киця та грайливе кошеня»

 

 

25

 

19

Аплікація з тканини. «Совеня»

 

76-77

01/02

 

Робота з дротом і бісером, декорування виробів

 

20

Виготовлення об’ємних фігур із дроту. Прийоми роботи. Безпека праці. «Дротяне дерево»

80-82

8

 

21

Виготовлення об’ємних фігур із дроту. «Квіткова галявина з метеликами»

83

15

 

22

Бісероплетіння. Особливості виготовлення виробів із бісеру. Матеріали для бісероплетіння. Ланцюжок (гердан) «у хрестик» з бісеру .

84-88

22

 

23

Бісероплетіння. Ланцюжок «кільця» з бісеру

88-89

01/03

 

24

Декорування виробів. Писанка як один із символів України. Писанка-витинанка

91-65

 

 

25

Декорування виробів. Види декорування пасхальних яєць

 

96-98

29

 

Самообслуговування. Виготовлення й оздоблення об’ємних виробів

 

26

Самообслуговування. Культура харчування. Правила поведінки за столом. Сервірування святкового столу. Складання серветок

100-105

05/04

 

27

Проект «Подарунки до весняних свят». Аплікація з відрізків ниток. Виготовлення святкової листівки

123-125

12

 

28

Екскурсія до шкільної майстерні з обробки тканини. Одяг і взуття. Оздоблення одягу та взуття

 

19

 

29

Самообслуговування. Одяг і взуття. Оздоблення одягу та взуття. Вишивка. Серветка з бахромою. Виготовлення мережки

106-113

25

 

30

Виготовлення мережки. Мережка «Одинарний стовбчик»

114-115

3/05

 

31

Виготовлення й оздоблення виробів об’ємної форми. Іграшка на основі циліндра або конуса

116-120

10

 

32

Виготовлення й оздоблення виробів об’ємної форми. Виготовлення об’ємних виробів із коробок. Виготовлення підставки для ручок та олівців. «Котик»

121-122

 

 

33

Підсумковий урок

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

МУЗИЧНЕ МИСТЕЦТВО

За підручником: Л.С.Аристової Музичне мистецтво :Підруч. для 3 кл. — К.: Освіта, 2013

1 год на семестр – 32 год

І семестр

 

Тема 1. Основні властивості музики

Тема уроку

Сприйняття  творів музичного мистецтва

Виконання творів музичного мистецтва

Дата

Примітка

1

Пісенність як особливість музики

Р. Щедрін, «Ніч»; «Золоті рибки»;  «Цар Горох» з б-ту «Горбоконик»

 

Н..Май. „Дощик”;

 

 

2

Танцювальність як особливість музики

М. Дремлюга, «Лірична пісня»

поспівка «Ми – третьокласники» сл. і муз. Д. Кабалевського Н..Май. „Дощик”;

 

 

3

Маршовість як особливість музики,

П. Чайковський, «Баркарола»

«Шпачок прощається» сл. М. Івенсен муз. Т. Попатенко

 

 

4

Пісенно-маршова і пісенно-танцювальна музика

Ж. Колодуб, «Гуцульський танець»;

 

повторення «Шпачок прощається» сл. М. Івенсен муз. Т. Попатенко

 

 

5

Пісенно-маршова і пісенно-танцювальна музика

М. Глінка, «Арагонська хота»

«Ой на горі жита много» у. н. п. обр. Г. Верьовки

 

 

6

Пісенність, танцювальність і маршовість в українській народній музиці

Ф. Шуберт, «Військовий марш»; Людвіг ван Бетховен, «Симфонія №5» (ІІІ частина)

Пісні з мультфільмів

 

 

7

Пісенність, танцювальність і маршовість в композиторських творах

Ж. Бізе, увертюра до о-ри «Кармен»

Пісні з мультфільмів

 

 

8

Поняття про увертюру

Ф. Шопен, Прелюдія №7; Ф. Шопен, Прелюдія №20.

Л.Дичко. «Пісня про гарний настрій»;

 

 

 

9

Спільність розмовної і музичної мов

сл. А. Барто, муз. С. Прокоф’єва, «Базіка»

А.Мігай. «Господар і діти»

 

 

10

 

Запитальні, стверджувальні, окличні інтонації в мові та музиці.

В. Косенко, «Дощик»; В. Косенко, «Гумореска»; В. Косенко, «Колискова»

повторення «А.Мігай. «Господар і діти»

 

 

11

Ритмічні інтонації

М. Римський-Корсаков, «Три дива» з опери «Казка про царя Салтана».

М. Глінка, «Марш Чорномора» з опери «Руслан і Людмила».

«Щеня і кошеня» сл. В. Вікторова муз. Т. Попатенко

 

 

 12

Інтонація скоромовки.

календарно-обрядові пісні з опери «Зима і Весна»

«Добрий вечір тобі, пане господарю» колядка

 

 

13

Інтонація та імпровізація. Емоційна виразність

«Гра в зайчика» обр. М. Леонтовича Ж. Массне, «Елегія»

«Павочка ходить» щедрівка

 

 

14

Урок-концерт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17

Музика як мистецтво, що не існує без розвитку

Т. Альбіноні, «Адажіо», інструментальне виконання та вокальне (Лара Фабіан або Сара Брайтман)

«Чому ведмідь узимку спить» сл. О. Коваленкова муз. Л. Кніппера

 

 

18

Розвиток музики як процес відображення почуттів, настроїв, думок людини

Ф. Шуберт, «Вальс»; Ф. Шуберт, «Алегрето»

«Гра в слова» сл. і муз. І. Арсєєва; повторення «Чому ведмідь узимку спить» сл. О. Коваленкова муз. Л. Кніппера

 

 

19

Динамічний і темповий розвиток

Й. Брамс, «Угорський танець»

«Грицю, Грицю, до роботи» у. н. п. обр.      Я. Степового

 

 

20

Способи розвитку музики

М. Завадський, «Шумка»

«Рушничок»

сл. Є. Левченко, муз.               А. Олейникової

 

 

21

Розвиток музики різних жанрів

Ф. Шопен, «Вальс»; Ф. Шопен, «Полонез»

повторення «Рушничок» сл. Є. Левченко, муз.     А. Олейникової

 

 

22

Симфоніч

ний розвиток музики

П. Чайковський, «Симфонія №4» (фінал);

«Подарунок мамі» сл. Д. Чередниченка муз.       М. Катричка

 

 

23

Обряди зустрічі весни. Народні пісні-веснянки.

 

 М. Лисенко, хор «А вже весна» з опери «Зима і Весна»

повторення «Подарунок мамі» сл.

Д. Чередниченка муз. М. Катричка

 

 

24

Багатогран

ність розвитку музики

С. Прокоф’єв, «Тема Петрика»; «Тема Качки», «Тема Пташки» із симфонічної казки «Петрик і Вовк»

«Сива шапка» (пісня-гра) сл. Л. Кроткевич муз.    В. Верховинця

 

 

 

25

 

Форма музичного твору.

Ф. Шопен, «Мазурка №5»

«Пісня пастушка»

франц. н. п.

 

 

26

 

Двочастинна форма музики

Е. Гріг, «Пісня Сольвейг», з музичної п’єси «Пер Гюнт»

повторення «Пісня пастушка» франц. н. п.

 

 

27

 

Тричастинна форма музики

Е. Гріг, «Танець Анітри»

«Соловеєчку, сватку, сватку» у. н. п.

 

 

28

Форма рондо в музиці

В. А. Моцарт, «Турецьке рондо»; Б. Фільц, «Весняне рондо»

«Писанка» сл. В. Клинця та Н. Андрусіч муз.      М. Катричка

 

 

29

 

Варіаційна форма в музиці

Лисенко, «Експромт ля мінор»

«Класне рондо» поспівки на музику                       Д. Кабалевського

 

 

30

Кульмінація в музичному творі

М. Різоль, варіації на тему української народної пісні «Ой на горі жито»

«Ой на горі жито» у. н. п. обр. К. Стеценка

 

 

31

Найважливіші принципи будови музики

І. Дунаєвський, увертюра до фільму «Діти капітана Гранта»

«Заквітчали зорі обрій» сл. А. Житкевича, муз.  Л. Стельмащук

 

 

32

 

Урок-концерт

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

 

 

Я  У  СВІТІ

За підручником О.В. Тагліна, Г.Ж. Іванова Я у світі:Підруч. для 3 кл. — Х.: Основа, 2013

 

1 год на тиждень32 години

 

 

Зміст навчального матеріалу

Підруч

ник

Дата

Примітка

 

Я - Людина

 

1

Я – частина  суспільства і природи

3-9

 

07.09

 

2

Моє зовнішнє «Я». 

10-12

13-16

14.09

 

3

Складові мого внутрішнього «Я»: світосприймання, характер,ідентичність (приналежність).

17-119

20-23

21.09

 

4

Самостійність та відповідальність.

 

24-27

28.09

 

5

Обговорення можливостей досягнення успіху. Практична робота:складання правил успішного навчання

28-31

32-35

05.10

 

6

Обов’язкові умови успішного розвитку сучасної людини: навчання, праця

36-40

41-43

12.10

 

 

Я та інші

 

7

Сім’я. Склад сім’ї. Соціальна акція «Здорова сім’я – здорова нація»

44-47

19.10

 

8

Мої основні права та обов’язки в сім’ї. Родинні стосунки.

Практична робота:моделювання способів поведінки поштивого ставлення до старших та інших членів сім’ї.

48-51

26.10

 

9

Школа. Традиції рідної школи. Права і обов’язки учня/ учениці.

 

52-56

09.11

 

 

Навчальний проект

«Історія та традиції моєї школи»

 

16.11

 

10

Стосунки з однокласниками. Учнівське самоврядування класу. Основні права і обов’язки членів учнівської громади класу. Практична робота:складання і застосування узагальнених правил поведінки, пов’язаних з виконанням соціальних ролей покупця

66-69

23.11

 

11

Ми – споживачі.

Рольова гра «Супермаркет»

62-65

30.11

 

12

Рольові ігри

Складання і застосування узагальнених правил поведінки в різних ситуаціях.

70-73

74-77

07.12

 

13

Людські чесноти

57-61

14.12

 

14

 

 

 

15

Навчальний проект «Людина має творити добро»

 

 

 

Підсумковий урок

 

21.12

 

 

 

21.12

 

 

Я – українець

 

16

Суспільство як єдність людських спільнот, їх різноманітність. Відносини людей у суспільстві.

 

78-81

11/01

 

17

Україна – незалежна демократична держава.

 

82-85

18

 

18

Символи держави: Герб, прапор, Гімн, їх значення.

 

86-89

25

 

19

Громадяни України. Якими правами я наділений/наділена як громадянин/ громадянка України?

 

 

90-92

01/02

 

20

Конституція України,Декларація прав дитини, Конвенція ООН про права дитини (робота з адаптованими текстами цих документів)

 

8

 

21

Практична робота

Розв’язання прогностичних задач «Що буде, якщо…» Моделювання правомірних  способів  поведінки

101-103

15

 

22

Навчальний проект «Подорожуємо Україною»

 

104-105

22

 

23

Узагальнення знань за темою «Я – українець»

 

01/03

 

 

Я – європеєць

 

24

Європейський Союз – співтовариство народів Європи

 

106-109

15

 

25

Україна – європейська держава.

 

110-113

29

 

26

Я – член європейської спільноти.

 

14-119

05/04

 

27

Земля – спільний дім для людей. Необхідність взаємодопомоги, співпраці,  охорони природи спільними зусиллями

120-125

1912

 

28

Навчальний проект

 «Винаходи людства, що змінили світ»

126-131

266

 

29

 

Соціальна  акція  «Зробимо Україну чистою»

132-137

 

 

 

30

Практична робота

Що я можу розповісти про Україну своїм ровесникам за кордоном?

138-139

 

 

31

Узагальнення знань за темою «Я – європеєць»

 

 

 

32

Підсумковий урок

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

 

 

ЛІТЕРАТУРНЕ  ЧИТАННЯ

За підручником: Савченко О. Я. Літературне читання:Підруч. для 3 кл. — К.: Освіта, 2013

115 годин

І семестр – 53 години (3,5 години на тиждень);

ІІ семестр – 62 годин (3,5 години на тиждень)

 

І СЕМЕСТР

Тема

Стор.

Дата прове-

дення

Приміт-

ка

Цікава книга природи

 

 

1.

Вступ до розділу «Цікава книга природи». «Перший подихосені» (за А. Волковою)

5-6

 

01.09

 

2.

Листки тендітні та сумнілетять, кружляючикрилато. К. Перелісна «Осінні танці».

7-8

 

05.09

 

3.

Осінь, ось вона, осінь!

 Л. Костенко «Вж ебрами літа замикає осінь» «Шипшина важко віддає плоди».(напам’ять),

9
 

Напам.

06.09

 

5

Де лісова гілка — там і білка.

М. Сингаївський «Осіння гра».

10-11

 

08/09

 

 

Урок позакласного читання Усе моє, все зветься Україна

 

 

11.09

 

6

Ми кожну річку і горбок від лиха зберегти повинні. Г. Черінь. «Чи ми з природою єдині».

В.Сухомлинський «Соромно перед соловейком»

11-12

 

12.09

 

7

Аналіз контрольної роботи. Як же гарно, чудово, привітно, ніби вказці, в осінньомулісі.

 О. Донченко «Лісовою стежкою»

13-15

13.09

 

8

 

 

Образиприроднихявищ.

 «Листопад — ворота зими» За Алевтиною Волковою
 

15-16

15.09

 

9

Підсумок за розділом «Цікава книга природи».

Контрольна робота №1. Аудіювання (письмово)

 

17

19.09

 

 

Від слова – до книги

 

 

10

Вступ до розділу «Від слова — до книги».

Мова-дивний скарб «Наша мова»(за А. Коваль)

18-21

20.09

 

11

«Наша мова» (за А. Коваль)(продовження)

 

21-22

22.09

 

12

Урок позакласного читання Від знаків до книжки

 

 

25.09

 

13

Мова барвиста, мова багата.Д. Білоус «Кожну літеру ціни»  

І. Січовик «Мова»

 

22-25
 

26.09

 

14

Привчайте ся працювати зі словниками. О.Савченко«Привчайтеся працювати із словниками».

25-26

27.09

 

15

Мова — безцінний скарб.Д.Білоус «Дивне розмаїття». НузетУмеров«Диктант». Чи уважний ти читач?

26-28

 

29.09

 

16

Вступ до теми «Похвала книгам!». Як з’явилася книга. «Як з’явилася друкована книга» (за В. Дацкевичем) .

29-31

03.10

 

17

Книги в Київській Русі.«Як жила книга за часів Київської Русі» (за О.Єфімовим)

32-33

04.10

 

18

Перший український майстер книгодрукування. «Друкар книг, перед тим не бачених»(за О. Єфімовим)

33-35

06.10

 

19

Урок позакласного читання Я хочу все на світі знати

 

 

09.10

 

20

Сонце — джерело світла, а книга — знань. Д.Павличко «Соняшник». Прислів’я. Цікаво знати!

 

36-37

10.10

 

21

Книга дітей до себе манить. Л. Повх «У бібліотеці»

Будь допитливим. Олександра Савченко «Чи любиш ти читати журнали?»

38-39

39-41

11.10

 

22

 Місто твоїх друзів

«Бібліотека — затишни йдім для зустрічі читача з книгою»

 

42-44

13.10

 

23

Контрольна робота №2. Навичка читання мовчки (письмово)

 

 

17.10

 

24

 

Підсумковий урок за розділом «Від слова до книги» Бліц-турнір«Чи уважно ти читав

44-45

18.10

 

 

З чистого джерела народної творчості

Чарівні казки

 

25

Вступ до розділу «З чистого джерела народної творчості».Народний герой.«Кирило Кожум’яка» (українська народнаказка)

 

46-50

20.10

 

26

Урок позакласного читання З чистого джерела народної творчості

 

 

23.10

 

27

Дивовижні перетворення.«Кривенька качечка»(українська народна казка)

Контрольна робота №3. Усний переказ прочитаного твору (усно)

50-53

24.10

 

28

Матусин оберіг.«Золотий черевичок»(українська народна казка)

Контрольна робота №3. Усний переказ прочитаного твору (усно)

 

25.10

 

 

Народні пісні

 

 

29

Народні пісні«Два півники»,  «Грицю,Грицю»(напамять)

«Пісенька житнього віночка» (українські дитячі пісеньки).
 

54-56

напам

27.10

 

30

Народ скаже, як зав’яже. Прислівя. Скоромовки. Загадки.

Мирилки.

Вікторина «Чи уважно ти читав?»

57-60

 

07.11

 

 

Літературні казки

 

 

31

Вступ до розділу «Літературні казки й п’єса-казка». В.Бичко «Казка-вигадка». А.Дімаров «Для чого людині серце»

61-66

08.11

 

32

А.Дімаров «Для чого людині серце»

 

 

10.11

 

33

Урок позакласного читання Повісті-казки українських письменників

 

 

13.11

 

34

Яка совість, така й честь.
Вадим Скомаровський«Чому в морі вода солона?»

67-71

14.11

 

35

Позитивні та негативні персонажі.

Юрій Ярмиш «Місто дружних майстрів»

 

71-74

15.11

 

36

Позитивні та негативні персонажі.

Юрій Ярмиш «Місто дружних майстрів» 

 

74-77

17.11

 

37

Мар'яна Савка «Казка про старого лева»

Контрольна робота №4. Навичка читання вголос (усно)

 

 

21.11

 

38

Сашко Дерманський «Мрія Маляки»

Контрольна робота №4. Навичка читання вголос (усно)

 

 

22.11

 

39

Не смійся з другого, щоб тобі не було того.Всеволод Нестайко «Суд у цирку»

 

77-82

24.11

 

40

Урок позакласного читання У свті пригод. Дитячі детективи

 

 

27.11

 

41

 

Всеволод Нестайко «Суд у цирку» (продовження) Чи уважно ти читав?

 

 

28.11

 

 

П’єса -казка.      Байки

 

 

 

42

Поняття «п’єса-казка», «діалог»,  «монолог»

. Олександр Олесь«Бабусина пригода»

83-90

29.11

 

43

 Не гостри зубів на чуже. Олександр Олесь «Бабусина пригода» (продовження)

83-90

01.12

 

44

 Ми в театрі. Наталя Забіла «У дитячому театрі»

90-91

05.12

 

45

Вступ до розділу «Байки». Життєвий і творчий шлях Л.Глібова

Леонід  Глібов «Лебідь, Щука і Рак»(напам’ять)

93-94

напам

06.12

 

46

Л.Глібов«Коник-стрибунець»

95-96

 

08.12

 

47

Урок позакласного читання Зимова казка

 

 

11.12

 

48

Не смійся з другого, щоб тобі не було того. Леонід Глібов «Чиж та Голуб»

 

97

12.12

 

49

Підсумок по темі.

Контрольна робота №5. Аудіювання (письмово)

98

 

 

13.12

 

50

Іван Андрусяк «Як подружитися з Чакалкою»

 

 

15.12

 

51

Іван Андрусяк «Як подружитися з Чакалкою»

 

 

19.12

 

52

Оксана Лущевська «Півонія, Аль і я»

 

 

20.12

 

53

Підсумковий урок за семестр

 

 

22.12

 

 

 

ІІ семестр

 

 

 

 

Світ дитинства у поезії і прозі

 

54

Вступ до розділу «Світ дитинства у поезії і прозі». Життя і творчість Лесі Українки. «Як дитиною, бувало…»,«Мамо, іде вже зима…»

99-102

 

 

09.01

 

55

Серцем розуміти картини природи

Життя і творчість Олександра  Олеся. «Згадую: так я в дитинстві любив …», «Серед краси»

102-103

10

 

56

Життєвий і творчий шлях Д.Павличка.

Дмитро Павличко «Мрія!»,«Гном»

104-105

12

 

57

Життєвий і творчий шлях  Грицька Бойка. «Як невдаха виступав», «Сашко». Веселинки, скоромовки.

106-107
 

 

16

 

58

Життєвий і творчий шлях А.Качана. Анатолій Качан «Дівчинка і море». «Біля тихого Дунаю»

108-110

17

 

59

Анатолій Качан «Гойдалка біля Дунаю»,»Рідні береги»

 

 

19

 

60

Урок позакласного читання Від щирого слова, доброї справи – світ радіє.

 

21

 

61

Життєвий і творчий шлях С.Жупанина. Степан Жупанин «Оленчині вишивки» (напам’ять). «Сім вітрів».

110-112

напам

23

 

62

Підсумок  за темою «Поетичні твори».

Чи уважно ти читав?

113
 

24

 

63

Вступ до теми «Прозові твори».

Василь Сухомлинський «Красиві слова і красиве діло».

114-115

26

 

64

Василь Сухомлинський «Кінь утік».

115-116
 

30

 

65

Смішне і повчальне – поряд.
О.Буцень «Наше відкриття»

117-120

31

 

66

О.Буцень «Наше відкриття» (складання плану, переказ за планом))

 

02/02

 

67

Урок позакласного читання Таємниці братів наших менших

 

5

 

68

Ірен Роздобутько «Я зніматимуся в кіно»

 

6

 

69

Життєвий і творчий шлях Я.Стельмаха. Літні пригоди. Я.Стельмах«Ловись ,рибко!»

121-125

7

 

70

Літні пригоди. Я.Стельмах «Ловись ,рибко!»  (продовження)

125-128

9

 

71

Іван Андрусяк «Рибалки»

 

13

 

72

Дмитро Кузьменко «Чим корова не собака»

 

14

 

73

Контрольна робота №6. Навичка читання мовчки (письмово)

 

16

 

74

Урок позакласного читання Іскорки сміху – читачам на втіху

 

19

 

75

Зірка Мензатюк «Небилиці про рукавиці»

 

20

 

76

Узагальнення та систематизація знань за розділом

«Світ дитинства у поезії і прозі»

 

21

 

 

«Тарас Шевченко: сторінки життя і творчості»

 

77

Вступ до розділу .

Тарас Шевченко «Не цурайтесь того слова...»

 Антін Лотоцький «Малий Тарас чумакує»

130-133

23

 

78

Тяжко-важко в світі жити сироті без роду.

Оксана Іваненко «Тарас у наймах» .

134-135

27

 

79

Шевченкове слово. Тарас Шевченко«Село! І серце одпочине...» ,«І досі сниться: під горою»

135-137

28

 

80

Пейзажна лірика .  Т Шевченко. «Тече вода із-за гаю»(напам’ять)

137-138

напам

02/03

 

81

Урок позакласного читання Шевченкове слово

 

5

 

82

Головна думка . В.Сухомлинський «Сонце заходить».

Перевір свої досягнення.

138-140

 

 

 

 

Із скарбниці казкарів світу

 

83

Вступ до розділу «Із скарбниці казкарів світу».

Життєвий і творчий шлях братів  Грімм

Брати Якоб і Вільгельм Грімм «Шипшинка» (скорочено). (напамять 4 абз. )

142-146

 

 

Напам.

06/03

 

84

Брати Якоб і Вільгельм Грімм «Шипшинка» (Поділ тексту на частини. Стислий переказ)

142-146

 

 

85

Весела дерев’яна лялька ,  яку знає весь світ.
Карло Коллоді«Пригоди Піноккіо»

147-152

 

 

86

Пригоди дерев’яного чоловічка
Карло  Коллоді «Пригоди Піноккіо».

Порівняння казок  Коллоді та О.Толстого

147-152

14

 

87

Чудеса поруч.

Астрід Ліндгрен «Про Карлсона, що живе на даху»

152-157

16

 

88

Урок позакласного читання Із скарбниці казкарів світу

 

19.03

 

89

Галина Вдовиченко «Найдовші вуса»

 

27

 

90

Контрольна робота №7. Робота з літературним твором (письмово)

 

 

28

 

91

 

Узагальнення  знань за розділом  «Із скарбниці казкарів світу»

 

30

 

 

 

Прийди, весно, з радістю!

 

92

Вступ до розділу «Прийди, весно, з радістю!», «Благослови, мати, весну зустрічати» (за  Василем Скуратівським)

160-161

03.04

 

93

 Казка живої природи. Тамара Коломієць «Березень».

162

04

 

94

Несуть птахи весну.

Михайло Стельмах «Гуси-лебеді летять»

163-164
 

 

6.04

 

95

Урок позакласного читання Дружити треба вміти

 

 

 

96

Прокинулись луки, ліси і поля.

Валентина  Ткаченко «Квітень». Стародавні назви місяця квітня

165

10

 

97

Андрій М’ястківський «Розмова з одудом»

Леся Українка «Уже весняне сонце припікає»

166

11

 

98

Життєвий і творчий шлях М.Сингаївського

Микола Сингаївський «Вийшов травень з лісу», «На врожай».

167-169

 

 

12

 

99

Марія  Познанська «Співай, соловейку!»
 

169

17

 

100

Як співає соловейко? (за Борисом Комаром). Любов Забашта «Дивосвіт, дивосвіт...»

170

18

 

101

Лариса Денисенко «Як диварлики віднайшли в собі гідність»

Контрольна робота №8. Навичка читання вголос (усно)

 

 

19

 

102

Урок позакласного читання Прийди, весно, з радістю!

 

 

23

 

103

Лариса Денисенко «Як диварлики віднайшли в собі гідність»

Контрольна робота №8. Навичка читання вголос (усно)

 

 

24

 

104

Узагальнення та систематизація знань за розділом «Прийди, весно, з радістю!». Вікторина « Чи уважно ти читав?»

170-171

25

 

 

 

Візьму перо і спробую...

 

105

 

Вступ до розділу «Візьму перо і спробую».

 Анатолій Костецький «Імена».

172-175

27

 

106

Анатолій Костецький«Дивна звичка»

 

 

02/05

 

107

Чи легко стати поетом
Микола Носов «Як Незнайко складав вірші»

175-179

4

 

108

Іван Світличний  Андрій М’ястківський «Біла хмарка, біла».

«Слухала лисичка солов'я»

180
 

 

 

109

Урок позакласного читання Світ пригод у творах зарубіжних письменників

 

07

 

110

Умій у звичайному побачити незвичайне

Тамара Коломієць «Чоловічки». Леся  Мовчун «Загадки-добавлянки». Наталія Хаткіна «Веселі римки».

182-183

8

 

111

В.Сухомлинський «Сергійкова квітка»

 

183-185

15

 

112

Вірші Олесі Мамчич

 

 

16

 

113

Сила уяви. Галина Кирпа «Чого я другу не сказав?»

 

185-186

 

 

114

Підсумок за розділом «Візьму перо і спробую...»

 

187

 

 

115

Підсумковий урок за рік

 

 

 

 

 

 

 

1

 

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА

100 годин – 3 години на тиждень

І семестр – 46 година

ІІ семестр – 54 години

 

І семестр

 

Зміст навчального матеріалу

Дата проведе

ння

Примітка

  1.  

Дихання під час виконання фізичних вправ. Правила рухливих ігор та безпеки на уроках фізичної культури і під час самостійних занять фізичними вправами.  Рухливі ігри.

01.09

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань

 

  1.  

ІБЖ. Символи, ритуали і церемонії Олімпійських ігор. Ходьба по діагоналі, зі зміною частоти кроку. Біг із різних вихідних положень. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності мязів. Гра “Гуси-лебеді”,

05.09

 

  1.  

ІБЖ. Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави..Ходьба по діагоналі, зі зміною частоти кроку. Біг «протиходом», «змійкою». Біг 30 м.  Танцювальний крок «припадання». Рухливі ігри. 

06.09

 

  1.  

ІБЖ. Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень. Ходьба зі зміною довжини кроку. Біг 30 м.   Човниковий біг 4х9 м. Рухлива гра «Гуси-лебеді». Вправи для розвитку еластичності м’язів.

08.09

 

  1.  

ІБЖ.Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Біг із подоланням перешкод. Біг 30 м. Танцювальний крок «припадання». Вправи для профілактики плоскостопості.

12.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Чергування ходьби та бігу до 1200м. Танцювальний крок «притупування». Дихальні вправи.Рухлива гра « Квач”,

13.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м.  Човниковий біг 4х9 м. Рівномірний біг до 900 м. Вправи для формування правильної постави.

15.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. Біг 30 м. Рівномірний біг до 900 м.  Рухливі ігри. Чергування бігу та ходьби. Рухлива гра « Квач”,

19.09

 

  1.  

ІБЖ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі. . Біг 30 м. Рівномірний біг до 900 м.   Рухлива гра на увагу.

20.09

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: швидкості, витривалості,  швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

22.09

 

Стрибкові вправи

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Переправа через річку».

26.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки «по купинах». Повільний біг.

27.09

 

  1.  

ІБЖ. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у довжину з місця. Стрибки «у кроці».  Ходьба з вправами для відновлення дихання. Гра “У річку, гоп!”,

29.09

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Гречка». Вправи для розвитку еластичності м’язів.

03.10

 

  1.  

ІБЖ. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Біг з різних вихідних положень. Рухлива гра «Пень».

04.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для профілактики плоскостопості. Біг із різних вихідних положень. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Рухлива гра «Переправа через річку».

06.10

 

  1.  

ІБЖ.Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги».  Стрибки через перешкоди. Повільний біг. Ходьба з вправами для відновлення дихання.

10.10

 

  1.  

ІБЖ.Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки через перешкоди. Рухлива гра «У річку, гоп!». Ходьба з вправами для відновлення дихання.

11.10

 

  1.  

ІБЖ. Урок – змагання з легкої атлетики.

 

13.10

 

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність.  Рівномірний біг до 900 м. Гра «Попади в ціль!”,

17.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку еластичності мязів. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою.Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м. 

18.10

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого мяча у вертикальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рівномірний біг до 900 м . Вправи для профілактики плоскостопості. Рухлива гра «Мисливці і качки».

20.10

 

  1.  

ІБЖ.Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Чергування ходьби і бігу до 1200 м

24.10

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль.  Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності м’язів. Гра «Попади в ціль!”,

25.10

 

  1.  

ІБЖ.Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Рухлива гра «Влучи в ціль!».

27.10

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення, вкидання м’яча,  Вправи для розвитку еластичності м’язів.

07.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому мячу. Вправи для профілактики плоскостопості.

08.11

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу). Вправи для профілактики плоскостопості.

10.11

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру .

14.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу). Рухлива гра «Влучи в ціль!».

15.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем,

17.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.  Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

21.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу).   Вправи для профілактики плоскостопості.

22.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) Рухлива гра «Влучи в ціль!». Дихальні вправи.

24.11

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча. передача м’яча двома руками від грудей. Вправи для формування правильної постави.

28.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча, ловіння його після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах.. Рухлива гра «Передав – сідай!».

29.11

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

01.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

05.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара».

06.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча. Рухлива гра «Найкраща пара».

08.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара».

12.12

 

  1.  

ІБЖ.. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу). Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

13.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку

15.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: Рухлива гра «Найкраща пара».

19.12

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від груй на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах.

20.12

 

  1.  

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Урок – змагання «Веселі старти» Ходьба з вправами для відновлення дихання.

22.12

 

 

 

ІІ семестр

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики

 

  1.  

ІБЖ. Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави. Комплекс ЗРВ з предметами. Перешикування. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, Комплекс вправ для формування правильної постави.

09.01

 

  1.  

ІБЖ. Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень.  Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекид назад в упор присівши; Згинання і розгинання рук в упорі лежачи.

10

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекиди вперед.  Згинання і розгинання рук в упорі лежачи. Вправи для формування правильної постави.

12

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (сіди) Акробатика: перекиди вперед; Нахили тулуба з положення сидячи.

16

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) перехід із упору присівши в упор стоячи. Акробатика: «міст» з положення лежачи. Підтягування у висі лежачи. Рухлива гра на увагу.

17

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори). Акробатика: перекид назад; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Вправи для формування правильної постави. 

19

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) Акробатичні вправи. Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи. Комплекс вправ для формування правильної постави.

23

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (упори) Акробатичні вправи.Згинання та розгинання рук в упорі лежачи.

25

 

  1.  

ІБЖ. Виси та упори. Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. 

26

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори); підтягування у висі лежачи.   Акробатика: перекиди назад та  вперед; «міст» з положення лежачи.  Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

30

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат.  Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

31

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат  Вправи для профілактики плоскостопості.

02/02

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад

6

 

  1.  

ІБЖ. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація.

7

 

  1.  

ІБЖ.. Комплекс ЗРВ для фізкультурної паузи. Положення тіла у просторі (виси та упори) Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат

9

 

  1.  

ІБЖ. «Міст» із положення лежачи. Положення тіла у просторі (виси та упори); підтягування у висі лежачи. Акробатична комбінація.  Вправи для формування правильної постави.

13

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: сили, гнучкості, спритності, швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

14

 

  1.  

ІБЖ. Урок – змагання з елементами гімнастики

 

16

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань

 

  1.  

ІБЖ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Пересування із зупинками за зоровим і слуховим сигналами. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату. Вправи для розвитку еластичності м’язів. 

20

 

  1.  

ІБЖ. Приставний крок. Лазіння по гімнастичній лаві. Човниковий біг 4х9 м. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату.  Вправи для профілактики плоскостопості.

21

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Лазіння по гімнастичній стінці. Перелітання через перешкоди. Лазіння по канату.  Біг зі зміною швидкості та напрямку за звуковим сигналом.

23

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування.. . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Білі ведмеді».

27

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м.  Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, «припадання», притупування... . Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Вправи для профілактики плоскостопості.

28

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» Підлізання під перешкодою. . Лазіння по канату.   Вправи для формування правильної постави.

2.03

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ для ранкової гімнастики Човниковий біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці, бокові кроки, Лазіння по канату. Вправи для формування правильної постави.

6

 

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яча. передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах.

713

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

14

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

16

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ловіння м’яча  після відскоку від підлоги, передачаі ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара».

 

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу)ведення м'яча, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара». Повільний біг. 

 

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча, Вправи для профілактики плоскостопості.

27

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру Рухлива гра «Влучи в ціль!».

28

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу)обведення  стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем.Вправи для профілактики плоскостопості.

30

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.  Рухлива гра «Влучи в ціль!».

03/04

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу) удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль.   Вправи для профілактики плоскостопості.

04

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою.. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність. 

6

 

  1.  

ІБЖ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м.  Вправи для розвитку еластичності мязів.

10

 

  1.  

ІБЖ. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого мяча у вертикальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рухлива гра «Мисливці і качки».

11

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Чергування ходьби і бігу до 1200 м

13

 

  1.  

ІБЖ. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль.  Метання малого мяча «із-за спини через плече»  на дальність. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. Вправи для розвитку еластичності мязів.

17

 

Стрибкові вправи

 

  1.  

ІБЖ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу.  Вправи для розвитку еластичності м’язів.

18

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

 

20

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

 

24

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай».

25

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

27

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

02/05

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця.

Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай».

4

 

  1.  

ІБЖ. Човниковий біг 4х9 м. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Стрибки зі скакалкою. Вправи для профілактики плоскостопості.

8

 

  1.  

ІБЖ. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Човниковий біг 4х9 м Стрибки у висоту з прямого розбігу. Біг до 1200 м. Дихальні вправи.

15

 

  1.  

ІБЖ. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у висоту з прямого розбігу. Рухлива гра «Грай та не втрачай». Чергування ходьби та бігу.

16

 

  1.  

ІБЖ. Вправи для розвитку фізичних якостей: швидкості, витривалості, гнучкості, сили, спритності та швидкісно-силових якостей. Рухлива гра на увагу.

 

 

  1.  

ІБЖ. Різновиди ходьби і бігу. Комплекс ЗРВ. Естафети з елементами спортивних ігор.

 

 

  1.  

ІБЖ. Рухливі ігри за виром учнів.

 

 

 

  1.                    

ІБЖ. Підсумковий урок за рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перегляд файлу

РОЗВИТОК ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ

Програма курсів за вибором для загальноосвітніх навчальних закладів 1 – 4 класи: Тернопіль «Мандрівець», 2012 (автор Л.Чмельова)

1 год на тиждень – 35 год

І семестр

 

 

Тема уроку

Дата

Примітка

1

Пізнай себе й інших людей.

 

01.09

 

2

Спостереження за навколишнім світом.

 

08.09

 

3

З'ясування властивостей предметів та явищ. Позитивні та негативні ознаки.

 

15.09

 

4

Орієнтування на місцевості.

 

22.09

 

5

Рух за маршрутом. Знаходження закономірностей.

 

29.09

 

6

Рулетка (поняття періоду). Вправи на знаходження невідомого.

06.10

 

7

Поняття симетрії. Креслення фігур за допомогою дзеркала.

 

13.10

 

8

Поняття симетрії. Креслення фігур за допомогою дзеркала.

 

20.10

 

9

Утримання уваги.

 

27.10

 

10

Перевір свою увагу.

 

10.11

 

11

Вчимося уявляти зоровий образ. Домальовування малюнка

 

17.11

 

12

Поняття «асоціація». Ланцюжок асоціацій. Завдання –цікавинки.

 

24.11

 

13

Вчимося уявляти цілісний образ на основі однієї частини. Впізнання фігури за силуетом.

 

01.12

 

14

Впізнання фігури за силуетом. Домальовування малюнка

 

08.12

 

15

Сторони горизонту. Маршрут руху.

 

15.12

 

16

Підсумковий урок

 

22.12

 

 

 

 

 

 

 

ІІ семестр

 

 

 

17

Тренуємо механічну пам'ять

 

12

 

18

Запамятовування і відтворення числа та слова.

 

19

 

19

Вчимося впізнавати предмети.

 

26

 

20

Аналіз предметів. Знаходження частин предметів.

 

02/02/2018

 

21

Порівняння образів

 

9

 

22

Впорядкування предметів. Малювання за зразком.

 

16

 

23

Класифікація предметів

 

23

 

24

Вчимося створювати цілісний образ із частин. Гра «Танграм»

 

 

25

Придумування іншого варіанта. Відгадування слів.

 

 

 

26

Передбачення наслідків. Цифровий диктант

 

 

 

27

Вправи на розвиток еврестичного мислення.

 

30

 

28

Складання магічних квадратів.

 

6/04

 

29

Правила поводження із вогнем. Робота із сірниками

 

13

 

30

Логічні задачі.

 

20

 

31

Складання та розгадування ребусів

 

27

 

32

Задачі на шахівниці

 

40.05

 

33

Розвиток мовленнєвих творчих здібностей.

Складання оповідань.

 

 

34

Відповідність між словами та малюнками

 

 

 

35

Підсумковий урок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zip
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
1101
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку