Календарне планування уроків "Дизайн і технологія" в 1 класі за альбомом Л.Роговської "Маленький трудівничок"

Про матеріал
Календарне планування "Дизайн і технології" 1 клас з прописаним змістом навчання за програмою Савченко О.Я. до альбома - посібника Роговської Л.І. «Маленький трудівничок». (Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. – 96 с.). Сторінки прописані до видання 2018 року.
Перегляд файлу

Дизайн і технології

(1 година на тиждень)

Роговська Л.І.

Альбом-посібник «Маленький трудівничок». Трудове навчання. 1 клас Тернопіль: Підручники і посібники, 2018. – 96 с.

 

з/п

Дата

Зміст уроку

 

 

Організація робочого місця. Матеріали, інструменти та пристосування. Види матеріалів (папір, картон, нитки). Виготовлення закладки для книжки «Змійка-грамотійка». Ст.1.

 

 

Правила внутрішнього розпорядку, безпеки праці та санітарних норм під час занять. Соціальна цінність виконаного індивідуального проекту. Виготовлення гри «Веселе жабенятко». Ст.3.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (рвання, склеювання). Аплікація з рваних частин паперу. Прикрашання парасольки за допомогою мозаїки «Прогулянка під дощем». Ст.7.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (рвання, склеювання). Аплікація з рваних частин паперу «Їжачок – сто голочок». Ст.8.

 

 

Природне середовище України. Природні матеріали рідного краю. Створення аплікації з листя «Ловись, рибко». Ст.13.

 

 

Приклади виробів декоративно-прикладного мистецтва (ткацтво, вишивка). Розмічання деталей на матеріалі за допомогою шаблонів або трафаретів. Створення аплікації «Рушничок». Ст.14.

 

 

Види матеріалів (пластилін, полімерна глина, солоне тісто). Ручні інструменти та пристосування, органайзери. Виготовлення об’ємного виробу з пластиліну «Різнобарвний льодяник». Ст.17.

 

 

Світ професій. Професії в сфері матеріального і нематеріального виробництва. Виготовлення роботи з паперу за зразком «Робот Броніслав». Ст.18.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (згинання, складання паперу). Елементи графічної грамоти. Виготовлення виробу за інструкційними картками з графічними зображеннями. Створення виробу у техніці оригамі «Чудо-юдо риба-кит». Ст.23.

 

 

Соціальна цінність виконаного колективного проекту. Діяльність у групах та середовищі. Виготовлення гри «Пальчиковий театр». Ст.24.

 

 

Дизайнерське проектування-моделювання та конструювання. Способи та види оздоблення власного виробу (стрічкою, тасьмою, мереживом, ґудзиками). «Одяг для ведмежаток». Ст.29.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (різання, згинання, склеювання). Способи та види оздоблення власного виробу (ґудзиками, стрічками, тасьмою). «Листівка для тата». Ст.87.

 

 

Види конструкторів, навчальних наборів (LEGO, мозаїка, конструктор із дерева, металу, магнітний, банчемс тощо). Складання виробів з деталей конструкторів.

 

 

Приклади виробів декоративно-прикладного мистецтва (аплікація). Виготовлення зимової композиції «Сипле, сипле сніг». Ст.37.

 

 

Елементи графічної грамоти. Графічні зображення для поетапного виготовлення виробу об’ємної форми з паперу. «Крижана морквина». Ст.30.

 

 

Способи та види оздоблення власного виробу (лелітками, намистинами тощо). Виготовлення новорічних іграшок  з паперу «Скоро свято Новий рік». Ст.46.

 

 

Види матеріалів (пластилін, полімерна глина, солоне тісто). Ручні інструменти та пристосування, органайзери. Виготовлення аплікації з пластиліну «Розумна сова». Ст.49

 

 

Презентабельність та реклама. Розміщення деталей виробу на площині. Аплікація «Ми любимо Україну». Ст.88.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (згинання, складання паперу). Елементи графічної грамоти. Виготовлення виробу за інструкційними картками з графічними зображеннями. Створення виробу у техніці оригамі «Леопардик і тигрик». Ст.50.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (різання, склеювання). Побутове самообслуговування. Розміщення деталей виробу на площині. Аплікація «Гарячий чай з лимоном». Ст.55.

 

 

Діяльність у групах та середовищі. Благочинна діяльність для задоволення потреб оточуючих (подарунки для українських воїнів). Виготовлення листівки-валентинки «Веселий равлик». Ст.45.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (згинання, складання паперу). Графічні зображення для поетапного виготовлення виробу пласкої форми з паперу. «Сідаємо на велосипед». Ст.56.

 

 

Обґрунтований вибір об’єкта праці для його проектування і виготовлення. Виготовлення виробу за інструкційними картками з графічними зображеннями. Об’ємна квітка «Зі святом весни». Ст.80.

 

 

Розміщення деталей виробу на площині. Технологічні операції з матеріалами (різання, склеювання). Аплікація «Вінні-Пух». Ст.61.

 

 

Розміщення деталей виробу на площині. Технологічні операції з матеріалами (різання, склеювання). Аплікація «Мчать машини по дорозі». Ст.63.

 

 

Світ професій. Професії в сфері матеріального і нематеріального виробництва. Соціальна цінність виконаного індивідуального або колективного проекту. Аплікація-плакат «Здоровий зубчик – білий чубчик». Ст.69.

 

 

Приклади виробів декоративно-прикладного мистецтва (аплікація). Створення аплікації «Візит інопланетян». Ст.38.

 

 

Приклади виробів декоративно-прикладного мистецтва (писанкарство). Раціональне розмічання та обробка матеріалів. Аплікація «Великодні писанки». Ст.76.

 

 

Виявлення проблеми. Соціальна цінність виконаного індивідуального проекту. «Будильник-кошенятко». Ст.70.

 

 

Технологічні операції з матеріалами (рвання, скручування). «Кучерявий баранець». Ст.75.

 

 

Види матеріалів (пластилін, полімерна глина, солоне тісто). Ручні інструменти та пристосування, органайзери. Виготовлення аплікації з пластиліну «Смачна грушка». Ст.79.

 

 

Способи та види оздоблення власного виробу (ґудзиками, стрічками, тасьмою, мереживом, лелітками, намистинами тощо). Аплікація «З Днем народження, динозаврику». Ст.83.

 

 

Розмічання деталей на матеріалі за допомогою шаблонів. Застосування нероз’ємних з’єднань. Виготовлення іграшки «Клоун «Веселунчик». Ст.84.

 

 

Діяльність у групах та середовищі. Розмічання деталей на матеріалі за допомогою шаблонів. Аплікація «На лужку». Ст.95.

 

 

docx
Пов’язані теми
Трудове навчання, 1 клас, Планування
НУШ
Додано
29 грудня 2022
Переглядів
1104
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку