Календарно-тематичне планування
курсу за вибором
«Олімпіадний біологічний практикум»
(згідно навчальної програми курсу за вибором екологічно-натуралістичного напряму «Олімпіадний біологічний практикум» Автор: Соляник О.В., Ляшенко В.А. 6-11 класи. Аксіома. Лист МЗО від 15.07.19 №22 12-Г-653)
№ |
Тема розділів та уроків |
Очікувані результати навчально-пізнавальної діяльності учнів |
Дата |
|
|
||||
1. |
1. |
Вивчення властивостей рослинних пігментів |
Учень: називає властивості рослинних пігментів |
|
2. |
2. |
Дослідження клітин корінців цибулі |
Учень: описує стадії дослідження клітин корінців цибулі |
|
3. |
3. |
Визначення мітотичного індексу |
Учень: називає стадії мітозу |
|
4. |
4. |
Рослинний «пазл» |
Учень: визначає характерні ознаки рослин різних таксономічних груп |
|
5. |
5. |
Особливості фотосинтезу рослин різних екологічних груп |
Учень: характеризує процес фотосинтезу; записує сумарне рівняння |
|
6. |
6. |
Вивчення стійкості рослин до стресу |
Учень: |
|
|
||||
7. |
1. |
«Загадка Ейнштейна». Біологічна адаптація |
|
|
8. |
2. |
Використання методу родоводів для дослідження генетичних особливостей споріднених груп |
|
|
9. |
3. |
Аналіз сечі. Клінічне значення |
|
|
10. |
4. |
Вимірювання показників роботи серцево-судинної системи |
|
|
11. |
5. |
Будова травної системи, витрати енергії та симбіотичні відносини таргана. |
|
|
12. |
6. |
Внутрішня будова виноградного слимака |
|
|
|
||||
13. |
1. |
Екологічні групи прісноводних личинок комах |
|
|
14. |
2. |
Сліди та алюри тварин |
|
|
15. |
3. |
Хімічні параметри у вивченні біологічних систем |
|
|
16. |
4. |
Твердість води та екосистема акваріуму |
|
|
17. |
5. |
Принцип побудови кладограм |
|
|
18. |
6. |
Вивчення таксисів у опаришів |
|
|
19. |
7. |
Біотестування за допомогою Chlorella vulgaris |
|
|
20. |
8. |
Структура екосистем |
|
|
|
||||
21. |
1. |
Якісний аналіз «білого порошку» |
|
|
22. |
2. |
Codon optimization |
|
|
23. |
3. |
Біохімія мікроорганізмів. Диференційна діагностика |
|
|
24. |
4. |
Визначення вітаміну C у фруктових соках |
|
|
25. |
5. |
Імунологія та вірусологія. |
|
|
26. |
6. |
Реакція гемаглютинації |
|
|
27. |
7. |
Потенціометричне титрування |
|
|
28. |
8. |
Вивчення фізичних властивостей білку |
|
|
29. |
9. |
Аналіз електрофорезів |
|
|
30. |
10. |
Біохімічний аналіз меду |
|
|
31. |
11. |
Виділення та аналіз ДНК |
|
|
32. |
12. |
Способи визначення активності ферментів |
|
|
33. |
13. |
Кров. Дослідження груп крові |
|
|
34. |
14. |
Вивчення пігментів крові |
|
|
35. |
15. |
Підсумковий урок |
|
|