Календарно тематичне планування з технологій

Про матеріал
Календарно тематичне планування з технологій для 8 класу, підійде для класів без поділу. Календарно тематичне планування з технологій для 8 класу, підійде для класів без поділу.
Перегляд файлу

Календарно-тематичне планування з трудового навчання

8 клаc

 (35 год, 1 год на тиждень)

№п/п

Дата

Тема

Примітка

Розділ І. Основи проектування, матеріалознавства та технології обробки

Об’єкт проєктної діяльності № 1: Динамічна іграшка.

Основна технологія: технологія ручної обробки деревини

Додаткова технологія: паперопластика

1

 

Вступний інструктаж з техніки безпеки та ОП. Вибір та обгрунтування об’єкта проєктування. Планування роботи з виконання проєкту.

 

2

 

Добір конструкційних матеріалів, інструментів та обладнання. Моделі-аналоги. Графічне зображення.

 

3

 

Інструктаж з БЖД. Особливості та порядок виготовлення виробу. Виготовлення виробу.

 

4

 

Інструктаж з БЖД. Виготовлення виробу.

 

5

 

Інструктаж з БЖД. Виготовлення виробу.

 

6

 

Оздоблення виробу. Остаточна обробка виробу. Захист проєкту.

 

Об’єкт проєктної діяльності № 2: Рамка для фото

Основна технологія: технологія оздоблення мозаїкою

Додаткова технологія:

7

 

Види рамок для фото. Матеріали, які використовують для виготовлення виробів інтер’єрного призначення, їх властивості, переваги та недоліки.

 

8

 

Вибір об’єкта проєктування. Планування роботи з виконання проєкту. Добір конструкційних матеріалів та інструментів. Моделі-аналоги.

 

9

 

Проєктування моделі виробу. Графічне зображення.  Виконання технологічних операцій.

 

10

 

Інструктаж з БЖД. Виготовлення рамки

 

11

 

Інструктаж з БЖД. Виготовлення рамки.

 

12

 

Остаточна обробка виробу. Контроль якості виробу. Розрахунок вартості витрачених матеріалів. Захист проєкту.

 

Об’єкт проєктної діяльності №3: Кондитерські вироби

Основна технологія: технологія виготовлення виготовлення кондитерських виробів

Додаткова технологія: технологія культури споживання їжі

13

 

Короткі історичні віжомості про виникнення десертів, кондитерських виробів. Види десертів. Основні продукти та їх властивості для приготування кондитерсських виробів, обладнання та пристосування.

 

14

 

Правила безпечної робот, санітарно-гігієнічні вимоги, організація робочого місця. Вибір та обгрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проєкту.

 

15

 

Різноманітність кондитерських виробів та види їх оздоблення. Види тіста.  Технологія приготування кондитерських виробів із різних видів тіста(бісквітного, пісочного, заварного, листкового. Види начинок.

 

16

 

Вибір об’єкта проєктування. Вибір тіста. Вибір рецепта для приготування виробу. Визначення необхідної кількості інгредієнтів для приготування.

 

17

 

Технологічна послідовність виготовлення обраного борошняного кондитерського виробу. Виготовлення виробу. Дотримання правил безпечної праці та організації робочого місця.

 

18

 

Дотримання правил безпечної праці та організації робочого місця. Виконання технологічних операцій відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення. Оздоблення, контроль якості готового виробу. Презентація проєктів.

 

Об’єкт проєктної діяльності №4:  Декоративна ваза

Основна технологія: Технологія виготовлення штучних квітів

Додаткова технологія: Технологія виготовлення виробів з бісеру

19

 

Вази в інтер’єрі. Декоративні вази. Призначення, види та онфігурації декоративних ваз.  Вибір та обгрунтування теми проєкту. Вимоги до виробу. Аналіз моделей-аналогів.

 

20

 

Проєктування вази методом  комбінаторики. Створення ескізу та кресленика декоративної вази. Добір конструкційних матеріалів та інструментів.

 

21

 

Інструктаж з БЖД. Процес виготовлення деталей декоративної вази. Процес виготовлення деталей штучних вквітів.

 

22

 

Інструктаж з БЖД. Процес виготовлення декоративної вази. Процес виготовлення штучних квітів.

 

23

 

Інструктаж з БЖД. З’єднання деталей виробу. Оздоблення виробу. Контроль якості виконання технологічних операцій.

 

24

 

Інструктаж з БЖД. Остаточна обробка виробу. Самоконтроль якості виконання технологічних операцій. Розрахунок орієнтовної вартості витрачених матеріалів. Захист проєкту.

 

Об’єкт проєктної діяльності №5: Блокнот

Основна технологія: технологія виготовлення виробів ручним способом

Додаткова технологія: технологія виготовлення вишитих виробів

25

 

Блокноти, їх види. Особливості та розміри блокнотів. Конструкційні матеріали, з яких можна виготовити блокнот, їх властивості. Вибір та обгрунтування теми проєкту. Складання плану роботи з виконання проєкту. Виконання графічного зображення виробу з використанням методу комбінаторики.

 

26

 

Етапи проєктної діяльності. Складання технологічної послідовності виготовлення виробу. Технологія підготовки аркушів до зшивання. Економне використання матеріалів.

 

27

 

Інструктаж з БЖД. Технологія виготовлення  блокнота з паперу. Підготовка паперових аркушів, їх закріплення. Комплектування блокнота ( брошурування зі скріпленням на прокол, зі скріпленням на клей, із прошиванням на нитку).

 

28

 

Інструктаж з БЖД. Виконання технологічних  операцій відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення.

 

29

 

Інструктаж з БЖД. Основні види палітурок. Оформлення обкладинок і палітурок. Технології для оздоблення палітурок. Вибір виду палітурки для блокнота та методу її оздоблення. Виконання технологічних  операцій відповідно до обраного виробу та технології його виготовлення.

 

30

 

Інструктаж з БЖД. Остаточна обробка виробу. Контроль якості виробу. Розрахунок орієнтовної вартості витрачених матеріалів. Презентація виробів.

 

Розділ II. Технологія побутової діяльності та самообслуговування (4 год.)

Об’єкт проектної діяльності № 1: «Моя зачіска»

Основна технологія: Технологія добору зачіски.

31

 

 Види зачісок залежно від форми обличчя. Способи догляду за волоссям та правила добру зачіски. Святкові і повсякденні зачіски.

 

32

 

Рослинні натуральні засоби зміцнення та фарбування волосся. Визначення форми обличчя. Виконання зачіски.

 

Об’єкт проектної діяльності № 2: «Мій одяг – мій імідж»

(2 год.)

Основна технологія: Технологія добору одягу та взуття і догляду за ними.

33

 

Види одягу та взуття, санітарно-гігієнічні вимоги та технологія догляду за ними. Розміри одягу та взуття, їх визначення.

 

34

 

Правила добору одягу та взуття з урахуванням власних параметрів та потреб. Імідж. Мій одяг-мій імідж.

 

35

 

Узагальнюючий урок.

 

 

 

doc
Пов’язані теми
Технології, 8 клас, Планування
Додано
29 вересня 2023
Переглядів
4274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку