Календарно - тематичне планування з фізичної культури НУШ

Про матеріал
Календарно - тематичне палнування для 6 класу НУШ. Розроблено за новою програмою . Обрані такі види спорту : дитяча легка атлетика, панна, волейбол, гімнастика, фрізбі, баскетбол, скандинавська ходьба, настільний теніс, бадмінтон, петанк, рухливі ігри.
Перегляд файлу

Календарно – тематичне планування для 6 класу

Н/п

Тема

Дата

Скориговано

1.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі.  Історичні відомості про вид спорту панна. Дитяча л/а – біг на короткі дистанції. Початкова стійка тенісиста. Навчальна гра в настільний теніс. 

 

 

2.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Стійка та розміщення гравця Навчальна гра. Навчання стрибкам з місця. Подачі в настільному тенісі

 

 

3.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Удари м’яча на місці та в русі. Метання м’яча з розбігу. Правила гри в настільному тенісі. Навчальна гра.

 

 

4.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі. Естафети з елементами бігу. Техніка передачі естафетної палички. Стрибки через довгу скакалку . Вправи для розвитку швидкості реакції в настільному тенісі

 

 

5.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання техніко –тактичних вправ. Рухлива гра «М’яч ведучому» Стрибки в довжину з місця. Рухливі ігри з елементами бігу,стрибків.

 

 

6.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Стійка та пересування гравців панна. Метання малого м’яча на дальність з місця, метання в горизонтальну та вертикальну ціль. Різновиди стійки тенісиста. Навчальна гра

 

 

7.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Передача та прийоми м’яча. Тренування в парах .Техніка низького старту. Біг на короткі дистанції. Хватка ракетки. Види хваток.

 

 

8.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна гра. Стрибки в довжину з місця. Рухливі ігри з елементами бігу,стрибків. Однокрокові переміщення тенісиста.

 

 

9.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання техніко –тактичних вправ. Рухлива гра «М’яч ведучому». Багатокрокові переміщення тенісиста.

 

 

10.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі. Спеціальні бігові вправи,стрибкові вправи. Старт та стартовий розбіг. Біг 30 м, біг 60 м. Жонглювання м’ячем для настільного тенісу на місці та в русі.

 

 

11.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна гра. Естафети з елементами бігу. Техніка передачі естафетної палички. Стрибки через довгу скакалку. Подачі в настільному тенісі.

 

 

12.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі. Метання малого м’яча на дальність з місця, метання в горизонтальну та вертикальну ціль. Поштовховий удар в настільному тенісі.

 

 

13

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання техніко –тактичних вправ. Рухлива гра «М’яч ведучому» Стрибки в довжину з місця. Рухливі ігри з елементами бігу,стрибків.

 

 

14

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Передача та прийоми м’яча. Тренування в парах .Прийом подачі в настільному тенісі

 

 

15

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна гра. Метання малого м’яча на дальність з місця, метання в горизонтальну та вертикальну ціль.Виконання захисних прийомів в тенісі.

 

 

16

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі. Спеціальні бігові вправи,стрибкові вправи. Старт та стартовий розбіг. Біг 30 м, біг 60 м. Захисні прийоми : зрізка справа та зліва.

 

 

17

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна гра. Естафети з елементами бігу. Техніка передачі естафетної палички. Стрибки через довгу скакалку. Захисні прийоми по прямій та діагоналі

 

 

18

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання техніко –тактичних вправ. Рухлива гра «М’яч ведучому»Техніка бігу на довгові дистанції. Подачі з нижнім обертанням м’яча

 

 

19

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі. Техніка виконання стрибків з розбігу. Навчальна гра в теніс.

 

 

20

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна гра панна. Метання м’яча. Подачі з нижнім обертанням м’яча

 

 

21

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання техніко –тактичних вправ. Рухлива гра «М’яч ведучому» Метання малого м’яча на дальність з місця, метання в горизонтальну та вертикальну ціль. Навчальна гра в настільний теніс

 

 

22

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Техніко – тактичні вправи панна. Навчальна грав панна. Різновиди бігу в легкій атлетиці. Відпрацювання прийому м’яча в настільному тенісі.

 

 

23

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Удар м’яча на місці та в русі.

Спеціальні бігові вправи,стрибкові вправи. Старт та стартовий розбіг. Біг 30 м, біг 60 м. Навчальна гра в настільний теніс.

 

 

24.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці.

Підсумковий урок за видами «Панна», «Дитяча легка атлетика » , «Настільний теніс»

 

 

25.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Історія розвитку баскетболу. Пересування для захисту та нападу. Поняття про петанк.

Правила гри.

спеціальні вправи для

кидків. Гра для розвитку плечового поясу в скандинавській ходьбі «М’яч ведучому »

 

 

26.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Правила гри в баскетбол. Прискорення. Зупинки та повороти під час гри. Ігрова стійка петанкиста. Стійка ходака

 

 

27.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Естафети для відпрацювання технік пересування у баскетболі. Захват кулі. Вихідне положення ходака

 

 

28.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Стійка баскетболіста у захисті та нападі. Визначення відстані до цілі (кошонету). Історія виникнення скандинавської ходьби в Україні

 

 

29.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Зупинки і повороти. Стрибки

Підготовча гра для петанк «Вовк і кози». Гігієна ходака.

 

 

30.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Утримання і укривання м’яча. Спеціальні бігові вправи для петанк. Інвентар та безпека під час скандинавської ходьби.

 

 

31.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Передачі м’яча двома та однією рукою. Ігри для розвитку швидкісно силових здібностей:, «У довгої

лози». Навчальна скандинавська ходьба

 

 

32.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Навчальна гра баскетбол. Відпрацювання техніки кидків петанк. Вправи для розвитку м’язів ніг.

 

 

33.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Вправи на відпрацювання ловіння м’яча. Навчальні естафети. Гра для відпрацювання швидкості

 «У річку, гоп». Вплив скандинавської ходьби на здоров’я

 

 

34.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Різновиди ведення м’яча. Гра для відпрацювання спритності «Переправа через

річку». Техніка виконання скандинавської ходьби

 

 

35.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Відпрацювання технік захисту м’яча. Навчальна гра петанк. Гра «Мисливець і звірі»

 

 

36.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Техніка виконання подвійного кроку. Навчання захвату кулі петанк. Відпрацювання техніки скандинавської ходьби.

 

 

37.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Навчальна гра в баскетбол. Віпрацювання технічних навичок петанк. Навчальна гра «Хто найвлучніший»

 

 

38.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Кидки двома та однією рукою зверху. Навчальна гра петанк. Імітаційні вправи при ходьбі в ускладнених умовах.

 

 

39.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Естафети на взаємодію в баскетболі. Гра для розвитку швидкісно - силових якостей  «Класики» Спрощена скандинавська ходьба

 

 

40.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Навчальна гра в баскетбол. Гра для розвитку швидкісно - силових якостей «У царя», Способи пересування в скандинавській ходьбі.

 

 

41.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Кидки однією та двома руками зверху. Навчальна гра петанк. Поняття про командну скандинавську ходьбу

 

 

42.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Навчальна гра в баскетбол. Відпрацювання техніко – тактичних вправ петанк. Спрощена скандинавська ходьба

 

 

43.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Штрафний кидок. Гра для розвитку швидкісно - силових якостей «Сміхота». Тренувальна скандинавська ходьба.

 

 

44.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Фінти в баскетболі. . Гра для розвитку швидкісно - силових якостей «Пускайте нас», правила ходьби в ускладнених умовах

 

 

45.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Правила позиційного нападу та захисту. Навчальна гра петанк. Технічні особливості скандинавської ходьби

 

 

46.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Навчальна гра в баскетбол. Відпрацювання техніки гри петанк. Навчальна скандинавська ходьба

 

 

47.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Естафети на взаємодію в баскетболі. Гра для розвитку швидкісно - силових якостей «У відьми». Навчальна скандинавська ходьба.

 

 

48.

Підсумковий урок за темами «Баскетбол», «Петанк», «Скандинавська ходьба»

 

 

49.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Вплив гімнастики на загальний розвиток організму. Вправи з обертанням скакалки. Розмітка та правила гри у волейбол. Рухлива гра «Боротьба в квадратах»

 

 

50.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Комбінування різних вправ на скакалці. Базові стійки волейболіста. Рухлива гра «Вільне місце».

 

 

51.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Виконання вправ із скакалкою в парах та трійках. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Рухлива гра «Мисливці та качки»

 

 

52.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Тренування опорного стрибка на гімнастичний козел. Пересування в стійці . волейболіста приставними кроками. Рухлива гра «Зайчик»

 

 

53.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Опорний стрибок способом «зігнувши ноги» та триманням осанки. Вихідне положення для передач. Рухлива гра «У ведмедя у бору»

 

 

54.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Акробатичні вправи. Перакати вперед та назад. Вихідне положення для прийому м’яча. «Веселі естафети»

 

 

55.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Акробатичні вправи. «Міст» з положення лежачи. Передача м’яча двома руками зверху. Елементи народних рухливих ігор.  

 

 

56.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Акробатичні вправи. Стійка на лопатках. Тренування передач м’яча від стіни та в парах. «Мімічні ігри»

 

 

57.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Стійка на голові з допомогою вчителя та без. Навчальна гра у волейбол. Гра «Вперед, назад , на місці»

 

 

58.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Тренування виконання комплексу акробатичних вправ. Навчання передачам м’яча. Передачі в колонах. Гра «Вільне місце»

 

 

59.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Виконання комплексу акробатичних вправ. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Гра «До своїх прапорців»

 

 

60.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Підтягування з вису (хлопці) та розгинання рук біля перекладини(дівчата). Тренування прийомів м’яча в парах та колонах. Гра «Перехопи м’яч»

 

 

61.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Флешмоб різних вправ на скакалці. Навчальна гра. Різновиди народних ігор.

 

 

62.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Тренування для м’язів рук. Тренувальні естафети для відпрацювання подач у волейболі. Гра «Збережи рівновагу»

 

 

63.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Підтягування з вису (хлопці) та розгинання рук біля перекладини(дівчата). Відпрацювання нижньої подачі. Гра «Човник»

 

 

64.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Навчання лазінню по канату. Відпрацювання  бокової та прямої подачі. Гра «Зірви стрічку»

 

 

65.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Навчання лазінню по гімнастичній стійці. Рухливі ігри для навчання техніці прийому м’яча у волейболі. Гра «Довгі лози»

 

 

66.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Лазіння по канату. Гра у волейбол за спрощеними правилами. Зустрічні естафети з перешкодами.

 

 

67.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Лазіння по гімнастичній стійці вертикально. Відпрацювання техніки подач. Естафети з обміном

 

 

68.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Лазіння по гімнастичній стійці горизонтально. Відпрацювання передач м’яча.  Естафети парами.

 

 

69.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Лазіння по гімнастичній стійці по діагоналі. Навчальна гра у волейбол. Естафета «Скакуни»

 

 

70.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Повторення вправ на рівновагу. Виконання «ластівки». Навчальна гра у волейбол. Гра «День і ніч»

 

 

71.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Повторення комплексу акробатичних вправ. Рухливі ігри на тенування  передачі м’яча у волейболі. Гра «Виклик»

 

 

72.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Повторення підтягувань з висів. Відпрацювання техніки переміщення волейболіста. Гра «Ривок за м’ячем» 

 

 

73.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Виконання комплексу стрибків на скакалці. Навчальна гра у волейбол. Гра «Виштовхни з кола»

 

 

74.

Бесіда з т.б. ЗРВ в русі. Виконання вправи «підйом з переворотом» Відпрацювання подачі м’яча у волейболі. Гра «Мисливці й качки»

 

 

75.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Лазіння по канату. Навчальна гра у волейбол. Гра «День і ніч»

 

 

76.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Лазіння по гімнастичній стійці. Повторення основних правил у волейбол. Гра «Виштовхни з кола» 

 

 

77.

Підсумковий урок за темами «Гімнастика», «Волейбол», «Рухливі ігри»

 

 

78.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Загальна характеристика гри в бадмінтон та основні правила. Розміщення гравців та правила гри в доджбол. Базові знання правил алтимату фризбі.

 

 

79.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Ігрова стійка бадмінтоніста. Стійка даджболіста. Розмітка поля та мета гри фризбі.

 

 

80.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Хват ракетки та тримання волану. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Просування диску в атаці.

 

 

81.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Спеціальні та підготовчі вправи з воланом. Пересування в стійці доджболіста. Перехід володіння диском

 

 

82.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Створення уявлення про точку удару.  Тренування вихідного положення для кидків м’яча. Гра в захисті.

 

 

83.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Положення ракетки та гравця у момент контакту ракетки з воланом. Тренування вихідного положення для ловіння м’яча. «Столл» - рахунок та початок гри в фризбі.

 

 

84.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Вихідні та ударні положення гравця. Кидки м’яча однією рукою зверху над собою. Моральні аспекти гри : самоконтроль, повага до суперника, обговорення порушень.

 

 

85.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Удари з власного підкидання. Кидки м’яча однією рукою зверху від стіни. Пересування та кроками та приставними кроками на напівзігнутих ногах.

 

 

86.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Рухливі ігри та естафети з використанням ракетки та волана. Кидки м’яча однією рукою зверху в парах. Прискорення та зміна напрямку руху.

 

 

87.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Пересування різними кроками. Кидки м’яча однією рукою зверху в парах. Зупинки. Зупинки перед здійсненням передачі диску.

 

 

88.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Кидки та ловіння тенісного м’яча з різних положень. Кидки м’яча знизу однією рукою від стіни. Базові кидки : бекхенд

 

 

89.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Вправи із перенесення воланів. Кидки м’яча знизу однією рукою в парах. Базові кидки : форхенд

 

 

90.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Тренування плечового поясу. Навчальна гра. Гра «Вибивний». Використання базових кидків

 

 

91.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Вправи для розвитку та рухливості кисті рук. Гра «Мисливець і звірі». Техніка прийому диску.

 

 

92.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Тренувальні удари справа та зліва з підкиданням волана в парі. Гра «М’яч ведучому». Вправа з диском «Мішень»

 

 

93.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Подачі з фіксацією ударного положення. Гра «Хто влучніший» Вправа з диском «Сом»

 

 

94.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Удар над головою. Ловіння м’яча знизу від стіни, в парах та

колонах. Вправа з диском «Зустрічні колони»

 

 

95.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Переміщення та окремі удари. Кидки м’яча знизу після переміщення. Вправа з диском «Хліб з маслом»

 

 

96.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Навчальна гра в бадмінтон. Ловіння м’яча

знизу після виконання кидка

Вправа з диском «Дальній пас»

 

 

97.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Ловіння волану зверху. Навчальна гра в доджбол. Кидки бекхендом, на гравця, шо рухається.

 

 

98.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Удари відкритим боком ракетки справа, зверху, збоку, високий. Навчальна гра у вибивного. Кидки форхендом, на гравця, що рухається.

 

 

99.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Удари закритим боком ракетки. Ловіння м’яча

знизу після виконання кидка. Доджбол за спрощеними правилами. Прийом диску на місці.

 

 

100.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Естафети з використання ракетки та волана. Ловіння м’яча

знизу після виконання кидка. Прийом диску в русі.

 

 

101.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Навчальна гра в бадмінтон. Повторення кидків доджбол. Тактика захисту.

 

 

102.

Бесіда з т/б. ЗРВ на місці. Тренування подач. Навчальна гра доджбол. Форс при маркуванні.

 

 

103.

Бесіда з т/б. ЗРВ в русі. Тренування прийомів волану. Гра «М’яч ведучому» . Використання вертикального стеку в атаці.

 

 

104.

Бесіда з т/б. Стройові вправи. Навчальна гра в бадмінтон. Гра «Вибивний» Пояснення коли і для чого робити «фейк»

 

 

105.

Узагальнення вивченого матеріалу за темами «Бамбінтон», «Доджбол, «Фрізбі»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Сільченко Марина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сільченко Марина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
31 серпня 2023
Переглядів
609
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку