Календарно-тематичний план
(2 години на тиждень)
Вступ. Правила безпеки та поведінки на уроці трудового навчання. |
Вибір об'єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту. |
Сутність методу біоформ у створенні форми виробу. |
Проектування моделі виробу. Моделі-аналоги. Графічне зображення. |
Добір конструкційних матеріалів та інструментів.Виготовлення деталей листівки. |
Календарно-тематичний план
(2 години на тиждень)
6А клас
№ з/п |
Дата |
Зміст навчального матеріалу |
Примітка |
Розділ 1. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки |
|||
Об’єкт проектної діяльності №1: Листівка |
|||
1 |
|
Вступ. Правила безпеки та поведінки на уроці трудового навчання. |
|
2 |
|
Вибір об’єкта проектування. Планування роботи з виконання проекту. |
|
3 |
|
Сутність методу біоформ у створенні форми виробу. |
|
4 |
|
Проектування моделі виробу. Моделі-аналоги. Графічне зображення. |
|
5 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів.Виготовлення деталей листівки. |
|
6 |
|
Виготовлення листівки. |
|
7 |
|
Виготовлення листівки (клейовим способом). |
|
8 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності № 2: Лялька-мотанка (оберіг) |
|||
9 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту (виду ляльки-мотанки). Планування роботи з виконання проекту. |
|
10 |
|
Проектування ляльки-мотанки методом фантазування. Графічне зображення. |
|
11 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення ляльки-мотанки. |
|
12 |
|
Виконання вишивки деталей одягу ляльки-мотанки. |
|
13 |
|
Виготовлення одягу для ляльки-мотанки. |
|
14 |
|
Виготовлення ляльки-мотанки. |
|
15 |
|
Оздоблення ляльки-мотанки (на власний вибір). |
|
16 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності № 3: Торбинка для дрібничок |
|||
17 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
18 |
|
Проектування форми виробу методом біоформ. Моделі-аналоги. Графічне зображення. |
|
19 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення торбинки. |
|
20 |
|
Виготовлення викрійки. Розкрій виробу. |
|
21 |
|
Оздоблення деталей виробу (вишивкою або аплікацією). |
|
22 |
|
Пошив виробу. |
|
23 |
|
Пошив виробу. |
|
24 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності № 4: Ялинкова прикраса |
|||
25 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
26 |
|
Проектування прикраси методом біоформ. Графічне зображення. |
|
27 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення ялинкової прикраси. |
|
28 |
|
Виготовлення шаблонів. |
|
29 |
|
Виконання деталей ялинкової прикраси. |
|
30 |
|
Виконання деталей ялинкової прикраси. |
|
31 |
|
З’єднання деталей виробу. |
|
32 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності №5: Об’ємна м’яка іграшка |
|||
33 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
34 |
|
Проектування іграшки методом біоформ. Графічне зображення. |
|
35 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення м’якої іграшки. |
|
36 |
|
Виготовлення шаблонів. Розкрій виробу. |
|
37 |
|
З’єднання деталей крою іграшки. |
|
38 |
|
З’єднання деталей іграшки. |
|
39 |
|
Оздоблення іграшки (на власний вибір). |
|
40 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності №6: Закладка для книги |
|||
41 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
42 |
|
Проектування форми методом біоформ. Моделі-аналоги. Графічне зображення. |
|
43 |
|
Добір конструкційних матеріалів та інструментів. |
|
44 |
|
Виготовлення шаблонів. Малюнок виробу. |
|
45 |
|
Виготовлення закладки. |
|
46 |
|
Виготовлення закладки. |
|
47 |
|
Декорування закладки. |
|
48 |
|
Остаточна обробка виробу.Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності №7: Бутерброди |
|||
49 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту . |
|
50 |
|
Продукти харчування, їх склад. Раціональне харчування. |
|
51 |
|
Види бутербродів. БЖ під час приготування бутербродів. |
|
52 |
|
Вимоги до якості приготування бутербродів.Приготування бутербродів. |
|
53 |
|
Оформлення та споживання бутербродів. Приготування бутербродів. |
|
54 |
|
Терміни зберігання готової продукції. |
|
55 |
|
Контроль якості бутербродів. Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності №8: Салати |
|||
56 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту. Планування роботи з виконання проекту. |
|
57 |
|
Енергетична цінність їжі. Нормування харчування в сім’ї. |
|
58 |
|
Значення овочів у харчуванні людини. |
|
59 |
|
Форми нарізування овочів. Складання технологічної карти. |
|
60 |
|
Правила приготування овочевих салатів. Приготування салатів з сирих овочів. |
|
61 |
|
Правила приготування овочевих салатів. Приготування салатів з варених овочів. |
|
62 |
|
Види салатних заправок.Захист проекту. |
|
Об’єкт проектної діяльності №9: Підставка під горнятко |
|||
|
|||
63 |
|
Вибір та обгрунтування теми проекту . Планування роботи з виконання проекту. |
|
64 |
|
Проектування виробу методом фантазування або біоформ. Графічне зображення. Виготовлення виробу. |
|
65 |
|
Виготовлення прикраси. |
|
66 |
|
Остаточна обробка виробу. Захист проекту. |
|
Розділ 2: Технологія побутової діяльності та самообслуговування |
|||
Міні-проект №1: Охайне житло |
|||
67 |
|
Особливості прибирання житла. |
|
68 |
|
Мийні засоби та інструменти для прибирання житла. |
|
Міні-проект №2: Здоров’я та краса мого волосся |
|||
69 |
|
Типи волосся. Зовнішній вигляд волосся та стан здоров’я людини. |
|
70 |
|
Особливості догляду за волоссям. |
|