Календарне планування уроків в 6-му класі/за новою програмою/

Про матеріал

Календарно-тематичний план

(2 години на тиждень)

Вступ. Правила безпеки та поведінки на уроці трудового навчання.

Вибір об'єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту.

Сутність методу біоформ у створенні форми виробу.

Проектування моделі виробу. Моделі-аналоги. Графічне зображення.

Добір конструкційних матеріалів та інструментів.Виготовлення деталей листівки.

Перегляд файлу

Календарно-тематичний план

(2 години на тиждень)

6А клас

№ з/п

Дата

Зміст навчального матеріалу

Примітка

Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки

Об’єкт проектної діяльності №1: Листівка

1

 

Вступ. Правила безпеки та поведінки  на уроці трудового навчання.

 

2

 

Вибір об’єкта проектування.  Планування роботи з  виконання проекту.

 

3

 

Сутність методу біоформ у створенні форми виробу.

 

4

 

Проектування моделі виробу. Моделі-аналоги.  Графічне  зображення.

 

5

 

Добір конструкційних матеріалів та  інструментів.Виготовлення деталей листівки.

 

6

 

Виготовлення листівки.

 

7

 

Виготовлення листівки (клейовим способом).

 

8

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності № 2: Лялька-мотанка (оберіг)

9

 

Вибір та обгрунтування теми проекту (виду ляльки-мотанки). Планування роботи з виконання проекту.

 

10

 

Проектування ляльки-мотанки методом фантазування. Графічне зображення.

 

11

 

Добір конструкційних матеріалів та інструментів для  виготовлення ляльки-мотанки.

 

12

 

Виконання вишивки деталей одягу ляльки-мотанки.

 

13

 

Виготовлення одягу для ляльки-мотанки.

 

14

 

Виготовлення ляльки-мотанки.

 

15

 

Оздоблення ляльки-мотанки (на власний вибір).

 

16

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності № 3: Торбинка для дрібничок

17

 

Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту.

 

18

 

Проектування форми виробу методом біоформ. Моделі-аналоги. Графічне зображення.

 

19

 

Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення торбинки.

 

20

 

Виготовлення викрійки. Розкрій виробу.

 

21

 

Оздоблення деталей виробу (вишивкою або аплікацією).

 

22

 

Пошив виробу.

 

23

 

Пошив виробу.

 

24

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності 4: Ялинкова прикраса

25

 

Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту.

 

26

 

Проектування прикраси методом біоформ. Графічне зображення.

 

27

 

Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення  ялинкової  прикраси.

 

28

 

Виготовлення шаблонів.

 

29

 

Виконання деталей ялинкової прикраси.

 

30

 

Виконання деталей ялинкової прикраси.

 

31

 

З’єднання деталей виробу.

 

32

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності №5: Об’ємна м’яка іграшка

33

 

Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту.

 

34

 

Проектування іграшки методом біоформ. Графічне зображення.

 

35

 

Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення м’якої іграшки.

 

36

 

Виготовлення шаблонів. Розкрій виробу.

 

37

 

З’єднання деталей крою іграшки.

 

38

 

З’єднання деталей іграшки.

 

39

 

Оздоблення іграшки (на власний вибір).

 

40

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності 6: Закладка для книги

41

 

Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту.

 

42

 

Проектування форми методом біоформ. Моделі-аналоги. Графічне зображення.

 

43

 

Добір конструкційних матеріалів та інструментів.

 

44

 

Виготовлення шаблонів. Малюнок виробу.

 

45

 

Виготовлення закладки.

 

46

 

Виготовлення  закладки.

 

47

 

Декорування закладки.

 

48

 

Остаточна обробка виробу.Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності 7: Бутерброди

49

 

Вибір та обгрунтування теми проекту .

 

50

 

Продукти харчування, їх склад. Раціональне харчування.

 

51

 

Види бутербродів. БЖ під час приготування бутербродів.

 

52

 

Вимоги до якості приготування  бутербродів.Приготування бутербродів.

 

53

 

Оформлення  та  споживання бутербродів. Приготування бутербродів.

 

54

 

Терміни зберігання готової продукції. 

 

55

 

Контроль якості бутербродів. Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності 8: Салати

56

 

Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту.

 

57

 

 Енергетична цінність їжі. Нормування харчування в сім’ї.

 

58

 

Значення овочів у харчуванні людини.

 

59

 

Форми нарізування овочів. Складання технологічної карти.

 

60

 

Правила приготування овочевих салатів. Приготування салатів з сирих овочів.

 

61

 

Правила приготування овочевих салатів. Приготування салатів з варених овочів.

 

62

 

 Види салатних заправок.Захист проекту.

 

Об’єкт проектної діяльності 9: Підставка під горнятко

 

63

 

Вибір та обгрунтування теми проекту . Планування роботи з виконання проекту.

 

64

 

Проектування виробу методом фантазування або біоформ. Графічне зображення. Виготовлення виробу.

 

65

 

Виготовлення прикраси.

 

66

 

Остаточна обробка виробу. Захист проекту.

 

Розділ 2: Технологія побутової діяльності та самообслуговування

Міні-проект 1: Охайне житло

67

 

Особливості прибирання житла.

 

68

 

Мийні засоби та інструменти для прибирання житла.

 

Міні-проект2: Здоров’я та краса мого волосся

69

 

Типи волосся. Зовнішній вигляд волосся та стан здоров’я  людини.

 

70

 

Особливості догляду за волоссям.

 

 

Картинки по запросу трудове навчання

docx
Додано
6 вересня 2018
Переглядів
1116
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку