Календарно-тематичне планування з фізичної культури 3 клас

Про матеріал
Календарно-тематичне планування з фізичної культури для третього класу на І-ІІ семестр 2021-2022н.р.
Перегляд файлу

Календарно - тематичне планування  фізкультура                                                                                      3 клас

(105 годин)

ЗРВ - загально-розвивальні вправи

 

 

Зміст навчального матеріалу

Дата проведення

І семестр

Ігри для  активного відпочинку (7 год)

1.

Правила безпечної поведінки на уроках фізичної культури.Руховий режим молодшого школяра та його вплив на формування правильної постави.  Загальнорозвивальні   вправи з предметами.   

Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

Рухлива гра «Гуси-лебеді».

Рухлива гра «Квач»

 

 

2.

БЖД.Фізичні навантаження та реакція на них серцевих скорочень. Загальнорозвивальні   вправи без предметів.

Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

Рухлива гра «Білі ведмеді».

Рухлива гра «У річку, гоп!»

 

 

3.

БЖД.Дихання під час виконання фізичних вправ. Загальнорозвивальні   вправи   з м’ячами.

Рухлива гра «Чотири стихії».

Рухлива гра «Білі ведмеді».

Рухлива гра «Попади в ціль!» 

 

 

4.

БЖД.Загальнорозвивальні   вправи   без предметів.   Комплекс   для формування правильної постави. 

Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

Рухлива гра «Попади в ціль!» 

Рухлива гра «У річку, гоп!»

 

 

5.

БЖД.Загальнорозвивальні   вправи   в колі.   Різні   види ходьби і бігу.

Рухлива гра «Зустрічна естафета».

Рухлива гра «Гречка» 

Рухлива гра «Команда швидконогих»

 

 

6.

БЖД.Загальнорозвивальні   вправи з предметами.   

Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

Рухлива гра «Гуси-лебеді».

Рухлива гра «Повінь»

 

 

7.

БЖД.Загальнорозвивальні   вправи   без предметів.   Комплекс   для формування правильної постави. 

Рухлива гра «Вгадай, чий голос?».

Рухлива гра «Попади в ціль!» 

Рухлива гра «Зустрічна естафета»

 

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань  (14 год)

8.

БЖД.Символи, ритуали і церемонії Олімпійських ігор. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Чергування ходьби і бігу до 1200 м. «Човниковий»  біг  4 х 9 м. Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

9.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по діагоналі, зі зміною частоти кроку. Біг «протиходом», «змійкою». Біг 30 м.  Танцювальний крок «припадання». Рухлива гра «Команда швидконогих» 

 

 

10.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною довжини кроку. Біг 30 м. «Човниковий» біг 4х9 м. Рухлива гра «Гуси-лебеді» 

 

 

11.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода). Біг із подоланням перешкод. Біг 30 м. Танцювальний крок «припадання». Вправи для профілактики плоскостопості. Рухлива гра «Повінь»

 

 

12.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода). Чергування ходьби та бігу до 1200 м. Танцювальний крок «притупування».  Рухлива гра «Горішки»

 

 

13.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг 30 м.  «Човниковий біг» 4 х 9 м. Рівномірний біг до 900 м.  Рухлива гра «Горішки»

 

 

14.

БЖД.Організаційні вправи.   Комплекс ЗРВ. Чергування бігу та ходьби. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода). Біг  «змійкою». Рівномірний біг до

900 м. Рухлива гра «Білі ведмеді»

 

 

15.

БЖД.Організаційні вправи. Комплекс ЗРВ. Ходьба приставним кроком правим і лівим боком. Лазіння по гімнастичній стінці з переходом на похилу гімнастичну лаву і навпаки. Біг із зміною швидкості та напрямку за звуковим сигналом. Біг 30 м.     Рухлива гра на увагу

 

 

16.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по діагоналі, ходьба зі зміною частоти кроку. Біг “протиходом”. Біг 30м. Рухлива гра “Гуси-лебеді”

 

 

17.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода). Чергування ходьби та бігу до 1200 м. Танцювальний крок «притупування».  Рухлива гра «Повінь»

 

 

18.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Лазіння по похилій гімнастичній лаві (кут нахилу 45 градусів) однойменним та різнойменними способами. Біг  «змійкою». Рухлива гра «Ямки»

 

 

19.

БЖД.Організаційні вправи.   Комплекс ЗРВ. Чергування бігу та ходьби. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода). Біг  «змійкою». Рівномірний біг до

900 м. Рухлива гра «Білі ведмеді»

 

 

20.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Спритності – «човниковий» біг 4 х 9 м.  Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

21.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Спритності – «човниковий» біг 4 х 9 м.   Рухлива гра на увагу

 

 

Стрибкові вправи  (9 год)

22.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг із різних вихідних положень. Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Переправа через річку»

 

 

23.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг із подоланням перешкод . Стрибки у довжину з місця. Стрибки зі скакалкою. Стрибки «по купинах». Повільний біг. Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

24.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки зі скакалкою. Стрибки у довжину з місця. Стрибки «у кроці». Естафети із стрибками  

 

 

25.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода).   Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Гречка»

 

 

26.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба по підвищеній та обмеженій опорі (низька колода).   Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Біг з різних вихідних положень. Рухлива гра «Пень»

 

 

27.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг із різних вихідних положень. Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги». Стрибки зі скакалкою. Рухлива гра «Переправа через річку»

 

 

28.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Біг 30 м. Стрибки у довжину способом «зігнувши ноги».  Стрибки через перешкоди. Повільний біг. Рухлива гра «Пень»

 

 

29.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: “змійкою”. Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкісно – силових – стрибок у довжину з місця

 

 

30.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкісно – силових – стрибок у довжину з місця

 

 

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем  (8 год)

31.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність. Рухлива гра

«Передав – сідай!»

 

 

32.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність. Рівномірний біг до 900 м.  Рухлива гра  «Зустрічна естафета»

 

 

33.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого м’яча у вертикальну ціль.  Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рухлива гра «Попади в ціль!»

 

 

34.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль. Рухлива гра «Гречка»  

 

 

35.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем: ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем, удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль. Рухлива гра  «Зустрічна естафета»

 

 

36.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу: ведення м'яч, передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціл. Ловіння м’яча  після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара»

 

 

37.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча, передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах.   Рухлива гра «Передав – сідай!»

 

 

38.

БЖД.Комплекс ЗРВ з м'ячами. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу) : ведення м'яча, передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Пень»

 

 

Вправи для формування культури рухів з елементами гімнастики  (10 год)

39.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши. Перекиди вперед. «Міст» з положення лежачи. Підтягування у висі (хлопчики) і у висі лежачи (дівчатка). Рухлива гра «Запорожець на Січі»

 

 

40.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (упори). Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи.  Рухлива гра «Запорожець на Січі»

 

 

41.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Положення тіла у просторі (упори). Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи.  Рухлива гра «Найкраща пара»

 

 

42.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Виси та упори: із упору на низькій перекладині, обертаючись вперед, перехід у вис присівши; підтягування у висі лежачи.  Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи. Рухлива гра «Передав – сідай!»

 

 

43.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Положення тіла у просторі.    Підтягування у висі лежачи.   Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед; «міст» з положення лежачи.  Рухлива гра «Вгадай, чий голос?»

 

 

44.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед. «Міст» з положення лежачи. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи.  Естафети з елементами гімнастики

 

 

45.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс вправ ранкової гігієнічної гімнастики з предметами.  Акробатична комбінація: два перекиди вперед – «міст» - перекид назад – стійка на лопатках – перекид назад у напівшпагат.  Естафети з елементами гімнастики

 

 

46.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Акробатика: перекид назад в упор стоячи на колінах, в упор присівши; перекиди вперед. «Міст» з положення лежачи. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Рухлива гра «Запорожець на Січі»

 

 

47.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами.

Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Гнучкості – нахил тулуба вперед з положення сидячи. Естафети з елементами гімнастики

 

 

48.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з прапорцями.

Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Сили – підтягування у висі та у висі лежачи. Естафети з елементами гімнастики

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІ семестр

Вправи для опанування навичками оволодіння м’ячем (23 год)

49.

БЖД.Основні правила загартування. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: «змійкою». Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Найкраща пара»

 

 

50. 

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги. Рухлива гра «Попади в ціль!»

 

 

 51.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Ловіння м'яча  після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Наввипередки за м’ячем»

 

 

52.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: «протиходом». Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча.  Передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Наввипередки за м’ячем» 

 

 

53.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.  Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей у парах, трійках.  Рухлива гра «Найкраща пара» 

 

 

54.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Ловіння м'яча  після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в па-

рах, трійках. Рухлива гра «Наввипередки за м’ячем»

 

 

55.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги. Рухлива гра «Попади в ціль!»

 

 

56.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: на носках (гімнастична лава) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча   на місці та під час ходьби правою та лівою рукою. Передача м’яча двома руками від грудей у парах, трійках.  Рухлива гра «Передав – сідай!» 

 

 

57.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча на місці та під час ходьби правою та лівою рукою. Передача м’яча двома руками від грудей на місці у ціль і ловіння його після відскоку від підлоги. Рухлива гра «Попади в ціль!»

 

 

58.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: «змійкою», «протиходом». Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча на місці та під час ходьби правою та лівою рукою. Ловіння м'яча  після відскоку від підлоги, передача і ловіння м’яча в парах. Рухлива гра «Наввипередки за м’ячем»

 

 

59.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.  Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей у парах, трійках.  Рухлива гра «Найкраща пара» 

 

 

60.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: на носках (гімнастична лава) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м’ячем (елементи баскетболу): ведення м'яча. Передача м’яча двома руками від грудей у парах, трійках.  Рухлива гра «Передав – сідай!» 

 

 

61.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: на носках (гімнастична лава) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем. Рухлива гра «Попади в ціль!»  

 

 

62.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча вивченими способами між стійок, з обведенням стійок.       Рухлива гра «Зустрічна естафета»    

 

 

63.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча,  удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль. Рухлива гра «Попади в ціль!»

 

 

64.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем  (елементи футболу): ведення м’яча,  обведення  стійок,  удари м'яча внутрішньою  та середньою частиною  підйому по  нерухомому  м’ячу  у горизонтальну  та верти-кальну ціль.  Естафети з  м’ячами

 

 

65.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече» на дальність. Естафети з  м’ячами 

 

 

66.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з малим м’ячем. Підкидання м’яча під час ходьби почергово лівою і правою рукою. Кидки м’яча у стіну. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Рухлива гра «Зустрічна естафета»    

 

 

67.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ з предметами. Метання малого м’яча у вертикальну ціль.  Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Удари м'яча внутрішньою  та середньою частиною  підйому по  нерухомому  м’ячу  у горизонтальну  та вертикальну ціль.  Естафети з  м’ячами     

 

 

68.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Метання малого м’яча у горизонтальну ціль. Ведення м’яча вивченими способами між стійок, з обведенням стійок.       Рухлива гра «Зустрічна естафета»      

 

 

69.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Метання малого м’яча «із-за спини через плече»  на дальність.  Удари м'яча внутрішньою  та середньою частиною  підйому по  нерухомому  м’ячу  у горизонтальну  та вертикальну ціль.  Естафети з  м’ячами     

 

 

70.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: на носках (гімнастична лава) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча,  обведення стійок, вкидання м’яча в ноги партнеру з місця, жонглювання м’ячем. Рухлива гра «Попади в ціль!»  

 

 

71.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Вправи з великим м’ячем (елементи футболу): ведення м’яча,  удари м'яча внутрішньою та середньою частиною підйому по нерухомому м'ячу у горизонтальну та вертикальну ціль. Рухлива гра «Найкраща пара»

 

 

Стрибкові вправи  (20 год)

72.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: із зупинкою за сигналом.  Біг із різних вихідних положень. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.  Рухлива гра «У річку, гоп!»

 

 

73.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9 м.   Стрибки зі скакалкою. Ходьба: на носках (гімнастична лава) з різним положенням рук почергово з поворотами, присіданнями. Естафети з м’ячами    

 

 

74.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. «Човниковий» біг 4х9 м. Стрибки зі скакалкою.  Рухлива гра «У річку, гоп!»

 

 

75.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг з високого старту. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Рухлива гра «Переправа через річку».  

 

 

76.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий біг» 4х9 м. Стрибки у довжину з місця.  Стрибки зі скакалкою.  Естафети з м’ячами    

 

 

77.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.  «Човниковий» біг 4х9 м. Стрибки зі скакалкою.  Естафети з м’ячами    

 

 

78.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.   Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.    Рухлива гра «Переправа через річку».  

 

 

79.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9 м.  Стрибки зі скакалкою.  Стрибки в довжину з місця.  Естафети з м’ячами    

 

 

80.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Рухлива гра «Переправа через річку».   

 

 

81.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.  Естафети з м’ячами    

 

 

82.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Рухлива гра «Пень».   

 

 

83.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.   Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.    Рухлива гра «Переправа через річку».  

 

 

84.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Рухлива гра «Гречка».   

 

 

85.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9 м.  Стрибки зі скакалкою.  Стрибки в довжину з місця.  Естафети з м’ячами    

 

 

86.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: із зупинкою за сигналом.  Біг із різних вихідних положень. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.  Рухлива гра «У річку, гоп!»

 

 

87.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Біг з високого старту. Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.   Рухлива гра «Переправа через річку».  

 

 

88.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба зі зміною напрямку за звуковим сигналом. Біг з високого старту Стрибки в довжину з місця. Стрибки зі скакалкою.  Естафети з м’ячами    

 

 

89.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі приставними кроками правим і лівим боком.  «Човниковий» біг 4х9 м. Стрибки зі скакалкою.  Естафети з м’ячами    

 

 

90.

БЖД.Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики зі  скакалкою. Ходьба: «змійкою». Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкісно – силових – стрибок у довжину з місця.

 

 

91.

БЖД.Організуючі вправи: перешикування.  Загальнорозвивальні вправи: комплекси ранкової гімнастики з м’ячами. Ходьба: «протиходом». Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкісно – силових – стрибок у довжину з місця.

 

 

Вправи для оволодіння навичками пересувань   (14 год)

92.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Приставний крок.  Лазіння по гімна-стичній лаві. Пересування із зупинками за зоровим і слуховим сигналами. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату. Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

93.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Приставний крок. Лазіння по гімна-стичній лаві. «Човниковий біг» 4х9 м. Перелізання через перешкоди.  Лазіння по канату. Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

94.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  «Човниковий біг» 4х9 м.  Лазіння по гімнастичній стінці. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату.  Ходьба: по підвищеній опорі при-ставними кроками правим і лівим боком. Естафети з м’ячами    

 

 

95.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Лазіння по гімнастичній лаві. Пересування  із  зупинками за зоровим  і слуховим сигналами. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату. Рухлива гра «Команда  швидконогих»

 

 

96.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.   Лазіння по гімнастичній лаві. «Човниковий біг» 4х9 м. Перелізання через перешкоди.  Лазіння по канату. Рухлива гра «Ямки»

 

 

97.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9 м Танцювальні кроки  –  «припадання», притупування. Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Білі ведмеді»

 

 

98.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ для ранкової гімнастики. «Човниковий» біг 4х9 м.  Танцювальні кроки  –   «припадання», притупування. Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду.  Естафети з м’ячами    

 

 

99.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Ходьба: по підвищеній опорі при-ставними кроками правим і лівим боком.  Лазіння по гімнастичній лаві. «Човниковий біг» 4х9 м. Перелізання через перешкоди.  Рухлива гра «Гуси-лебеді»

 

 

100.

БЖД. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Лазіння по гімнастичній лаві. Пересування  із  зупинками за зоровим  і слуховим сигналами. Перелізання через перешкоди. Лазіння по канату. Рухлива гра «Команда  швидконогих»

 

 

101.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. «Човниковий» біг 4х9 м Танцювальні кроки  – «полька» на місці,   притупування. Лазіння по канату.   Перелізання через перешкоду. Рухлива гра «Білі ведмеді»

 

 

102.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкості – біг до 30 м.

 

 

103.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Швидкості – біг до 30 м.   

 

 

104.

БЖД.Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу.   Комплекс ЗРВ.  Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Витривалості – біг у чергуванні з ходьбою до 1200 м.

 

 

105.

БЖД. Організаційні вправи. Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ.  Визначення показників динаміки розвитку фізичних якостей учнів. Витривалості – біг у чергуванні з ходьбою до 1200 м.    

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Савка Ольга Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
2291
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку