Навчально-дослідницький екологічний проєкт " Рокарій моєї мрії ".

Про матеріал
Мета проєкту: Організувати рокаріум на навчально-експериментальному майданчику в квітково-декоративному відділі і зробити його привабливим, продовжуючи покращувати естетичний стан ділянки. Залучення учнівського та педагогічного колективів, батьківської громадськості навчального закладу до вирішення проблем упорядкування, озеленення та благоустрою подвір’я навчального закладу; Виховання ціннісного ставлення особистості до навколишнього середовища як обов’язкової умови сталого розвитку суспільства.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рокарій моєї мріїНавчально-дослідницький екологічний проєкт озеленення території навчального закладу. Керівник проєкту директор школи Циганок А. Г. Підготували вчитель біології Підгородецька О. В. та вчитель мистецтва Курило О. М. АУЛІВСЬКИЙ ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ КРИНИЧАНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІЗвітні матеріли для участі в обласному конкурсі юних натуралістів за напрямами “ Практична природоохоронна робота та екологія ” в номінації “ Живи земле! ”

Номер слайду 2

Мета проєкту: Організувати рокаріум на навчально-експериментальному майданчику в квітково-декоративному відділі і зробити його привабливим, продовжуючи покращувати естетичний стан ділянки. Залучення учнівського та педагогічного колективів, батьківської громадськості навчального закладу до вирішення проблем упорядкування, озеленення та благоустрою подвір’я навчального закладу;Виховання ціннісного ставлення особистості до навколишнього середовища як обов’язкової умови сталого розвитку суспільства.

Номер слайду 3

І етап проєкту. Не шкодували часу, щоб влаштувати правильну основу для нашого рокарію. Ми встановили місце для нашого кам,яного саду на пагорбі, грунт піщаний, а вода йде миттєво, тому вирішили, що можемо обійтися без дренажного шару. Виникла одна проблем яка могла загрожувати неправильному пристрою рокарію п - камені які могли провисати. Щоб цього не сталося, грунт - особливо під великими валунами – ми ретельно утрамбували. Великі камені потрібно було вкопувати.

Номер слайду 4

ІІІ етап проєкту Ми висадили рослини які радять висаджувати фахівці рокарію. Для свого рокарію ми використали хвойні, багаторічні рослини і грунтопокровні рослини. Хвойні дерева використали різні ялівці, мікробіота, тис ягідка. Строката накип, повзучий чебрець, трава гвоздика, молочай, саксіфраж, армерія. Трав'янисті багаторічники для рокарії: гейхера, хоста, первоцвіт, чіпка, прозора, декоративна цибуля, гвоздика, астильба, верес, еріка, феске, строкаті айстри, гема, едельвейс, лаванда. Листяні кущі для рокарії: самшит вічнозелений, кленовий родовий, каскадерні азалії і рододендрони. Цибулинні для рокарії: тюльпани, крокуси, іриси. Наприклад, вони красиво виглядають разом: тюльпани Грейга, обріта, молочай. Рослини повинні бути скромними, «витонченими», повинні відображати ландшафт гірської місцевості. Для відтворення гірського ландшафту, для посилення впливу падіння грунту на рокарії можна застосувати таку техніку: у найвищих точках вашого рокарію висаджують високі рослини, на найнижчих низинах - найнижчі. Так ми візуально створюємо ефект гори.

Номер слайду 5

Учні нашої школи заклали на подвір'ї свого навчального закладу рокарій. Рокарій це елемент оформлення клуби, композиційною складовою якої є камінь. Учні 7, 8, 9,10 класів працювали разом із педагогами Підгородецькою О. В. та на допомогу запросили вчителя мистецтва Курило О. М., яка допомогла з ландшафтний дизайном. За фінансову підтримку у закупівлі хвойних рослин дякуємо Душкі С., Орел Д., Буніч Г., Топкі С., Мухін М., Бекало Л., Стотика А., Підгородецькому П., Біленко М. та Біленко М. Учням 3-Бкласу та вчителю Демчур О. І., Бабенко С., Колпаченко Х., Літвіновій А., Пироговській С., Вовк О., Недбайло Л., Сібірякову Г.,Пономарьова С., Довженко В.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

До роботи долучився голова Аулівського старостинського округу Топка О. Ю., який подарував декоративні дерева. Дякуємо всим учасникам!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Садова скульптура справила враження яку подарував для оздоблення шкільного рокарію Бурхович Тарас. Дякуємо йому за такий цінний і неочікуваний подарунок!

Номер слайду 10

   Висновки проекту:● Створення та організація шкільного рокарію є експериментальною роботою. Рокаріум - це екологічно стійке співтовариство рослин, в якому всі фактори життєдіяльності рослин враховуються в комплексі.● Основним ключовим моментом створення композиції рокарії є правильне, вміле використання рослин і матеріалів.● Для того щоб рокерій виконанував свою основну функцію декоративності, треба його правильно доглядати. Вирощування декоративних рослин має велику експериментальну і естетичну цінність. Вона прищеплює людині любов до природи, вчить його уважніше піклуватися про неї.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. РЦПО Богодухівський
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
19 лютого 2022
Переглядів
274
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку