Календарне планування уроків "Фізична культура" 1 клас.

Про матеріал
Календарне планування уроків "Фізична культура" для першого класу стане у нагоді вчителям початкових класів у плануванні навчального процесу. 1 клас (Нова українська школа). Складено за Типовою освітньою програмою (за редакцією Р.Б. Шияна) 3 год/тиждень.
Перегляд файлу

Фізична культура

105 год

За програмою Р. Б. Шияна

І семестр

46 годин

(3 години на  тиждень)

 

1. Змістова лінія «Базова рухова активність».

2. Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність здобувачів освіти».

3. Змістова лінія «Турбота про стан здоров’я та безпеку».

 

№ п/п

Зміст

Дата

Примітка

1

Правила безпечної поведінки на уроках фізичної культури. Шикування в шеренгу. Фізкультхвилинка. Рухлива гра «Швидко вишикуватись в шеренгу»

 

 

2

«Пташки». Шикування в шеренгу. Команда «Рівняйсь! Струнко!». Фізкультхвилинка. Рухлива гра «Літає – не літає»

 

 

3

«Баранчик Шон». Шикування в шеренгу та команди «Рівняйсь! Струнко!». Фізкультхвилинка. Рухлива гра «Театр звірів»

 

 

4

«Ну, постривай!». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Повороти праворуч, ліворуч. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Ну, постривай!»

 

 

5

«Маша та ведмідь». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Повороти праворуч, ліворуч. ЗРВ на місці. Рухлива гра «На свої місця»

 

 

6

«Пташина країна (ч 1). Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Повороти праворуч, ліворуч. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Переліт птахів»

 

 

7

«Пташина країна (ч 2). Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Ходьба на носках та п’ятах. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Пташки у шпаківні»

 

 

8

«Сіра хмаринка». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Ходьба. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Світлофор»

 

 

9

«Мангуст Ріккі-Тіккі-Таві». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Ходьба. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Життя лісу»

 

 

10

«Даша-мандрівниця». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Ходьба. ЗРВ з прапорцями. Основні положення рук. Рухлива гра «Повітря, земля, вода»

 

 

11

«Лунтик». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Ходьба з високим підніманням стегон. ЗРВ з прапорцями. Основні положення ніг. Рухлива гра «Слухай сигнал»

 

 

12

«Динозаври-роботи». Шикування в шеренгу та колону. Команди «Рівняйсь! Струнко!». Поворот та команда «Кругом». Різновиди ходьби. ЗРВ з прапорцями. Основні положення рук та ніг. Рухлива гра «Мандрівка оплесків»

 

 

13

«Черепашки-ніндзя». Організаційні вправи. Ходьба на зовнішньому та внутрішньому склепінні стопи, із захльостуванням гомілок назад. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Черепашки»

 

 

14

«Рапунцель». Організаційні вправи. Різновиди ходьби. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Спробуй злови»

 

 

15

«Фіксики». Організаційні вправи. Різновиди ходьби. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Секретне завдання»

 

 

16

«Рибки». Організаційні вправи. Ходьба «змійкою». Техніка бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Земля, вода, вогонь, повітря»

 

 

17

«Русалонька Аріель». Організаційні вправи. Різновиди ходьби. Техніка бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Земля, вода, вогонь, повітря»

 

 

18

«Дивний мисливець». Організаційні вправи. Різновиди ходьби. Техніка бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Дідусь і зайчата»

 

 

19

«Вуншпунш».Розмикання та змикання. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Проженімо зло гучно»

 

 

20

«У цирку». Організаційні вправи. Ходьба «змійкою». Техніка бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Кролики»

 

 

21

«Людина-маска». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Пастка»

 

 

22

«Тімон та пумба». Розрахунок на 1-2. Ходьба у напівприсіді та повному присіді. Біг. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Тімон і пумба»

 

 

23

«Як козаки зустрічали прибульців». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Горобчики»

 

 

24

«Поліція». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Рухлива гра «Вершники – спортсмени»

 

 

25

«Том і Джері». Розрахунок номерів по порядку. Біг зі зміною напрямку. ЗРВ на місці. Підлізання під перешкодою. Рухлива гра «Кіт і мишеня»

 

 

26

«Льодовиковий період». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Підлізання під перешкодою. Рухлива гра «Білочка з горішком»

 

 

27

«Рататуй». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ на місці. Підлізання під перешкодою. Рухлива гра «Совонька»

 

 

28

«Смурфіки». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки з поворотами та з просуванням. Лазіння/підлізання. Вправи в русі. ЗРВ на місці. Рулива гра «По гриби»

 

 

29

«Білка та стрілка в космосі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки. Вправи в русі. ЗРВ на місці. Лезіння/підлізання. Рухлива гра «Космонавти»

 

 

30

«Корпорація монстрів». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Стрибки. Вправи в русі. ЗРВ на місці. Лезіння/підлізання. Рухлива гра «Ми весела дітвора»

 

 

31

«Веселі конячки». Організаційні вправи. Біг із високим підніманням стегон та закиданням гомілок назад. Стрибки у присіді. ЗРВ на місці. Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Іподром»

 

 

32

«Панда Кунг-фу». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. ЗРВ на місці. Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «До своїх прапорців»

 

 

33

«Супер Маріо». Організаційні вправи. Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу, стрибків. ЗРВ на місці. Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Вовк у рову»

 

 

34

«Пригоди Шрека». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ на місці. Лазіння по похилій лаві. Ходьба по підвищеній опорі. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Невід»

 

 

35

«Друзі з Мадагаскару». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ на місці. Лазіння. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Горобці і горлиці»

 

 

36

«Пригоди піжами Сема». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ на місці. Лазіння. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Ми весела дітвора»

 

 

37

«Чіп і Дейл». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ у русі. Техніка «човникового» бігу. Лазіння по гімнастичній стінці. Рухлива гра «Виклик номерів»

 

 

38

«Пірати». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ у русі. Техніка «човниковий» біг. Лазіння. Рухлива гра «Скарб пірата»

 

 

39

«Шпигуни». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ у русі. «Човниковий» біг. Лазіння. Рухлива гра «Шпигуни»

 

 

40

«Веселі танці». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. Ритмічні вправи. Сіди. Музична гра «Танок м’ячів» Рухлива гра «Тихо-гучно»

 

 

41

«Буратіно-танцівник». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. Ритмічні вправи. Сіди. Музична гра «Буратіно танцює». Рухлива «Буратіно і Мальвіна»

 

 

42

«Господарський урок». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. Ритмічні вправи. Сіди. Рухливі ігри «Дірява ковдра», «Саджання картоплі»

 

 

43

«Астерікс і Обеліск». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичними палицями. Ритмічні вправи. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Рибалка»

 

 

44

«Бетмен». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичними палицями. Ритмічні вправи. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Підморгни». Танцювальні кроки. Рухлива гра «Вовк, лисиця і зайці».

 

 

45

«Спайдермен». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичними палицями. Ритмічні вправи. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Павучок» . Рухлива гра «Сова і миші»

 

 

46

«Правильна постава – сам собі лікар». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ для постави з вихідного положення стоячи. Танцювальні кроки. Рухлива гра «Вовк, лисиця і зайці». Рухлива гра «Зайці на городі».

 

 

 

ІІ семестр

59 годин

(3 години на  тиждень)

 

1. Змістова лінія «Базова рухова активність».

2. Змістова лінія «Ігрова та змагальна діяльність здобувачів освіти».

3. Змістова лінія «Турбота про стан здоров’я та безпеку».

 

 

№ п/п

Зміст

Дата

Примітка

47

«Бурундуки». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із кубиками. Сід ноги нарізно. Тримання м’яча. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Гарячий м’яч»

 

 

48

«Смішарики». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із кубиками. Сід ноги нарізно. Тримання м’яча. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «не впусти м’яча»

 

 

49

«Шалені м’ячй». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із кубиками. Сід ноги нарізно. Тримання м’яча. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Перегони м’ячів по рядах»

 

 

50

«Поні та м’яч». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із м’ячами. Сід на п’ятах. Вис стоячи. Підкидання та ловіння м’яча після відскоку. Рухлива гра «М’яч – квач»

 

 

51

«Колобок». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із м’ячами. Сід на п’ятах. Вис стоячи. Підкидання та ловіння м’яча після відскоку. Рухлива гра «Гарячий колобок»

 

 

52

«Містер Пончик». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із м’ячами. Сід на п’ятах. Вис стоячи. Підкидання та ловіння м’яча після відскоку. Рухлива гра «Чемпіон»

 

 

53

«Наші брати менші». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу, ЗРВ.Сід зігнувши ноги. Вис лежачи. Передавання м’яча у колі (естафета). Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості.

 

 

54

«У селі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу, ЗРВ.Сід зігнувши ноги. Вис лежачи. Передавання м’яча у колі (естафета). Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості.

 

 

55

«Звірополіс». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу, ЗРВ.Сід зігнувши ноги. Вис лежачи. Передавання м’яча у колі (естафета). Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості.

 

 

56

«Карлсон». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ. Упор присівши. Передавання м’яча з рук у руки праворуч (естафета). Рухлива гра «Передав – сідай!»

 

 

57

«Пригоди Аладіна». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ, Упор присівши. Передавання м’яча з рук у руки ліворуч (естафета). Рухлива гра «Вибивний»

 

 

58

«Іграшки». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ, Упор присівши. Передавання м’яча з рук у руки під ногами (естафети). Рухлива гра «М’яч сусідові».

 

 

59

«Бебі Бос». Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ з обручами. Упор стоячи стоячи навколішки. Групування лежачи. Перекидання м’яча у парах. Розвиток сили. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Донеси м’яча»

 

 

60

«Мій песик». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Упор стоячи навколішки. Групування лежачи. Перекидання м’яча у парах. Розвиток сили. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Кудлатий пес».

 

 

61

«Кішка Мішель». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Упор стоячи навколішки. Групування лежачи. Перекидання м’яча у парах. Розвиток сили. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Летюча миша».

 

 

62

«Моряк Попай». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із прапорцями. Упор лежачи. Групування сидячи. Удари м’яча об підлогу однією та двома руками. Розвиток сили. Рухлива гра «Займи вільне місце»

 

 

63

«Синдбад-мореплавець». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із прапорцями. Упор лежачи. Групування сидячи. Удари м’яча об підлогу однією та двома руками. Розвиток сили. Рухлива гра «Мишоловка»

 

 

64

«Аквамен». Організаційні вправи. Різновиди ходьби і бігу. ЗРВ із прапорцями. Упор лежачи. Групування сидячи. Удари м’яча об підлогу однією та двома руками. Розвиток сили. Рухлива гра «Лови та кидай – впасти заважай»

 

 

65

«Лялькові друзі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Перекати в групування. Ведення м’яча на місці. Розвиток швидкості (естефета). Розвиток гнучкості.

 

 

66

«Трансформери». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Перекати в групування. Ведення м’яча на місці. Розвиток швидкості (естефета). Розвиток гнучкості.

 

 

67

«У сусіда на подвір’ї». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Перекати в групування. Ведення м’яча на місці. Розвиток швидкості (естефета). Розвиток гнучкості.

 

 

68

«У сусіда на подвір’ї». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Перекати в групування. Ведення м’яча на місці. Розвиток швидкості (естефета). Розвиток гнучкості.

 

 

69

«Паличка-стукалочка». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичною палицею. Перекид боком. Розвиток сили. Рухлива гра «Жонглер»

 

 

70

«Король Лев». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичною палицею. Перекид боком. Розвиток сили. Рухлива гра «Займи вільне коло»

 

 

71

«Джекі Чан». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із гімнастичною палицею. Перекид боком. Розвиток сили. Рухлива гра «Два Морози»

 

 

72

«Робінзон Крузо». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Елементи гімнастики. Розвиток сили. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Будочка»

 

 

73

«Брюс Лі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Елементи гімнастики. Розвиток сили. Естафета.

 

 

74

«Брюс Лі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Елементи гімнастики. Розвиток сили. Естафета.

 

 

75

«Весна». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Елементи гімнастики. Розвиток сили. Естафета.

 

 

76

«Майкл Джордан» Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Тримання та підкидання малого м’яча. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Гуси - лебеді».

 

 

77

«Канікули у Простоквашино». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Тримання та підкидання малого м’яча. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра

 

 

78

«Капітошка». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Тримання та підкидання малого м’яча. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра

 

 

79

«У лісі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Ловіння малого м’яча після відскоку. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Хвостики»

 

 

80

«Андрій Шевченко». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Ловіння малого м’яча після відскоку. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Заборонений рух»

 

 

81

«Робін Гуд». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ з обручами. Ловіння малого м’яча після відскоку. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Життя лісу».

 

 

82

«Турбо». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із малими м’ячами. Метання. Стрибки у висоту.. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Через зони»

 

 

83

«Сергій Бубка». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із малими м’ячами. Метання. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Стрибки по купинах»

 

 

84

«Сергій Бубка». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із малими м’ячами. Метання. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Естафета.

 

 

85

«Крихітка Єнот». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із малими м’ячами. Метання. Стрибки у висоту. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Влучно в ціль»

 

 

86

«Луїджі».  Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Метання. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Садіння картоплі»

 

 

87

«На городі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Метання. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «садіння картоплі»

 

 

88

«На городі». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Метання. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Виклик номерів – 1»

 

 

89

«Черв’як Джим». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Метання. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Виклик номерів – 2»

 

 

90

«Режим дня». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Метання. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Розвиток гнучкості. Рухлива гра «Золота рибка»

 

 

91

«Режим дня. Перевірка». Особиста гігієна. Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із прапорцями. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Гуси – лебеді»

 

 

92

«Олімпійські ігри». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ із прапорцями. Стрибки у глибину. Розвиток швидкості. Рухлива гра «Квач»

 

 

93

«Вінні-Пух». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Удари по м’ячу. Розвиток швидкості (рухлива гра). Розвиток витривалості (біг). Розвиток гнучкості.

 

 

94

«Качині історії». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Удари по м’ячу. Розвиток швидкості (рухлива гра). Розвиток витривалості (біг). Розвиток гнучкості.

 

 

95

«Цибуліно». Організаційні вправи. Різновиди ходьби, бігу. ЗРВ. Удари по м’ячу. Розвиток швидкості (рухлива гра). Розвиток витривалості (біг). Розвиток гнучкості.

 

 

96

«Каспер».Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки підошвою м’яча, що котиться. Ведення м’яча носком Стрибок у довжину. Рухлива гра «Боротьба за м’яч»

 

 

97

«Каспер».Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки підошвою м’яча, що котиться. Ведення м’яча носком Стрибок у довжину. Рухлива гра «Боротьба за м’яч»

 

 

98

«Пітер Пен». Повторення раніше вивчених елементів (бігові вправи) Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки та ведення м’яча (естафета). Стрибок у довжину. Рухлива гра «Ривок за м’ячем»

 

 

99

«Пітер Пен». Повторення раніше вивчених елементів (бігові вправи) Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки та ведення м’яча (естафета). Стрибок у довжину. Рухлива гра «Ривок за м’ячем»

 

 

100

«Мауглі».Повторення раніше вивчених елементів (бігові вправи) Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки та ведення м’яча (естафета). Стрибок у довжину. Рухлива гра День і ніч»

 

 

101

«Мауглі».Повторення раніше вивчених елементів (бігові вправи) Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки та ведення м’яча (естафета). Стрибок у довжину. Рухлива гра День і ніч»

 

 

102

«Мауглі». Повторення раніше вивчених елементів (бігові вправи) Організаційні вправи. ЗРВ у русі. Зупинки та ведення м’яча (естафета). Стрибок у довжину. Рухлива гра «Ривок за м’ячем»

 

 

103

«Пригоди двох друзів». Організаційні вправи. ЗРВ. Повторення раніше вивчених елементів (стрибкові вправи). Рухлива гра «Лисиця і кури»

 

 

104

«У супермаркеті». Організаційні вправи. ЗРВ. Повторення раніше вивчених елементів (стрибкові вправи). Рухлива гра «Потяг»

 

 

105

«Долина солодощів». Організаційні вправи. ЗРВ, Повторення раніше вивчених елементів (вправи для метання). Вправи для формування постави. Рухлива гра «Влучно в ціль»

 

 

 

 

docx
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
251
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку