КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 1 КЛАС
(для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)
№ з/п |
Назва теми І СЕМЕСТР |
Кількість годин |
Дата проведення |
|
Тема. Навіщо ми їмо? |
7 |
|
1. |
Поняття здорового (раціонального) харчування та його значення для збереження і зміцнення здоров’я людини. |
1 |
|
2. 3. |
Раціональне харчування як основа правильного фізичного розвитку дитини, джерело енергії та поживних речовин. |
2 |
|
4. 5. |
Правила здорового харчування. |
2 |
|
6. 7. |
Різні продукти харчування і їх роль у збереженні та зміцненні здоров’я. |
2 |
|
|
Тема. Повноцінне здорове харчування. |
7 |
|
8. 9. 10. |
Поживні речовини білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, їхні головні функції в організмі. |
3 |
|
11. 12. |
Вміст поживних речовин у різних продуктах. |
2 |
|
13. 14. |
Потреба різноманітного харчування як обов’язкової умови збереження та зміцнення здоров’я. |
2 |
|
|
Тема. Режим харчування. |
3 |
|
15. 16. |
Потреба дотримання режиму харчування як однієї з головних умов зміцнення здоров’я. |
2 |
|
17. |
Основні вимоги до організації щоденного раціону харчування, його різноманітність. |
1 |
|
|
ІІ СЕМЕСТ |
|
|
|
Тема. Режим харчування. |
3 |
|
15. |
Поєднання продуктів. |
1 |
|
16. |
Принцип дотримання балансу енергії. |
1 |
|
17. |
Поняття порції стосовно різних типів продуктів. |
1 |
|
|
Тема. Смачно і корисно - два складники здорового харчуванняя |
12 |
|
18. 19 |
Поєднання корисного і смачного в здоровому харчуванні. |
2 |
|
20. |
Органи чуття та процеси харчування і травлення. |
1 |
|
22. |
Способи поліпшення смаку корисних продуктів. |
1 |
|
23. 24. |
Естетичний вигляд їжі. Якість продуктів: склад, упакування, маркування. |
2 |
|
25. |
Правила зберігання продуктів. |
1 |
|
26. 27. |
Основні ознаки несвіжих продуктів. |
2 |
|
28. |
Харчова залежність та її шкідливість для організму людини. |
1 |
|
29. 30. |
Гігієнічні правила поведінки за столом як вияв культури людини. |
2 |
|
|
Тема. Народні традиції харчування. |
8 |
|
31. 32. |
Кулінарні традиції українського народу та інших на- родів, що проживають на території України. |
2 |
|
33. 34. |
Традиційні страви українців. |
2 |
|
35. 36. |
Особливості народних традицій харчування: помірність, харчування за сезонами, постування, перевага овочевих страв, святкова та скоромна їжа. |
2 |
|
37. |
Місцеві традиції харчування як особливість способу життя населення певного регіону. |
1 |
|
38. |
Обрядовість харчування. |
1 |
|