КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 2 КЛАС (для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)

Про матеріал
КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 2 КЛАС (для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)
Перегляд файлу

 

 

 

КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 2 КЛАС

(для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)

 

 

№ з/п

                                 Назва теми

                                   І семестр

Кількість годин

Дата проведення

Примітки

 

Тема. Їжа — джерело енергії, росту, здоров’я.

7

 

 

1.

Вміст поживних речовин у продуктах харчування та їх значення для здоров’я людини.

1

 

 

2.

3.

Основні групи поживних речовин: білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінеральні речовини, їх функції та роль в організмі.

2

 

 

4.

5.

Поживні речовини, їх співвідношення в різних продуктах.

2

 

 

6.

7.

Різноманітне харчування як обов’язкова умова здоров’я та фізичної активності людини.

2

 

 

 

Тема. Найважливіші продукти в харчуванні школяра.

7

 

 

8.

 

Вибір необхідних продуктів харчування для підтримання здоров’я і нормального розвитку організму дитини.

1

 

 

9.

10.

Групи продуктів та їх користь для здоров’я: молочні продукти; м’ясо, риба, яйця; каші, крупи, хліб; соки, овочі, фрукти.

2

 

 

11.

Правильне поєднання різних груп продуктів.

1

 

 

12.

13.

Потреба використання у щоденному раціоні найважливіших продуктів харчування. Комбінування продуктів.

2

 

 

14.

Різноманітність харчування та його значення для здоров’я людини.

1

 

 

 

                                   ІІ семестр

 

 

 

 

Тема. Мій щоденний раціон.

7

 

 

15.

Важливість регулярного харчування дитини для її фізичного розвитку і здоров’я.

1

 

 

16.

17.

Щоденний раціон харчування дитини з урахуванням власної фізичної активності.

2

 

 

18.

19.

Раціональний розподіл щоденного раціону між окремими прийомами їжі.

2

 

 

20.

21.

Фізіологічне значення щоденного раціону та режиму харчування дитини відповідно до її віку.

2

 

 

 

Тема. Вода та напої, їх цінність.

7

 

 

22.

23.

Значення води для життя та вміння правильно її вживати.

2

 

 

24.

25.

26.

Різні види напоїв та їх цінність для здоров’я (вода + вітаміни = соки, компоти, морси; вода +мінеральні речовини = столові та лікувально-столові води).

3

 

 

27.

28.

Загальний об’єм рідини в добовому раціоні, його залежність від різних чинників.

2

 

 

 

Тема. Пригощаємо друзів.

7

 

 

29.

 

Правила комбінування продуктів і страв для організації здорового харчування.

1

 

 

30.

Гармонійне поєднання смаку, кольору, атмосфери, настрою вживання їжі.

1

 

 

31.

32.

Уміння правильно зустрічати гостей та накривати святковий стіл.

2

 

 

33.

34.

35.

Страви, які готують до святкового столу.

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 2 клас, Планування
НУШ
Інкл
Додано
21 листопада 2022
Переглядів
332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку