Календарно-тематичний план з трудового навчання
5 А,Б клас
ІІ – семестр.
№ з/п |
Тема уроку та її зміст |
К-сть годин |
Дата проведення |
Примітки |
|||||
Продукт проєктно-технологічної діяльності: панно «Дари осені». 10 год Технологія виготовлення виробу – технологія виготовлення аплікації (з текстильних та природних матеріалів).
|
|||||||||
33 |
Види декоративно-ужиткового мистецтва мого регіону.
|
1 |
|
|
|||||
34 |
Аплікація, як вид декоративно-ужиткового мистецтва. Тематичний виріб. |
1 |
|
|
|||||
35 |
Конструкційні матеріали та їх вибір .Ткані та неткані матеріали, їх властивості. Фанера, ДВП. Природні матеріали. |
1 |
|
|
|||||
36 |
Композиція як основа художньо-конструкторської діяльності: цілісність, виразність, колористика. |
1 |
|
|
|||||
37 |
Формоутворення, методи проєктування, комбінування, перестановка. |
1 |
|
|
|||||
38 |
Технологічна послідовність виготовлення виробу з дотриманням правил безпечної праці. |
1 |
|
|
|||||
39 |
Способи обробки конструкційних матеріалів відповідно до обраного матеріалу. |
1 |
|
|
|||||
40 |
Інструменти та пристосування. Основа, тло, габаритний розмір, деталь. |
1 |
|
|
|||||
41 |
Контроль якості виконання технологічних операцій. Усунення недоліків. Екологічна оцінка проєкту. |
1 |
|
|
|||||
42 |
Правила презентації, вимоги до неї. Захист проенкту. |
1 |
|
|
|||||
Продукт проєктно-технологічної діяльності: органайзер. Технологія виготовлення виробу – технологія апсайклінгу. |
|
|
|
||||||
43 |
Екологія, екосистема, природнє середовище, навколишнє середовище. Екологічні проблеми регіону. |
1 |
|
|
|||||
44 |
Технологія апсайклінгу. Перетворення неорганічних відходів, залишків матеріалів на корисні речі.
|
1 |
|
|
|||||
45 |
Конструювання,технічне конструювання. |
1 |
|
|
|||||
46 |
Художнє конструювання, технічний опис. |
1 |
|
|
|||||
47 |
Конструкційні матеріали з вторинної сировини, їх особливості. |
1 |
|
|
|||||
48 |
Виконання технологічних операцій по виготовленню виробу. |
1 |
|
|
|||||
49 |
Розгортка, повна розгортка виробу, розмітка, базова лінія, циліндр, правильна чотирикутна призма |
1 |
|
|
|||||
50 |
Способи з’єднання деталей з різних конструкційних матеріалів. |
1 |
|
|
|||||
51 |
Техніки оздоблення виробів. Декор, декорування. |
1 |
|
|
|||||
52 |
Презентація та захист творчих робіт |
1 |
|
|
|||||
Продукт проєктно-технологічної діяльності: кулон-оберіг, брелок Технологія виготовлення виробу - технологія вишивки ручним способом. |
|||||||||
53 |
Види та техніки художнього оздоблення виробів. |
1 |
|
|
|||||
54 |
Види різьблення по дереву. |
1 |
|
|
|||||
55 |
Ідея, пропозиція. Ініціатива,партнерська взаємодія. Текстовий орнамент. |
1 |
|
|
|||||
56 |
Виконання технологічних операцій по виготовленню виробу. |
1 |
|
|
|||||
57 |
Вимоги до організації технологічної діяльності, технологічна операція. |
1 |
|
|
|||||
58 |
Основи технологій обробки різних матеріалів. |
1 |
|
|
|||||
59 |
Технологічна послідовність виготовлення виробу за схемою чи графічним зображенням. |
1 |
|
|
|||||
60 |
Технологічна послідовність виготовлення виробу за схемою чи графічним зображенням. |
1 |
|
|
|||||
61 |
Оздоблення виробу |
1 |
|
|
|||||
62 |
Презентація, сучасні способи презентації. |
1 |
|
|
|||||
Проєкт «Я споживач» (8 год.). Продукт проєктної діяльності:лепбук «Йдемо на пікнік». |
|||||||||
63 |
Основи раціонального харчування. |
1 |
|
|
|||||
64 |
Споживчі переваги продуктів харчування. Поняття «Снек» («Snack»). |
1 |
|
|
|||||
65 |
Етикетки на товарах. Вимоги до харчових продуктів. Харчові добавки та їх класифікація. |
1 |
|
|
|||||
66 |
Інтернет-магазини продажу продуктів харчування, доставка їжі. |
1 |
|
|
|||||
67 |
Маркування товарів (продуктів харчування), у т.ч. екологічні. Споживчий кошик продуктів харчування. |
1 |
|
|
|||||
68 |
Пакування продуктів. Типи упакувань продуктів харчування. Сортування відходів, їх подальша переробка, утилізація. |
1 |
|
|
|||||
69 |
Термін зберігання продуктів. Тара для зберігання продуктів. |
1 |
|
|
|||||
70 |
Холодильне обладнання для зберігання харчових продуктів. Види холодильників, морозильних камер тощо та інструкції до них. |
1 |
|
|
|||||
1