Тиждень фізичної культури і спорту в Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту

Про матеріал
Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт.
Перегляд файлу

Тиждень фізичної культури і спорту в

Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту

 

Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. 

Усім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я, а кращим другом здоров’я був і залишається спорт.

Доброю традицією стало у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту проведення тижня фізичної культури і спорту, присвяченого Дню фізичної культури та спорту, Всеукраїнському  олімпійському уроку та Олімпійському тижню. Це свято всіх прихильників здорового способу життя.

Цього року тиждень фізичної культури та спорту у ліцеї розпочався 06 вересня змаганнями зі стріт-болу.

Фізична культура і спорт є запорукою здорової нації. У нашому ліцеї однією з головних цілей є підвищення рівня фізичного і психологічного стану учнівської молоді до величин, які гарантують стабільне здоров’я і сильний дух.

У рамках тижня 07 вересня у ліцеї відбулись змагання з шахів та шашок.

У шашки грали ще давньоєгипетські фараони та грецькі боги. Дошку в клітинку та розділення фігур на чорні та білі придумали французи у Середньовіччя. Шашки були улюбленою грою таких великих полководців, як Наполеон та Петро І. Люблять цей вид спорту і здобувачі освіти та педагоги залізничного ліцею.

У рамках тижня фізичної культури та спорту у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту 09 вересня пройшов Олімпійський урок  для здобувачів освіти І курсу за підтримки Олімпійського комітету Чернігівської області. Урок поєднав у собі і мотивацію, і спілкування із зірками українського спорту, випускниками ліцею та популяризацію спорту вищих досягнень.

На захід завітали почесні гості: найперспективніший боксер Європи серед молоді, випускник ліцею 2014 року (групи МШ-3) Петро Іванов та призер «Ігор нескорених» член збірної команди Украйни, випускник ліцею 2014 року (групи МШ-3), Владислав Шатило, а також бронзовий призер Чемпіонату України U-18 та Чемпіонату України «дві зірки» з пляжного волейболу 2021, учень групи ЕМГ-15, Ярослав Богуш.

Спортсмени повідали учням власний шлях успіху. Своєрідна формула успіху у спорті – можливість постійно отримувати нові знання та не боятися рухатися вперед, через власні перемоги та поразки. Якщо працювати над собою – все неодмінно вийде! У житті необхідна мрія, саме її наявність мотивує, заряджає та веде вперед. Головне – мріяти, вірити в себе та досягати поставленої мети.

 Модерував захід керівник фізичного виховання  Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту Клименко Григорій Михайлович.

Спорт не тільки дає здоров'я, він загартовує характер і волю, так, 09 вересня у спортивній залі закладу освіти відбулися змагання з настільного тенісу, присвячені Дню фізичної культури та спорту.

Участь у таких змаганнях сприяє популяризації та подальшому розвитку  настільного тенісу у місті Чернігові та області, підвищенню спортивної майстерності  юних тенісистів.

           14 вересня відбувся турнір з міні-футболу 4х4 з нагоди тижня фізичної культури та спорту.

Народна мудрість говорить: «Хто вміє працювати — той вміє і відпочивати». А хороший відпочинок — це запорука плідної роботи в майбутньому.

Тому педагогічний колектив Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту 10 вересня, після завершення робочого дня взяв участь у змаганнях з боулінгу, які організував керівник фізичного виховання Клименко Г.М. за підтримки профспілкового комітету закладу освіти.

Життя – це не лише праця, життя – це гармонія в тобі і ми знаємо, що не можливо без ось таких приємних пауз

Святковим завершенням тижня фізичної культури і спорту у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту став ще один захід - екскурсія на плоту по мальовничій Десні. По-літньому теплий і сонячний день сприяв піднесеному настрою. Багато позитивних емоцій та заряд бадьорості отримав колектив ліцею.

Ці вихідні надовго залишаться в пам’яті, адже так гарно проведений час з можливість щиро поспілкуватися неможна ні з чим порівняти.

 

doc
Додано
20 вересня 2021
Переглядів
272
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку