Календарно-тематичне планування з фізичної культури (футбол, легка атлетика, волейбол) для учнів 10-го класу

Про матеріал

Планування розроблено згідно навчальної програми з фізичної культури

для загальноосвітніх навчальних закладів 10 – 11 класи за 2017 рік.

Перегляд файлу

ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА  10 КЛАС

( 3 ГОДИНИ НА ТИЖДЕНЬ)

 

з/п

Тема уроку

Дата

Примітка

Модуль : Футбол

1

Інструктаж з правил техніки безпеки на уроках фізичної культури та під час занять рухливими та спортивними іграми. Розвиток футболу в Україні та за кордоном. Правила гри та арбітраж. Розминочний біг. Різні поєднання прийомів пересування з технікою володіння м’ячем. Вправи на релаксацію.

 

 

2

Організуючі вправи: ходьба; біг; стрибки. Зустрічні і колові естафети з перенесенням, розстановкою та збиранням предметів. Махові рухи. Згинання і розгинання рук в упорі лежачи.

 

 

3

Загальнорозвивальні вправи в трійках. Вправи для розвитку швидкісно-силових якостей. Зустрічні і колові естафети з подоланням смуги перешкод. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

4

Фізичне навантаження та відпочинок як фактори впливу на фізичний розвиток. Зустрічні і колові естафети з метанням у ціль, кидками та ловінням м’яча, стрибками і бігом у різних поєднаннях. Активні та пасивні нахили.

 

 

5

Організуючі вправи; ходьба; біг; стрибки. Загальнорозвивальні вправи. Прискорення та ривки з м’ячем. Ривки до м’яча з наступним ударом по воротах.  Вистрибування з присіду. Удари по футбольному і набивному м’ячах на дальність. Біг підтюпцем.

 

 

6

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. Ривки до м’яча з наступним ударом по воротах. Стрибки з імітуванням удару головою та ногою. Навчальна гра. Згинання і розгинання рук в упорі лежачи.

 

 

7

Методика виконання фізичних вправ та рухливих ігор з дітьми молодшого шкільного віку. Розминочний біг. Повторний біг на відрізках 30–100 м. у поєднанні з веденням м’яча. Вдосконалення точності ударів, уміння розраховувати силу удару у навчальній грі.

 

 

8

Організуючі вправи; ходьба; біг; стрибки; загальнорозвивальні вправи. Прискорення та ривки з м’ячем на 30-60 м. махові рухи; активні та пасивні нахили. Спортивні ігри з м’ячем за спрощеними правилами з елементами футболу.

 

 

9

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в парах. Елементи техніки з наступним ривком і ударом у ціль. Удари по футбольному і набивному м’ячах на дальність. Згинання і розгинання рук в упорі лежачи

 

 

10

Фізична підготовка юного футболіста. Розминочний біг. Повторне пробігання відрізків 5, 10, 15 м із різних в.п., зі зміною напрямку та швидкості руху за зоровим та голосовим сигналом. Навчальний норматив - 6 ударів на точність одним із вивчених способів у гандбольні або задану половину футбольних воріт з відстані 16,5 м (з-за меж штрафного майданчика) після ведення м’яча.

 

 

11

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в трійках. Вміння, навички та фізичні якості, необхідні для успішної самореалізації у майбутній професії (відповідно до обраного профілю чи омріяної професії). Вдосконалення швидкої організації атак у навчальній грі. Згинання і розгинання рук в упорі лежачи.

 

 

12

Організуючі вправи. Біг боком і спиною вперед наввипередки. Швидкий перехід від бігу спиною вперед на звичайний та ін. Багаторазові кидки набивного м’яча (до 1 кг) від грудей двома руками вперед, над собою. Навчальна гра. Вправи на релаксацію.

 

 

13

Розминочний біг. Комплекс ЗРВ. Біг з максимальною швидкістю після імітування удару ногою чи головою у стрибку, після подолання перешкод (бар’єрів тощо). Стрибки з поворотами, через різноманітні предмети. Характеристика фізичної підготовленості. Методики її визначення. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

14

Особливості фізичного розвитку і функціонального стану організму в старшому шкільному віці. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в парах. вдосконалення зупинок м’яча різними способами у навчальній грі. Присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Біг підтюпцем.

 

 

15

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. Стрибки через скакалку, багатоскоки. Вдосконалення ведення м’яча різними способами. Спортивні ігри з мячем за спрощеними правилами з елементами футболу.

 

 

16

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи із набивними м’ячами. Відбирання м’яча у підкаті. Паралімпійський рух на сучасному етапі.

 

 

17

Організуючі вправи. Загальнорозвивальні вправи. Кидки набивного м’яча ногою на дальність за рахунок енергійного маху ногою вперед. Боротьба за м’яч за допомогою поштовхів. Присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Біг підтюпцем.

 

 

18

Особливості підготовки дівчат у футболі. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в трійках. біг під гору та навпаки, стрибки через скакалку. Вдосконалення техніки ударів лобом у навчальній грі. Вправи на релаксацію.

 

 

19

Організуючі вправи. Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Вдосконалення техніки ударів лобом. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

20

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в трійках. присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Вдосконалення фінтів з урахуванням розвитку в учнів рухових якостей у навчальній грі. Вправи на релаксацію.

 

 

21

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи із предметами: джгутами. Удари по футбольному і набивному м’ячах на дальність. Стрибки в глибину з наступним вистрибуванням угору. Вправи на відновлення дихання.

 

 

22

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в парах. Біг зі зміною швидкості й напрямку за зоровими та звуковими сигналами. Вдосконалення точності і дальності вкидання м’яча. Вправи на релаксацію.

 

 

23

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. Біг під гору та навпаки, стрибки через скакалку. Біг з максимальною швидкістю після підстрибування, після бігу на місці, присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

24

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи. Уміння визначати напрямок можливого удару, гри на виходах, швидкої організації атаки, керування грою партнерів по обороні. Вправи для формування та корекції постави.

 

 

 

 

 

 

25

Розминочний біг. присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Навчальний норматив - 6 зупинок м’яча, що опускається, одним із вивчених способів. Вдосконалення техніки ловіння та відбивання, кидків руками та вибивання м’яча ногами у навчальній грі. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

26

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в парах. Біг зі зміною швидкості й напрямку за сигналом. Вдосконалення здатностей та умінь діяти у нападі у навчальній грі. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

27

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Організація швидкого та поступового нападу у навчальній грі. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

28

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у трійках. вправи на силових тренажерах. Уміння визначати напрямок можливого удару, гри на виходах, швидкої організації атаки, керування грою партнерів по обороні.

 

 

 

 

 

 

29

Розминочний біг. вправи для розвитку швидкості: повторний біг на відрізках 30–100 м. Біг з максимальною швидкістю після різкої зміни напрямку бігу, стрибки з місця в довжину та висоту. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

30

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. Організація оборони проти швидкого та поступового нападу. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

31

Розминочний біг. прискорення до 30 м з різних в.п. Вдосконалення здатностей та умінь діяти у захисті у навчальній грі. Вправи на силових тренажерах. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

32

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи в трійках. Навчальний норматив - Для воротарів: 6 спроб ловіння м’яча одним із вивчених способів після накидування м’яча партнером. Вистрибування з присіду. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

34

Розминочний біг. Біг з максимальною швидкістю після підстрибування, після бігу на місці. Підсилення захисту. Вдосконалення узгодженості дій в обороні. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

35

Розминочний біг. Загальнорозвивальні вправи у групах. Махові рухи. Організація оборони проти швидкого та поступового нападу. Навчальна гра за вибором учнів. Підведення підсумків з модулю.

 

 

 

 

 

 

Модуль : Легка атлетика

 

 

 

 

36

Правила безпеки під час занять легкою атлетикою. Розминочний біг. Комплекс ЗРВ. Спеціальні бігові вправи, стрибкові вправи: стрибки з ноги на ногу і т.д. Різновиди стрибків із завданнями. Прискорення 2 х 30 м. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

37

Комплекс ЗРВ. Різновиди ходьби. Спеціальні бігові вправи. Біг з максимальною швидкістю після підстрибування, після бігу на місці. Стрибки в довжину з розбігу способами зігнувши ноги’ та ‘прогинаючись’. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

38

Надання домедичної допомоги при отриманні травм. Повільний біг до 12 хв.(юнаки), 9 хв. (дівчата). Комплекс ЗРВ. Спеціальні бігові вправи, стрибкові вправи: багатоскоки. стрибок в кроці’. Присідання на одній та двох ногах. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

39

Комплекс ЗРВ. Різновиди ходьби. Спеціальні бігові вправи. Прискорення до 30 м з різних в.п., після різкої зміни напрямку бігу. Кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Cтрибок в кроці’ 2х30 м. Стрибки в довжину з місця. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

40

Ознаки втоми під час занять легкою атлетикою. Комплекс ЗРВ. Махові рухи; активні та пасивні нахили. Спеціальні вправи для метань, подолання перешкод. Прискорення 3х50 м. Метання м’яча в ціль. Багатоскоки. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

41

Різновиди ходьби та бігу. Спеціально-бігові вправи. Біг під гору та навпаки. Стрибки в довжину з розбігу способами ‘зігнувши ноги’ та ‘прогинаючись. Метання малого м’яча, гранати на дальність з розбігу. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

42

Повільний біг до 12 хв.(юнаки), 9 хв. (дівчата). Присідання на одній та двох ногах. Махові рухи. Активні та пасивні нахили. Рухливі та спортивні ігри. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

43

Різновиди ходьби та бігу. Вправи на силових тренажерах; після різкої зміни напрямку бігу, стрибки з місця в довжину та висоту. Стрибок ‘в кроці’ 3х30 м. Вправи для відновлення дихання.

 

 

 

 

 

 

44

Повільний біг до 12 хв.(юнаки), 9 хв. (дівчата). Спеціально-підвідні вправи. Рухливі та спортивні ігри.

 

 

 

 

 

 

45

Різновиди ходьби та бігу. Подолання смуги перешкод, ‘човниковий’ біг 4×9 м. Вправи з широкою амплітудою рухів руками й ногами. Навчальний норматив - стрибок у довжину з місця (см). Вправи для розвитку гнучкості.

 

 

 

 

 

 

46

Спортивна ходьба до 1000 м. присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Стрибки в довжину з місця. Прискорення 3х60 м. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

47

Рівномірний біг до 1000 м. Біг 300–400 м з інтервалом по 1-2-3 рази. Присідання на одній та двох ногах. Стрибки в довжину з місця. Вправи на релаксацію та відновлення дихання.

 

 

 

 

 

 

48

Спортивна ходьба до 1000 м. Вправи на силових тренажерах. Зістрибування з висоти 30 см з наступним стрибком у гору. Стрибки в глибину з наступним вистрибуванням угору. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

50

Спортивна ходьба до 1000 м Повторення різновидів техніки низького старту, стартового розгону, бігу по дистанції та фінішування. Естафети, рухливі ігри. Підтягування у висі та у висі лежачи на перекладині. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

51

Різновиди бігу та ходьби. Спеціально-бігові та спеціально-підвідні вправи. Серії бігу 3х30 м. Навчальний норматив - стрибок у довжину з розбігу (см). Вправи з гантелями. Повторення різновидів техніки низького старту, стартового розгону, бігу по дистанції та фінішування.

 

 

 

 

 

 

52

Різновиди бігу та ходьби. Серії бігу 2х100. Присідання на одній нозі з наступним підскоком угору, кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах.

 

 

 

 

 

 

53

Різновиди бігу та ходьби. Метання малого м’яча, гранати на дальність з розбігу. Вправи з подоланням ваги партнера. Стартові прискорення 3х60 м. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

54

Рівномірний біг до 2000 м. Спеціально-бігові вправи. Зістрибування з висоти 30 см з наступним стрибком у гору. Рухливі та спортивні ігри. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

55

Різновиди бігу та ходьби. Махові рухи. Серії бігу 3х30 м. Вистрибування з присіду. Повторення різновидів техніки низького старту. Активні та пасивні нахили.

 

 

 

 

 

 

56

Рівномірний біг до 1500 м. Вправи для розвитку витривалості: рівномірний біг до 1500 м. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи 3х12.

 

 

 

 

 

 

57

Різновиди бігу та ходьби. Серії бігу 2х100 м. Естафети, рухливі ігри. Присідання на одній та двох ногах. Кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Вправи для розвитку гнучкості та сили м’язів спини.

 

 

 

 

 

 

58

Різновиди бігу та ходьби. Серії бігу 3х30 м. Повторення різновидів техніки низького старту. Стрибки в глибину з наступним вистрибуванням угору. Кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Вправи для розвитку гнучкості та сили мязів черевного пресу.

 

 

 

 

 

 

59

Розминочний біг до 1000 м. Спеціально-бігові вправи. Навчальний норматив - біг 100 м (с). Присідання на одній нозі з наступним підскоком угору. Вправи для розвитку гнучкості.

 

 

 

 

 

 

60

Рівномірний біг до 1500 м. Спеціально-бігові вправи. Прискоренні 4х50 м. Підтягування у висі та у висі лежачи на перекладині. Вправи для розвитку гнучкості.

 

 

 

 

 

 

61

Вправи з широкою амплітудою рухів руками й ногами; подолання смуги перешкод, ‘човниковий’ біг 4×9 м. Вправи на силових тренажерах. Елементи ритмічної гімнастики.

 

 

 

 

 

 

62

Елементи аеробіки. Спеціально-бігові вправи. Вправи на розтягнення м’язів 2-3 хв. Розминочний біг – до 1 км. Кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Вправи на розтягнення м’язів

 

 

 

 

 

 

63

Розминочний біг до 1000 м. Спеціально-бігові вправи. Метання м’яча в ціль. Вправи для розвитку гнучкості: вправи з широкою амплітудою рухів руками й ногами. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

64

Біг у перемінному темпі до 1700 м. Стрибки в глибину з наступним вистрибуванням угору. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи 3х20 (хл.) 3х12 (д.).

 

 

 

 

 

 

65

Елементи ритмічної гімнастики. Вправи для розтягнення мязів. Навчальний норматив - нахил уперед з положення сидячи (см). Багаторазові кидки набивного м’яча (до 1 кг) від грудей двома руками вперед, над собою. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

66

Елементи аеробіки. Спеціальні вправи для метань. Навчальний норматив - метання малого м’яча на дальність (м). Вправи на силових тренажерах. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

67

Розминочний біг до 1000 м. Основні спеціально-бігові вправи. Махові вправи. Навчальний норматив - рівномірний біг 1500 м. (хв, с). Вправи з подоланням ваги партнера. Піднімання тулуба в сід 3х20 р. Біг підтюпцем 2-3 хв.

 

 

 

 

 

 

68

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Підтягування у висі та у висі лежачи на перекладині. Вправи з набивними м’ячами. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи 3х20 (хл.) 3х12 (д.).

 

 

 

 

 

 

69

Розминочний біг. Спецільно-бігові вправи. Спортивна гра за вибором учнів. Вправи з широкою амплітудою рухів руками й ногами. Згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

70

Вправи на координацію рухів, рухливі та спортивні ігри. Підтягування у висі та у висі лежачи на перекладині. Вправи на силових тренажерах. Навчальна гра за вибором учнів. Підведення підсумків з модулю.

 

 

 

 

 

 

Модуль : Волейбол

 

 

 

 

 

71

Досягнення Українських волейболістів. Комплекс ЗРВ, різновиди бігу та ходьби. Пересування уздовж сітки приставним кроком правим та лівим боком. Кидки набивного м’яча від грудей  обома руками вперед, над собою. Повторення вивчених у середніх класах подач. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

72

Основні поняття та правила гри у волейбол. Комплекс ЗРВ. Біг зі зміною швидкості й напрямку за зоровими та звуковими сигналами. Підтягування у висі та у висі лежачи.  Вправи для розвитку гнучкості м’язів верхнього плечового поясу.

 

 

 

 

 

 

 

73

Жести та суддівська термінологія. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки з поштовхом однієї та двох ніг. Вправи з широкою амплітудою рухів руками й ногами. Подача в ліву та праву половину майданчика. Навчальна гра. Вправи для вдосконалення гнучкості.

 

 

 

 

 

 

 

74

Елементи аеробіки. Біг зі зміною швидкості й напрямку за зоровими та звуковими сигналами. В упорі лежачі пересування  на руках по колу. Вправи на відновлення дихання та релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

75

Елементи ритмічної гімнастики. Багаторазова передача м’яча в стіну зі зміною висоти передачі та відстані до стіни; завислі передачі в ближню зону: 2-3, 3-2. Верхня бокова подача. Вправи на відновлення дихання та релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

76

Волейбол як засіб фізичного виховання, вдосконалення фізичних і психологічних якостей. Різновиди бігу та ходьби. Пересування уздовж сітки приставним кроком правим та лівим боком. Подача в ліву та праву половину майданчика. Навчальна гра. Підтягування у висі та у висі лежачи.  Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

77

Ведення протоколу гри. Комплекс ЗРВ. Вправи на розвиток навичок швидкої протидії: за сигналом (переважно зоровим). Згинання та розгинання рук в упорі лежачи 3х20 (хл.) 3х12 (д.). Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

 

78

Суддівство. Склад суддівської бригади. Пересування уздовж сітки приставним кроком правим та лівим боком. Багаторазова передача м’яча в стіну зі зміною висоти передачі та відстані до стіни; завислі передачі в ближню зону: 2-3, 3-2. Верхня бокова подача.

 

 

 

 

 

 

 

79

Фактори, що визначають ефективність змагальної діяльності гравців. Біг зі зміною швидкості й напрямку за зоровими та звуковими сигналами. Навчальний норматив - згинання та розгинання рук в упорі лежачи (кількість разів). Індивідуальне та групове блокування. Піднімання тулуба в сід 3х30 р. Біг підтюпцем.

 

 

 

 

 

 

 

80

Серійні стрибки з поштовхом однієї та двох ніг. Багаторазові кидки набивного м’яча (до 1 кг) від грудей двома руками вперед, над собою. Нападаючі удари з короткої передачі, нападаючий удар з першої передачі у навчальній грі. Вправи для розтягнення мязів та зміцнення черевного пресу.

 

 

 

 

 

 

 

81

Вправи на розвиток навичок швидкої протидії: за сигналом (переважно зоровим). Індивідуальне та групове блокування. Вправи на координацію рухів, рухливі та спортивні ігри. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

82

Кидки обома руками з-за голови з щонайбільшим прогинанням тулуба на місці, кидки тенісного м’яча через сітку. Стрибки в глибину’ з наступним вистрибуванням угору. Навчальна гра. Піднімання тулуба в сід 3х30 р.

 

 

 

 

 

 

 

83

Попередження спортивного травматизму. Різновиди бігу та ходьби. Передача м’яча через зону: 2-4, 4-2. Вистрибування з присіду, зупинки та обрання в.п. для блокування. Блокування з наступною самостраховкою. Прямий нападаючий удар за ходом, сильнішою рукою з високих та середніх передач із зон 2 та 4.  Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

84

Вправи на координацію рухів, рухливі та спортивні ігри; Верхня пряма подача. Блокування з наступною самостраховкою. Вправи для розтягнення мязів та зміцнення черевного пресу.

 

 

 

 

 

 

 

85

Різновиди бігу, ходьби, стрибків. Кидки набивного м’яча з-за голови обома руками при активному рухові кистей рук зверху до низу стоячі на місці. Верхня пряма подача. Навчальний норматив - піднімання тулуба в сід за 60 с.

 

 

 

 

 

 

 

86

Різновиди бігу, ходьби, стрибків. Вистрибування з присіду; кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Зістрибування з висоти 30 см з наступним стрибком у гору. Верхня пряма подача у навчальній грі.

 

 

 

 

 

 

 

87

Комплекс ЗРВ. Вправи на координацію рухів. Передача м’яча з пересуванням в парах, в трійках. Зонне блокування (закрити основний напрямок) у навчальній грі. Вправи для розтягнення м’язів.

 

 

 

 

 

 

 

88

Різновиди бігу, ходьби, стрибків. Вправи з подоланням ваги партнера. Навчальний норматив - підтягування (кількість разів). Кидки тенісного м’яча через сітку в ціль, в задану зону. Передача м’яча в трійках.  Передача м’яча через зону: 2-4, 4-2. Біг підтюпцем 2-3 хв.

 

 

 

 

 

 

 

89

Різновиди бігу, ходьби. Вправи з гімнастичною палицею або скакалкою, складеною вчетверо. Переміщення в упорі лежачи вправо, вліво, по колу. Багаторазові передачі м’яча в стіну. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

 

90

Комплекс ЗРВ. Вправи з гантелями. Передачі м’яча у падінні, у стрибку, за спину. Зістрибування з висоти 30 см з наступним стрибком у гору в русі. Вправи для розтягнення мязів.

 

 

 

 

 

 

 

91

Передача м’яча в русі. Пересування уздовж сітки  приставним кроком правим та лівим боком, зупинки, обрання вихідного положення для блокування. Зонне блокування (закрити основний напрямок). Верхня пряма подача. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

92

Різновиди ходьби та бігу. Вправи на силових тренажерах; елементи ритмічної гімнастики. Передача м’яча з пересуванням в парах, в трійках. Навчальна гра за вибором учнів.

 

 

 

 

 

 

 

93

Різновиди ходьби та бігу. Комплекс ЗРВ. Серійні стрибки з поштовхом однієї та двох ніг. Повторне пробігання відрізків 5, 10, 15 м із різних в.п. Передачі м’яча у падінні, у стрибку, за спину. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

94

Різновиди ходьби та бігу. Вправи на координацію рухів. Кидки тенісного м’яча через сітку в ціль, в задану зону. Навчальна гра. Вправи для розтягнення м’язів..

 

 

 

 

 

 

 

95

Стрибки ‘в глибину’ з наступним вистрибуванням угору. Вправи з подоланням ваги партнера. Вибір місця при страховці партнера, що виконує прийом у навчальній грі. Вправи на релаксацію.

 

 

 

 

 

 

 

96

Різновиди бігу та ходьби. Вправи з гімнастичною палицею або скакалкою, складеною вчетверо. Вибіркове виконання подачі: на гравця, слабшого у прийомі м’яча, на гравця що вийшов після заміни. Навчальна гра за вибором учні.

 

 

 

 

 

 

 

97

Різновиди бігу та ходьби. Повторне пробігання відрізків 5, 10, 15 м із різних в.п. Вправи на силових тренажерах. Вистрибування з присіду. Біг підтюпцем 2-3 хв.

 

 

 

 

 

 

 

98

Різновиди бігу та ходьби. Серійні стрибки з поштовхом однієї та двох ніг. Стрибки в глибину’ з наступним вистрибуванням угору. Вибір місця при страховці партнера, що виконує прийом. Кидки і ловіння набивного м’яча (1 кг) в парах. Біг підтюпцем 2-3 хв.

 

 

 

 

 

 

 

99

Різновиди бігу та ходьби. Передача м’яча в русі. Розташування гравців у момент прийому м’яча в побудові кутом вперед’. Взаємодія гравців, що приймають м’яч із зв’язковим гравцем, що перебуває в зоні: 3, 2, 4. Серійні стрибки з поштовхом однієї та двох ніг. Навчальна гра.

 

 

 

 

 

 

 

100

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Вправи на координацію рухів. Зістрибування з висоти 30 см з наступним стрибком у гору. Вибіркове виконання подачі: на гравця, слабшого у прийомі м’яча, на гравця що вийшов після заміни. Навчальна гра за вибором учнів.

 

 

 

 

 

 

 

102

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Кидки тенісного м’яча через сітку в ціль, в задану зону. Вправи з гімнастичною палицею або скакалкою, складеною вчетверо. Передача м’яча з пересуванням в парах, в трійках. Навчальна гра.

 

 

 

 

 

 

 

103

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Повторне пробігання відрізків 5, 10, 15 м. із різних в.п. Стрибки ‘в глибину’ з наступним вистрибуванням угору. Кидки тенісного м’яча через сітку. Навчальна гра. Вправи з гантелями.

 

 

 

 

 

 

 

104

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Розташування гравців у момент прийому м’яча в побудові ‘кутом вперед’. Взаємодія гравців, що приймають м’яч із зв’язковим гравцем, що перебуває в зоні: 3, 2, 4. Зонне блокування (закрити основний напрямок) у навчальній грі. Біг підтюпцем.

 

 

105

Різновиди бігу та ходьби. Комплекс ЗРВ. Вибіркове виконання подачі: на гравця, слабшого у прийомі м’яча, на гравця що вийшов після заміни. Навчальна гра. Підведення підсумків за навчальний рік.

 

 

 

 

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кириленко Лариса
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
23 серпня 2020
Переглядів
6984
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку