Презентація "Програми для опрацювання графічних зображень"

Про матеріал
Для вивчення теми "Графічні зображення" у 6 НУШ за модельною навчальною програмою "Інформатика. 5-6 класи" для закладів загальної середньої освіти авторського колективу Ривкінда Й. Я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Програми для опрацювання графічних зображень. Урок інформатики6 клас НУШУчитель Т. Іншина

Номер слайду 2

Графічні редактори. Зазвичай для певного виду графіки використовують відповідний графічний редактор, наприклад редактори растрової та векторної графіки. Графічні редактори – це програми для опрацювання комп’ютерних графічних зображень. До растрових графічних редакторів відносять Paint, Tux Paint, Paint.netІснують й інші графічні редактори, що призначені як для незначної корекції зображень (наприклад, програма Фотографії ОС Windows), так і для професійного використання в різних галузях (наприклад, Adobe Photoshop, Adobе Illustrated, Gimp, Corel, Auto. CAD, Piranesi, Archi. CAD).

Номер слайду 3

Растрові графічні редактори. Microsoft Paint. Tux Paint. Paint. NETMicrosoft Store. Adobe Photoshop. Adobe Illustrator. GIMPArchi CAD

Номер слайду 4

Графічний редактор Krita. Графічний редактор Krita призначено для створення таопрацювання як растрових, так і векторних зображень.

Номер слайду 5

Вікно графічного редактора Krita1 – Панель інструментів; 2 – Рядок меню; 3 – Панель Файл;4 – Панель Пензлі та ін.; 5 – Бічна панель Розширений вибіркольорів і Параметри інструментів; 6 – Бічна панель Шари;7 – Бічна панель Набори пензлів

Номер слайду 6

Елементи керування Панелі інструментів Kritaдля растрових зображень

Номер слайду 7

Збереження зображень у графічному редакторі Krita. Для збереження зображень у графічному редакторі Krita потрібно виконати Файл ⇒ Зберегти, увести ім’я файлу (за замовчуванням програма пропонує зберегти файл у стандартному для Krita типі kra) та вибрати кнопку Зберегти. Користувач має можливість зберегти зображення в найбільш розповсюджених форматах файлів растрових зображень – jpg, png, tif, gif, bmp та ін.

pptx
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
3033
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку