Календарний план з трудового навчання. 5 кл, 2-С. М.п. Терещук.

Про матеріал
Календарне планування з трудового навчання. НУШ 5 клас. 2 семестр. Модельна навчальна програма: Терещук А.І... (Технічні види праці)
Перегляд файлу

Календарно-тематичний план з трудового навчання

5 А,Б клас

ІІ – семестр.

№ з/п

Тема уроку та її зміст

К-сть

годин

Дата проведення

 

Примітки

Продукт проєктно-технологічної діяльності: панно «Дари осені». 10 год

Технологія виготовлення виробу –  технологія виготовлення аплікації (з текстильних та природних матеріалів).

 

33

Види декоративно-ужиткового мистецтва мого регіону.

 

1

 

 

34

Аплікація, як вид декоративно-ужиткового мистецтва.

Тематичний виріб.

1

 

 

35

Конструкційні матеріали та їх вибір .Ткані та неткані матеріали, їх властивості. Фанера, ДВП. Природні матеріали.

1

 

 

36

Композиція як основа художньо-конструкторської діяльності: цілісність, виразність, колористика.

1

 

 

37

Формоутворення, методи проєктування, комбінування, перестановка.

1

 

 

38

Технологічна послідовність виготовлення виробу з дотриманням правил безпечної праці.

1

 

 

39

Способи обробки конструкційних матеріалів відповідно до обраного матеріалу.

1

 

 

40

Інструменти та пристосування.

Основа, тло, габаритний розмір, деталь.

1

 

 

41

Контроль якості виконання технологічних операцій. Усунення недоліків. Екологічна оцінка проєкту.

1

 

 

42

Правила презентації, вимоги до неї. Захист проенкту.

1

 

 

 Продукт проєктно-технологічної діяльності: органайзер.

Технологія виготовлення виробу –  технологія апсайклінгу.

 

 

 

43

Екологія, екосистема, природнє середовище, навколишнє середовище.

Екологічні проблеми регіону.

1

 

 

44

Технологія апсайклінгу.

Перетворення неорганічних відходів, залишків матеріалів на корисні речі.

 

1

 

 

45

Конструювання,технічне конструювання.

1

 

 

46

Художнє конструювання,  технічний опис.

1

 

 

47

Конструкційні матеріали з вторинної сировини, їх особливості.

1

 

 

48

Виконання технологічних операцій по виготовленню виробу.

1

 

 

49

Розгортка, повна розгортка виробу, розмітка, базова лінія, циліндр, правильна чотирикутна призма

1

 

 

50

Способи з’єднання деталей з різних конструкційних матеріалів.

1

 

 

51

Техніки оздоблення виробів. Декор, декорування.

1

 

 

52

Презентація та захист творчих робіт   

1

 

 

Продукт проєктно-технологічної діяльності: кулон-оберіг, брелок

Технологія виготовлення виробу - технологія вишивки ручним способом.

53

Види та техніки художнього оздоблення виробів.

1

 

 

54

Види різьблення по дереву.

1

 

 

55

Ідея, пропозиція. Ініціатива,партнерська взаємодія.

Текстовий орнамент.

1

 

 

56

Виконання технологічних операцій по виготовленню виробу.

1

 

 

57

Вимоги до організації технологічної діяльності, технологічна операція.

1

 

 

58

Основи технологій обробки різних матеріалів.

1

 

 

59

Технологічна послідовність виготовлення виробу за схемою чи графічним зображенням.

1

 

 

60

Технологічна послідовність виготовлення виробу за схемою чи графічним зображенням.

1

 

 

61

Оздоблення виробу

1

 

 

62

Презентація, сучасні способи презентації.

1

 

 

Проєкт «Я споживач» (8 год.).

Продукт проєктної діяльності:лепбук «Йдемо на пікнік».

63

Основи раціонального харчування.

1

 

 

64

Споживчі переваги продуктів харчування. Поняття «Снек» («Snack»).

1

 

 

65

Етикетки на товарах.

Вимоги до харчових продуктів. Харчові добавки та їх класифікація.

1

 

 

66

Інтернет-магазини продажу продуктів харчування, доставка їжі.

1

 

 

67

Маркування товарів (продуктів харчування), у т.ч. екологічні.

Споживчий кошик продуктів харчування.

1

 

 

68

Пакування продуктів. Типи упакувань продуктів харчування.

Сортування відходів, їх подальша переробка, утилізація.

1

 

 

69

Термін зберігання продуктів. Тара для зберігання продуктів.

1

 

 

70

Холодильне обладнання для зберігання харчових продуктів. Види холодильників, морозильних камер тощо та інструкції до них.

1

 

 

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Цикун Михайло
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Бабій Віктор
Додано
13 січня 2023
Переглядів
5366
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку