КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 1 КЛАС (для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)

Про матеріал
КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 1 КЛАС (для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)
Перегляд файлу

 

 

 

КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 1 КЛАС

(для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)

 

 

 

№ з/п

                            Назва теми

                           І СЕМЕСТР

Кількість годин

Дата проведення

 

Тема. Навіщо ми їмо?

7

 

1.

Поняття здорового (раціонального) харчування та  його значення для збереження і зміцнення здоров’я людини.

1

 

2.

3.

Раціональне харчування як основа правильного фізичного розвитку дитини, джерело енергії та поживних речовин.

2

 

4.

5.

Правила здорового харчування.

2

 

6.

7.

Різні продукти харчування і їх роль у збереженні та

зміцненні здоров’я.

2

 

 

Тема. Повноцінне здорове харчування.

7

 

8.

9. 10.

Поживні речовини білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини, їхні головні функції в організмі.

3

 

11.

12.

Вміст поживних речовин у різних продуктах.

2

 

13.

14.

Потреба різноманітного харчування як обов’язкової умови збереження та зміцнення здоров’я.

2

 

 

Тема. Режим харчування.

3

 

15.

16.

Потреба дотримання режиму харчування як однієї з головних умов зміцнення здоров’я.

2

 

17.

Основні вимоги до організації щоденного раціону харчування, його різноманітність.

1

 

 

                         ІІ СЕМЕСТ

 

 

 

Тема. Режим харчування.

3

 

15.

Поєднання продуктів.

1

 

16.

Принцип дотримання балансу  енергії.

1

 

17.

Поняття порції стосовно різних типів продуктів.

1

 

 

Тема. Смачно і корисно - два складники здорового харчуванняя

12

 

18.

19

Поєднання корисного і смачного в здоровому харчуванні.

2

 

20.

Органи чуття та процеси харчування і травлення.

1

 

22.

Способи поліпшення смаку корисних продуктів.

1

 

23.

24.

Естетичний вигляд їжі. Якість продуктів: склад, упакування, маркування.

2

 

25.

Правила зберігання продуктів.

1

 

26.

27.

Основні ознаки несвіжих продуктів.

2

 

28.

Харчова залежність та її шкідливість для організму людини.

1

 

29.

30.

Гігієнічні правила поведінки за столом як вияв культури людини.

2

 

 

Тема. Народні традиції харчування.

8

 

31.

32.

Кулінарні традиції українського народу та інших на- родів, що проживають на території України.

2

 

33.

34.

Традиційні страви українців.

2

 

35.

36.

Особливості народних традицій харчування: помірність, харчування за сезонами, постування, перевага овочевих страв, святкова та скоромна їжа.

2

 

37.

Місцеві традиції харчування як особливість способу життя населення певного регіону.

1

 

38.

Обрядовість харчування.

1

 

 

docx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, Планування
НУШ
Інкл
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
385
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку