Приклад календарно-тематичного планування за програмою "СПО" (Остапенко Л.І., Тарновська Л.І) на 9 клас 2 години на тиждень
Календарно – тематичне планування із соціально-побутового орієнтування
9 клас
(Програми з корекційно-розвиткової роботи «Соціально-побутове орієнтування» для 5-10 класів спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з інтелектуальними порушеннями. Автори: Остапенко Лариса Іванівна, вчитель-дефектолог вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель», директор спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №17 м. Києва, Тарновська Людмила Іванівна, вчитель-дефектолог вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель» спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №17 м. Києва Укладач: Міненко Г.В)
2 години на тиждень
№ п.п. |
Дата |
К-сть годин |
Тематика корекційно – розвиткової роботи |
Примітки |
||
1. |
|
1 |
Вступне заняття |
|
||
Особиста гігієна |
||||||
2. |
|
1 |
Шкідливість куріння. |
|
||
3. |
|
1 |
Шкідливість алкоголю |
|
||
Догляд за одягом та взуттям |
||||||
4. |
|
2 |
Вибір одягу та взуття при купівлі. Розміри одягу та взуття. |
|
||
5. |
|
2 |
Інструкції на упаковках. Гарантійні строки носіння, умови повернення. |
|
||
6. |
|
2 |
Використання одягу за призначенням. Систематичний догляд за одягом і взуттям (щоденний, сезонний). Види плям: фруктові, від олії, фарби, крові, молока, шоколаду, кави. |
|
||
7. |
|
2 |
Виведення дрібних плям з одягу в домашніх умовах (засоби, правила виведення).Техніка безпеки при користуванні засобами для виведення плям. |
|
||
Культура харчування |
||||||
8. |
|
2 |
Основні компоненти їжі та їх роль у харчуванні дитини. Харчування дітей ясельного віку. Гігієнічні вимоги. Готування страв для дітей ясельного віку в домашніх умовах. |
|
||
9. |
|
1 |
Дієтичне харчування. Основні дієти. Способи приготування дієтичних страв. |
|
||
10. |
|
2 |
Скороварка, пароварка. Кухонна техніка (блендер, мультиварка) |
|
||
|
Сімейні стосунки |
|||||
11. |
|
2 |
Шлюб і сім’я. Правові основи шлюбу. Функції сім’ї. |
|
||
12. |
|
2 |
Морально-етичні основи шлюбу. Конфліктні ситуації. |
|
||
Культура поведінки |
||||||
13. |
|
2 |
Культура поведінки при відвідуванні культурно-розважальних закладів та закладів громадського харчування: кафе, ресторанів, розважальних центрів, тощо |
|
||
Догляд за житлом |
||||||
14. |
|
1 |
Раціональне розташування меблів у квартирі. Інтер’єр. |
|
||
15. |
|
1 |
Добір штор, тюлі, світильників. Догляд за ними.
|
|
||
16. |
|
2 |
Частковий ремонт квартири (побілка стелі, замазування щілин, фарбування рам, дверей, підлоги). |
|
||
17. |
|
2 |
Дрібний ремонт (вбивання цвяхів, вкручування шурупів). Інструменти. Правила безпечної роботи. |
|
||
18. |
|
1 |
Підсумкове заняття |
|
||