Календарно-тематичне планування для учнів/учениць

Про матеріал
Календарно-тематичне планування для учнів/учениць, які здобувають освіту за сімейною формою навчання.
Перегляд файлу

Затверджую

 

Директор _________

 

 

Індивідуальний навчальний план

з «Інформатики»

учня/учениці 6 класу

_________________________,

який/яка здобуває освіту за сімейною (домашньою) формою навчання

План розроблено за модельною навчальною програмою
«Інформатика. 5-6 класи» для закладів загальної середньої освіти
(автори: Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)

до підручника «Інформатика» авт. Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.

 

Теми навчальних занять

Дата/час проведення консультацій,

видів контролю

Тема 1. Цифрові пристрої. Цифрові технології

Безпека під час роботи за комп’ютером. Повторення матеріалу за 5 клас. Цифрові пристрої та інформаційні процеси. Перевага використання цифрових пристроїв. Класифікація цифрових пристроїв. Використання цифрових у різних галузях діяльності людини. Цифровий слід.

Учень пояснює призначення і використовує цифрові пристрої і технології для здійснення інформаційних процесів у повсякденному житті та навчальній діяльності; обирає цифрові пристрої та/чи інформаційні технології для розв’язання задачі; висловлює міркування щодо сучасних інформаційних технологій і їх місця в суспільстві; розуміє призначення, можливості та обмеження цифрових пристроїв різного типу, зумовлені їх складовими, використовує їх для власних потреб у навчанні і житті; описує вплив цифрових технологій на навколишнє середовище і добробут суспільства; розрізняє себе в реальному і віртуальному світі, передбачає власний “цифровий слід”.

 

Консультація з теми «Цифрові пристрої. Цифрові технології»

 

Тема 2. Комп'ютерні презентації

Програмне забезпечення для створення й відтворення комп’ютерних презентацій. Етапи створення презентації та вимоги до її оформлення. Об’єкти презентації та засоби керування її демонстрацією. Типи слайдів. Налаштування показу презентацій. Ефекти анімації, рух об’єктів в презентаціях. Ефекти зміни слайдів. Розв'язування компетентнісних задач. Проектна діяльність. Планування представлення презентації та виступ перед аудиторією.

Учень називає апаратне й програмне забезпечення, необхідне для створення й перегляду комп’ютерних презентацій. наводить приклади об’єктів презентації, їх властивостей і типів слайдів; називає етапи створення презентації і правила компонування її об’єктів; знає принципи естетичного оформлення слайдів; створює презентацію та налаштовує її показ; використовує гіперпосилання, ефекти зміни слайдів та анімації; планує представлення презентації та виступає з нею перед аудиторією; обґрунтовує доцільність використання презентацій у своїй навчальній діяльності та повсякденному житті.

 

Консультація з теми «Комп’ютерні презентації»

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Інформатика, 6 клас, Планування
Додано
8 листопада 2023
Переглядів
955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку