Календарно- тематичне планування 5 клас НУШ

Про матеріал
Календарне планування – це розподіл у часі окремих тем з врахуванням кількості годин, що визначаються програмою на кожну тему, кількості тижневих годин (визначених навчальним планом) і розкладу занять. Тематичне планування – визначення послідовності уроків, основних видів роботи на уроці.
Перегляд файлу

КАЛЕНДАРНЕ-ТЕМАТИЧНЕ ПЛАНУВАННЯ

з фізичної культури для 5 класу

 Календарно-тематичне планування укладено на основі нової Модельної навчальної програми «Фізична культура» для 5-6 класів , автори: Педан О.С., Коломоєць Г.А.


ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до календарно- тематичного  планування

з  фізичної культури

на 2022-2023 навчальний рік

 

 

Календарно – тематичне планування  розроблене  на виконання Законів України « Про освіту»,  «Про повну загальну середню освіту» (від 16 січня 2020 року № 463-IX, зі змінами), Державному стандарту базової середньої освіти (Постанова Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 року № 898),  « Про робочі навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру на 2022-2023 навчальний рік, за Модельною навчальною програмою для закладів загальної середньої освіти 5-6 класи. Затверджено наказом Міністерством освіти та науки України від 12 липня 2021 року №797

Календарно – тематичне  планування  базується на засадах  поступового реформування змісту навчально-виховного процесу, приведення його у відповідність із сучасними вимогами та запитами учнів, спрямований на реалізацію основного завдання шкільної освіти – широкої загальноосвітньої підготовки, збереження здоров’я дитини, виявлення обдарованих дітей.

 Програма реалізує мету фізичної освітньої галузі Державного стандарту базової загальної середньої освіти:

  • повага до особистості учня та визнання пріоритету його інтересів, досвіду, власного вибору, прагнень, ставлення у визначенні мети та організації освітнього  процесу, підтримка пізнавального інтересу та наполегливості;
  • забезпечення рівного доступу кожного учня до освіти без будь-яких форм дискримінації учасників освітнього процесу;
  • дотримання принципів академічної доброчесності у взаємодії учасників освітнього процесу та організації всіх видів навчальної діяльності; плекання в учнів любові до рідного краю, відповідального ставлення до довкілля.

Навчання фізичної культури в 5 класі виконує низку значущих для загального розвитку особистості учня завдань, виконання яких дозволить досягти заданих Державним стандартом очікуваних загальних обов’язкових результатів навчання, а саме:

      учень/учениця:

  •   формує власну психічну та соціально-психологічну сфери особистості засобами фізичного виховання;
  •   систематично займається фізичною культурою, володіє технікою виконання фізичних вправ;
  •   усвідомлює значення фізичної рухової активності для підтримання стану здоров'я та задоволення у процесі фізичного виховання.

        

 

 

Календарно-тематичне планування уроків

 фізичної культури

5 клас І семестр

3 години на тиждень

Модельна навчальна програма для закладів загальної середньої освіти  5-6 класи (оновлено). Затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 12 липня 2021 року № 797. Адаптаційний цикл. Фізична культура 5 клас НУШ

 

з/п

 

Зміст уроку

 

Класи / дата проведення

5-А

 

5-Б

 

5-В

Примітка

                                             Дитяча легка атлетика

1

Завдання на рік і семестр. Інструктаж з техніки безпеки на уроці, під час занять обраними варіативними модулями. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Бігові та стрибкові вправи. Стрибки у довжину з місця. Вправи на відтворення ритму.

 

 

 

 

 

 

Інструктаж з БЖ 1-17 під час занять фізичною культурою

2

Згубний вплив шкідливих звичок на дитячий організм і чому модно бути здоровим. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні бігові вправи, стрибкові вправи.  Старт та стартовий розбіг. Біг на 30 м. Стрибки у довжину з місця. Вправи на відтворення ритму.

 

 

 

Інструкція з БЖ № 1-19 під час занять легкою атлетикою

3

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення, повторний біг. Спеціальні бігові вправи, стрибкові вправи. Біг на 60 м. Рівномірний біг до 500 м. Вправи на відтворення ритму. 

 

 

 

Адаптація[1]

4

Історія розвитку дитячої легкої атлетики. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Спеціальні бігові вправи. Стрибкові вправи. Прискорення. Стрибки у довжину з місця, з розбігу способом «зігнувши ноги». Вправи на комунікацію.

 

 

 

 

5

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Прискорення. Повторний біг. Спеціальні та стрибкові вправи. Біг 30 м. Рівномірний біг до 500 м. Рухливі ігри з елементами бігу, стрибків.

 

 

 

 

6

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Бігові та стрибкові вправи. Прискорення 10 м. Стрибки у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Рівномірний біг до 500 м.  Спеціальні вправи для метань. Метання малого м'яча на дальність з місця. Вправи на комунікацію.

 

 

 

 

7

Види дитячої легкої атлетики. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Бігові та стрибкові вправи. Прискорення 20 м.  Стрибки у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Метання малого м’яча на дальність із місця. Естафети з елементами бігу. Вправи на відновлення.

 

 

 

 

8

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Бігові та стрибкові вправи. Прискорення 20 м.  Стрибки у довжину з розбігу способом «зігнувши ноги». Метання малого м’яча на дальність із місця. Естафети з елементами бігу. Вправи на відновлення ритму.

 

 

 

Тематичне оцінювання з легкої атлетики

Посилання:https://naurok.com.ua/test/pitannya-testi-z-temi-legka-atletika-81327.html

                                                           Футзал

9

Правила безпечної поведінки на уроках і під час занять футзалом в позаурочний час. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Прискорення до 10 м з різних вихідних положень. Біг зі зміною напрямку та швидкості за сигналом. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу.  Ведення м’яча підошвою,та зі зміною напрямку. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

[2]Варіативний модуль

Інструкція з БЖ № 1-21 під час занять спортивними іграми

10

Зародження футзалу в світі. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Вправи для розвитку швидкості. Повторний біг на коротких відрізках 10-30 м. Удари внутрішньою стороною стопи по нерухомому м’ячу. Удари по м’ячу ногою, та м’ячу що котиться. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

11

Розвиток футзалу в Україні. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Прискорення та ривки з м’ячем. Удари по м’ячу зменшеної ваги головою. Човниковий біг 4*9 м. Ведення м’яча підошвою, внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Повільна ходьба.

 

 

 

 

12

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Спеціальні вправи для розвитку фізичних якостей. Повторний біг на коротких відрізках 10-30 м. Ведення м’яча зі зміною напрямку. Ведення м’яча підошвою, внутрішньою та зовнішньою частинами підйому. Жонглювання м’ячем: ногою, стегном. Гра у гандбол за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

13

Згубний вплив заборонених препаратів допінгу на організм людини. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Вправи для розвитку гнучкості: акробатичні вправи. Човниковий біг 4*9 м.  Удари по м’ячу середньою частиною підйому по нерухомому м’ячу. Прискорення та ривки з м’ячем. Жонглювання м’ячем: ногою, стегном. Гра в баскетбол за спрощеними правилами. Повільна ходьба.

 

 

 

 

14

Загальні ігрові положення гри у футзал. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Вправи для розвитку гнучкості: акробатичні вправи. Прискорення до 10 м з різних вихідних положень. Удари по м’ячу середньою частиною підйому по нерухомому м’ячу. Навчальна гра у футзал за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

15

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Вправи для розвитку гнучкості: акробатичні вправи. Прискорення до 10 м з різних вихідних положень. Удари по м’ячу середньою частиною підйому по нерухомому м’ячу. Стрибки з імітуванням удару головою. Навчальна гра у футзал за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

16

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ у парах. Удари по нерухомому м'ячу зовнішньою частиною підйому. Ведення м'яча зовнішньою частиною підйому. Жонглювання м'ячем, ногою, стегном, головою. Повільна ходьба.

 

 

 

Тематичне оцінювання з футзалу

                                                   Баскетбол 3*3

17

Правила безпечної поведінки на ігровому майданчику. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості та спритності. Зупинки стрибком та двома кроками. Кидки м’яча однією рукою від плеча.  Ведення м’яча на місті та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

18

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості та спритності. Зупинки стрибком та двома кроками. Кидки м’яча однією рукою від плеча. Ведення м’яча на місті та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

19

Історія розвитку українського баскетболу 3*3. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Передача м’яча двома руками від грудей з місця та в русі. Ведення м’яча на місті та в русі правою та лівою руками. Ведення м’яча в русі з обведенням стійок. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

20

Основні правила гри у баскетбол 3*3. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Ведення м’яча на місті та в русі правою та лівою руками. Передача м’яча двома руками від грудей з місця та в русі. Ведення м’яча в русі з обведенням стійок. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

21

Загальна характеристика гри. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Ведення м’яча в русі з обведенням стійок. Зупинки стрибком та двома кроками. Вправи для розвитку швидкості та спритності. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

22

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості та спритності. Ведення м’яча в русі з обведенням стійок. Зупинки стрибком та двома кроками. Навчальна гра.

 

 

 

 

23

 

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Прискорення на 10 м з різних вихідних положень. Передача м’яча двома руками від грудей. Пересування в нападі й захисті, зупинки стрибком. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

24

 

Основи здорового способу життя. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Прискорення на 10 м з різних вихідних положень. Передача м’яча двома руками від грудей. Пересування в нападі й захисті, зупинки стрибком. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на розтягування.

 

 

 

Тематичне оцінювання з баскетболу

                                                         Гімнастика

25

Історія розвитку гімнастики. Організовуючі вправи. ЗРВ в парах. Підстрибування вгору з упору присівши. Перекид вперед. Опорний стрибок способом «ноги нарізно» через гімнастичного козла. Стрибки через скакалку. Згинання та розгинання рук в упорі лежачі. Вправи на розтягування.

 

 

 

Інструкція з БЖ № 1-18 під час занять гімнастикою

26

Організовуючі вправи. ЗРВ у парах. Підстрибування вгору з упору присівши. Перекид вперед. Опорний стрибок способом «ноги нарізно» через гімнастичного козла.  Стрибки через скакалку. Згинання та розгинання рук в упорі лежачі. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

27

Правила змагань з окремих видів змагальної програми з гімнастики. Організовуючі вправи. ЗРВ в парах. Стрибки присіді, пересуваючись у різні боки. Вправи на колоді. Стійка на голові і руках із зігнутими ногами. «міст» із положення стоячі. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

28

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ на місці. Стрибки присіді, пересуваючись у різні боки. Вправи на колоді. Стійка на голові і руках із зігнутими ногами. «міст» із положення стоячі. Лазіння по вертикальному канату у три прийоми. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

29

Організовуючі вправи. ЗРВ у парах. Вправи на колоді. Стрибки через скакалку. Стійка на голові. Опорний стрибок. Акробатичні вправи. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

30

Організовуючі вправи. Комплекс ЗРВ у парах. Опорний стрибок. Стрибки через скакалку. Стійка на голові. Вправи на колоді. Акробатичні вправи. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

31

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ у парах. Опорний стрибок. Стрибки через скакалку. Стійка на голові. Акробатичні вправи. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

32

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ у парах. Опорний стрибок. Стрибки через скакалку. Стійка на голові. Акробатичні вправи. Вправи на розтягування.

 

 

 

Тематичне оцінювання з гімнастики

Посилання: https://naurok.com.ua/test/pitannya-testi-z-temi-gimnastika-84551.html

                                                          Волейбол

33

Історія розвитку українського волейболу. Правила безпеки на ігровому майданчику. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

Інструкція з БЖ № 1-21 під час занять спортивними іграми

34

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

35

Правила безпечної поведінки під час виконання фізичних вправ. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці.  Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

36

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Човниковий біг 4*9 м. Вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

 

 

 


37

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Човниковий біг 4*9 м. Вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

38

Правила гри у волейбол. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху в парах. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Вправи для черевного преса, спини. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

39

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху в парах. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Вправи для черевного преса, спини. Рухливі ігри та естафети. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

40

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості. Прийом м’яча двома руками зверху над собою в зустрічних колонах. Нижня пряма та бокова подача.  Рухливі ігри та естафети. Вправи на розтягування.

 

 

 

Тематичне оцінювання з волейболу

Посилання: https://naurok.com.ua/test/pitannya--testi-z-fizichno-kulturi-voleybol-55292.html

                                                     Баскетбол

41

Правила безпечної поведінки під час занять баскетболом. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

Інструкція з БЖ № 1-21 під час занять спортивними іграми

42

Основні правила гри. Вплив баскетболу на розвиток фізичних якостей і здоров’я. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

43

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Кидки двома, однією рукою зверху. Зупинки і повороти. Ловіння м’яча. Ведення м’яча на місці та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

44

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Зупинки і повороти. Ловіння м’яча. Кидки двома, однією рукою зверху. Ведення м’яча на місці та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

45

Гігієна тіла, одягу, спортивної форми, режиму дня. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Техніка виконання подвійного кроку. Взаємодія з партнерами під час ігор. Захист м’яча. Утримання і укривання м’яча.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

46

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Взаємодія з партнерами під час ігор. Захист м’яча. Техніка виконання подвійного кроку. Утримання і укривання м’яча. Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

47

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м. Зупинки і повороти. Передача двома і однією рукою на місці.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

48

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м. Зупинки і повороти. Передача двома і однією рукою на місці.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

49

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м. Зупинки і повороти. Передача двома і однією рукою на місці. Навчальна гра за спрощеними правилами.

Підведення підсумків за І семестр.

 

 

 

Тематичне оцінювання з баскетболу

Посилання: https://naurok.com.ua/test/pitannya-testi-z-temi-basketbol-85046.html


 


Календарно-тематичне планування уроків

 фізичної культури

5 клас ІІ семестр

3 години на тиждень

Модельна навчальна програма для закладів загальної середньої освіти  5-6 класи (оновлено). Затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 12 липня 2021 року № 797. Адаптаційний цикл.  Фізична культура 5 клас НУШ

 

з/п

 

Зміст уроку

 

Класи / дата проведення

5-А

 

5-Б

 

5-В

Примітка

                                                       Настільний теніс

50

Правила безпеки під час занять настільним тенісом. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Стрибкові вправи, переміщення. Вправи для розвитку силу м’язів кистей рук. Ігрова початкова стійка тенісиста, її різновиди. Прийом подачі.

 

 

 

 

 

 

Інструктаж з БЖ 1-17 під час занять фізичною культурою

51

Історія розвитку настільного тенісу в світі, Україні. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи: з місця у довжин, з одного боку в інший, через гімнастичну лаву. Імітаційні вправи. Ігрова початкова стійка тенісиста, її різновиди. Прийом подачі.

 

 

 

 

52

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи: з місця у довжин, з одного боку в інший, через гімнастичну лаву. Імітаційні вправи. Ігрова початкова стійка тенісиста, її різновиди. Прийом подачі.

 

 

 

 

53

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Переміщення тенісиста. Способи переміщення (однокрокові, багатокрокові). Хватка ракетки, види хваток. Виконання основних технічних прийомів (подача, поштовхів удар). Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

54

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Переміщення тенісиста. Способи переміщення (однокрокові, багатокрокові). Хватка ракетки, види хваток. Виконання основних технічних прийомів (подача, поштовхів удар). Вправи на релаксацію.

 

 

 

 


55

Загальна характеристика інвентарю для гри в настільний теніс. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості реакції. Імітаційні вправи. Прийом подачі. Жонглювання м’ячом для настільного тенісу. Навчальна гра.

 

 

 

 

56

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості реакції. Імітаційні вправи. Прийом подачі. Жонглювання м’ячом для настільного тенісу. Навчальна гра.

 

 

 

 

57

Особливості формування вольових якостей у шкільному віці. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості реакції. Імітаційні вправи. Прийом подачі. Жонглювання м’ячом для настільного тенісу. Навчальна гра.

 

 

 

 

58

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості реакції. Стрибкові вправи: з місця у довжин, з одного боку в інший, через гімнастичну лаву. Імітаційні вправи. Прийом подачі. Жонглювання м’ячом для настільного тенісу. Навчальна гра.

 

 

 

 

59

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи для розвитку швидкості реакції. Імітаційні вправи.   Прийом подачі. Жонглювання м’ячом для настільного тенісу.  Гра у баскетбол за спрощеними правилами.

 

 

 

Тематичне оцінювання з настільного тенісу

                                                   Волейбол

60

Інструктаж з техніки безпеки на уроці, під час занять обраними варіативними модулями. Загальна характеристика гри волейбол. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Стійка волейболіста. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

61

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці.  Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

62

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Пересування в стійці волейболіста приставними кроками. Прийом м’яча двома руками зверху над собою на місці.  Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

63

Згубний вплив наркотичних засобів і психотропних речовин на дитячий організм. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху над собою, від стіни, в парах. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

64

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху над собою, від стіни, в парах. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

65

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху над собою, від стіни, в парах. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

66

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Розміщення та перехід гравців на ігровому майданчику. Передача м’яча двома руками зверху над собою, від стіни, в парах. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

67

Основи здорового способу життя. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Човниковий біг 4*9 м. Вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

68

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Човниковий біг 4*9 м. Вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

69

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Спеціальні вправи для розвитку гнучкості верхнього плечового пояса. Човниковий біг 4*9 м. Вибір вихідного положення для виконання передач та прийому м’яча. Прийом м’яча двома руками знизу від стіни. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

70

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості. Прийом м’яча двома руками зверху над собою в зустрічних колонах. Нижня пряма та бокова подача.  Рухливі ігри та естафети. Вправи на розтягування.

 

 

 

 

71

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибкові вправи. Вправи для розвитку швидкості. Прийом м’яча двома руками зверху над собою в зустрічних колонах. Нижня пряма та бокова подача.  Рухливі ігри та естафети. Вправи на розтягування.

 

 

 

Тематичне оцінювання з волейболу

Посилання: https://naurok.com.ua/test/pitannya--testi-z-fizichno-kulturi-voleybol-55292.html

                                                 Баскетбол

72

Правила безпечної поведінки під час занять баскетболом. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

73

Основні правила гри. Вплив баскетболу на розвиток фізичних якостей і здоров’я. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

74

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Зупинки і повороти. Ловіння м’яча. Кидки двома, однією рукою зверху. Ведення м’яча на місці та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

75

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Зупинки і повороти. Ловіння м’яча. Кидки двома, однією рукою зверху. Ведення м’яча на місці та в русі. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

76

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Техніка виконання подвійного кроку. Взаємодія з партнерами під час ігор. Захист м’яча. Утримання і укривання м’яча.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 


77

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Техніка виконання подвійного кроку. Взаємодія з партнерами під час ігор. Захист м’яча. Утримання і укривання м’яча.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання

 

 

 

 

78

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Техніка виконання подвійного кроку. Взаємодія з партнерами під час ігор. Захист м’яча. Утримання і укривання м’яча.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

79

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення на 10 м. Зупинки і повороти. Передача двома і однією рукою на місці.  Навчальна гра за спрощеними правилами. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

80

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

 

81

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Прискорення. Стрибки. Передача двома і одною рукою на місці та в русі. Штрафний кидок. Рухливі ігри та естафети. Повільна ходьба.

 

 

 

Тематичне оцінювання з баскетболу

                                                    Гандбол

82

Правила безпеки на ігровому майданчику. Історія розвитку українського гандболу. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стійка гандболіста. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Ведення м’яча на місці та в русі правою та лівою рукою. Кидок м’яча зігнутою рукою зверху. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

 

83

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стійка гандболіста. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Ведення м’яча на місці та в русі правою та лівою рукою. Кидок м’яча зігнутою рукою зверху. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

 

84

Правила безпечної поведінки під час виконання фізичних вправ. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стійка гандболіста. Розміщення гравців на ігровому майданчику. Ведення м’яча на місці та в русі правою та лівою рукою. Кидок м’яча зігнутою рукою зверху. Рухливі ігри та естафети.

 

 

 

 

85

Основні правила гри у гандбол та ознайомлення з правилами гри у «міні гандбол». Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ в парах. Пересування, зупинка двома кроками. Стрибкові вправи. Ведення м’яча з обведенням стійок, ловіння м’яча обома руками. Навчальна гра «Міні-гандбол». Повільна ходьба.

 

 

 

 

86

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ в парах. Пересування, зупинка двома кроками. Стрибкові вправи. Ведення м’яча з обведенням стійок, ловіння м’яча обома руками. Навчальна гра «Міні-гандбол». Повільна ходьба.

 

 

 

 

87

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ в парах. Пересування, зупинка двома кроками. Стрибкові вправи. Ведення м’яча з обведенням стійок, ловіння м’яча обома руками. Навчальна гра «Міні-гандбол». Повільна ходьба.

 

 

 

 

88

Загальна характеристика гри(розмітка ігрового майданчика, розміщення гравців, основні правила). Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Передача м’яча однією та двома руками з місця. Кидки в ціль правою та лівою рукою. Навчальна гра за спрощеними правилами. Рухливі ігри за бажанням дітей. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

89

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Передача м’яча однією та двома руками з місця. Кидки в ціль правою та лівою рукою. Навчальна гра за спрощеними правилами. Рухливі ігри за бажанням дітей. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

90

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Передача м’яча однією та двома руками з місця. Кидки в ціль правою та лівою рукою. Навчальна гра за спрощеними правилами. Рухливі ігри за бажанням дітей. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

91

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ на місці. Передача м’яча однією та двома руками з місця. Кидки в ціль правою та лівою рукою. Навчальна гра за спрощеними правилами. Рухливі ігри за бажанням дітей.

 

 

 

Тематичне оцінювання з гандболу


                                                      Дзюдо

92

Правила безпеки та профілактика травматизму під час занять з дзюдо. Роль і значення фізичної культури та безпосередньо дзюдо в сучасному суспільстві. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Прийоми самостраховки. Акробатичні вправи. Виведення з рівноваги. Рухливі ігри для відпрацювання техніко-тактичної підготовки. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

93

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Прийоми самостраховки. Акробатичні вправи. Виведення з рівноваги. Рухливі ігри для відпрацювання техніко-тактичної підготовки. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

94

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Прийоми самостраховки. Акробатичні вправи. Виведення з рівноваги. Рухливі ігри для відпрацювання техніко-тактичної підготовки. Вправи на відновлення дихання.

 

 

 

 

95

Особливості фізичного розвитку людини. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Вправи на розвиток фізичних якостей (гнучкість, спритність). Акробатичні вправи. Виконання технічних дій (прийомів) імітаційно та за допомогою манекену або партнера. Кидки через спину, утримання в партері. Вправи з гумовим амортизатором.

 

 

 

 

96

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Вправи на розвиток фізичних якостей (гнучкість, спритність). Акробатичні вправи. Виконання технічних дій (прийомів) імітаційно та за допомогою манекену або партнера. Кидки через спину, утримання в партері. Вправи з гумовим амортизатором.

 

 

 

 

97

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Перекид вперед, назад, назад через стійку на руках. Перекид-політ у довжину. Переведення у партер: ривком за руку, нирком захватом шиї та тулуба. Переведення у партер обертанням «вертушка». Повільний біг у чергуванні з ходьбою.

 

 

 

 

98

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в русі. Перекид вперед, назад, назад через стійку на руках. Перекид-політ у довжину. Переведення у партер: ривком за руку, нирком захватом шиї та тулуба. Переведення у партер обертанням «вертушка». Повільний біг у чергуванні з ходьбою.

 

 

 

Фронтальне опитування

99

Дзюдо та його вплив на зміцнення здоров’я. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Акробатика: перекид вперед, гімнастичне колесо. Кидки відворотом(через спину), кидок поворотом(млин). Вправи з гумовим амортизатором. Повільна ходьба.

 

 

 

 

100

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Акробатика: перекид вперед, гімнастичне колесо. Кидки відворотом(через спину), кидок поворотом(млин). Вправи з гумовим амортизатором. Повільна ходьба.

 

 

 

Тематичне оцінювання з дзюдо

                                             Бадмінтон

101

Правила безпечної поведінки під час занять бадмінтоном. Історія розвитку українського бадмінтону. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Стрибкові вправи. Стрибки на скакалці. Кидки та ловіння тенісного м’яча з різних положень. Вправи для розвитку спритності. Подачі з фіксацією ударного положення. Удар над головою. Вправи для пресу.

 

 

 

 

102

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Стрибкові вправи. Ігрова стійка бадмінтоніста. Хват ракетки та тримання волану. Серія ударів справа та зліва у визначеній та довільній послідовності. Рухливі ігри та естафети за бажанням дітей.

 

 

 

 

103

Режим дня та особиста гігієна учнів. Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Стрибкові вправи. Ігрова стійка бадмінтоніста. Хват ракетки та тримання волану. Серія ударів справа та зліва у визначеній та довільній послідовності. Рухливі ігри та естафети за бажанням дітей.

 

 

 

 

104

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Стрибкові вправи. Ігрова стійка бадмінтоніста. Хват ракетки та тримання волану. Серія ударів справа та зліва у визначеній та довільній послідовності. Рухливі ігри та естафети за бажанням дітей.

 

 

 

 


105

Організовуючі вправи. Різновиди ходьби та бігу. ЗРВ в парах. Стрибкові вправи. Ігрова стійка бадмінтоніста. Хват ракетки та тримання волану. Серія ударів справа та зліва у визначеній та довільній послідовності. Рухливі ігри та естафети за бажанням дітей.

Підведення підсумків за рік. Бесіда: «Правила поведінки на водоймах під час літніх канікул».

 

 

 

Тематичне оцінювання з бадмінтону

 

1

 


[1] У період з 01.09 до 01.10 кожного навчального року з метою адаптації учнів до навантажень на уроках фізичної культури прийом навчальних нормативів не здійснюється, а заняття мають рекреаційно-оздоровчий характер з помірними навантаженнями.

 

 

[2]  На вибір учнів упродовж року має бути запропоновано 12-16 варіативних модулів.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Негруца Галина Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
24 вересня 2022
Переглядів
1654
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку