Календарно-тематичне планування "Соціально-побутове орієнтування", І семестр, 5 клас

Про матеріал
Календарно-тематичне планування для учнів 5 класу (індивідуальне навчання) за Навчальною програмою «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів для дітей з інтелектуальними порушеннями помірного та тяжкого ступенів (Литвин І.М., Хронік Т.Є., Шестопал В.М., Науменко О.В.)
Перегляд файлу

Соціально-побутове орієнтування

Календарне планування

5 клас

2 год на тиждень

І семестр

п/п

Зміст уроку

Год

Дата

Прим.

 

Вступне заняття

 

 

 

1-2

Приміщення для соціально побутового орієнтування, правила поведінки в ньому. Дотримання правил безпеки і санітарно-гігієнічних вимог під час навчання.

 

  2

 

 

 

Особиста гігієна

 

 

 

    3

Правила особистої гігієни (розширення знань).

 

   1

 

 

  4-5

Послідовність виконання ранкового і вечірнього туалету.

Практична робота:

 Виконання ранкового і вечірнього туалету.

 

   2

 

 

  6-7

Догляд за волоссям (миття, зачіска). Миття голови (переодичність). Добір мила, шампуню залежно від стану волосся. Засоби боротьби з лупою.

Практична робота:

Читання рекомендацій на упаковках засобів догляду за волоссям.

 

   2

 

 

8-9

Причісування волосся. Добір зачіски.

Практична робота:

Причісування волосся.

 

   2

 

 

10

Гігієна зору. Освітлення приміщення. Гігієна читання. Гігієна зору під час користування телевізором, комп´ютером.

   1

 

 

 

Догляд за одягом і взуттям

 

 

 

11-14

Види одягу за призначенням. Види головних уборів. Повсякденний догляд за одягом та головними уборами.

Практична робота:

Чищення шкільної форми.

 

  4

 

 

15-18

Сезонний одяг. Готування сезонного одягу до зберігання.

Практична робота:

Чищення верхнього одягу.

 

  4

 

 

19-22

Види взуття, їх призначення. Догляд за взуттям в залежності від матеріалів, з яких його виготовлено (сушіння, чищення, готування сезонного взуття до зберігання). Засоби догляду за взуттям.

Практична робота:

Чищення взуття.

 

  4

 

 

 

                           Культура харчування

 

 

 

23-24

Продукти харчування (хліб, м’ясо, овочі, фрукти). Різноманітність продуктів харчування, їх значення для здоров’я людини.

 

  2

 

 

25-26

Біологічна цінність основних продуктів харчування. Вітаміни в основних продуктах харчування.

 

  2

 

 

27-30

Кухонне обладнання. Правила користування і догляду за ними. Миючі засоби догляду за посудом.

Практична робота:

Чищення і миття кухонних речей і посуду.

 

  4

 

 

31-32

Приготування їжі. Санітарно-гігієнічні вимоги до обробки продуктів.

 

  2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 5 клас, Планування
Інкл
Додано
3 листопада 2021
Переглядів
1626
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку