Рухова активність.Види рухової активності. Переваги активного способу життя.(НУШ 5 клас ,автор Воронцова)

Про матеріал

Матеріал до уроку "Рухова активність" з розділу 3.Фізичне здоров'я. НУШ 5 клас,інтегрований курс "Здоров'я,безпека та добробут".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичне здоров’я. Тема уроку: РУХОВА АКТИВНІСТЬВч.біології Романчук Н. В. М. Славута

Номер слайду 2

• рухова активність • чесні змагання• допінги. Питання,які сьогодні розглядаємо:• дізнаєтеся про користь руху;• дослідимо наслідки малорухливого способу життя;• потренуємося надавати першу допомогу при спортивнихтравмах;• обговоримо принципи чесного змагання.

Номер слайду 3

Рухова активність. Рухова активність— це будь-яка діяльність, пов’язаназ рухом тіла. Наприклад, ходьба, активні ігри, заняттяспортом і фізичними вправами.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Наслідки малорухливого способу життя. Тіло людини чудово пристосоване для руху і страждає від малорухливого способу життя.

Номер слайду 6

Переваги активного способу життя для навчання. Фізичні вправи допомагають дітям учитися. Не вірите?Таких висновків дійшли науковці. Обстеживши учнівство 3–6-х класів, вони з’ясували, що діти з добре розвиненими м’язами у середньому вп’ятеро рідше мають проблеми з навчанням. Вони менше втомлюються, краще організовують свій час, уміють зосереджуватися на досягненні резулü тату.

Номер слайду 7

Яку спортивну секцію обрати. Якщо маєте змогу записатися до спортивної секції —запишіться! Але зважте на те, що у вашому віці шкідливозайматися важкою атлетикою та атлетичною гімнастикою. Вони створюють надмірне навантаження на хребет, який наразі ще не досить міцний. Отже, заняття цими видамиспорту треба відкласти до 14–15 років.Із цієї самої причини не слід поки що піднімати нічого важчого за 5 кг, стрибати з дахів, дерев, високих парканів. А от плавання, гімнастика, аеробіка, спортивні ігри, легкаатлетика, лижі, фігурне катання — саме для вас.

Номер слайду 8

Активні розваги. Сучасні діти й підлітки захоплюються їздою на роликових дошках та ковзанах, велосипедах, скейтбордах, гіробордах тощо.

Номер слайду 9

Перша допомога при спортивних травмах. Під час рухливих ігор чи занять спортом іноді трапляютьсятравми. Найпоширеніші серед них — розтягнення зв’язок,забої та переломи.

Номер слайду 10

Допінги та принципи чесного змагання. Допінги — це стимулювальні речовини, які здатні підвищувати працездатність організму й усувати відчуття втоми. Ще давньогрецькі атлети намагалися покращити свої досягнення за допомогою таких засобів. Однак вживання допінгів негативно впливає на здоров’я, може спричинити інвалідність чи навіть смерть спортсменів. Крім того, це порушує принципи чесного змагання. Тому вживання допінгів суворо заборонено. Спеціальна міжнародна організація — Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) — пильно стежить за цим. Навмисне застосування допінгів карається позбавленням права брати участь у змаганнях на певний термін. За повторне вживання спортсмена можуть назавжди відсторонити від змагань.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Домашнє завдання:1. Оберіть види спорту, якими не рекомендовано займатисяу вашому віці.футбол, танці, важка атлетика, плавання,атлетична гімнастика, аеробіка2. Визначте, які твердження хибні, а які — істинні.• Якщо після падіння виник сильний біль у руці, необхіднозвернутися до травмпункту (так-ні)• У разі перелому на ушкоджену частину тіла накладають гіпсовупов’язку (так-ні)• Якщо людина впала на спину і відчуває сильний біль, їїпотрібно швидко підняти (так-ні)• При розтягненні зв’язок на руку чи ногу накладають тугупов’язку і прикладають холодний компрес (так-ні)

Номер слайду 13

3. Оберіть наслідки малорухливого способу життя. Збільшення об’ємулегень. Слабкість м’язів Зміцнення кісток Зниження мозкової активності Гартування воліПорушення постави Підвищення рівня тривожностіФормування правильної постави. Збільшення еластичності зв’язок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Щербакова Аліна Петрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Kiriyenko Olena
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Романюк Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Новодран Наталя Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
7850
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку