КАЛЕНДАРНО – ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН
АБЕТКА ХАРЧУВАННЯ 2 КЛАС
(для осіб з порушенням інтелектуального розвитку)
№ з/п |
Назва теми І семестр |
Кількість годин |
Дата проведення |
Примітки |
|
Тема. Їжа — джерело енергії, росту, здоров’я. |
7 |
|
|
1. |
Вміст поживних речовин у продуктах харчування та їх значення для здоров’я людини. |
1 |
|
|
2. 3. |
Основні групи поживних речовин: білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мінеральні речовини, їх функції та роль в організмі. |
2 |
|
|
4. 5. |
Поживні речовини, їх співвідношення в різних продуктах. |
2 |
|
|
6. 7. |
Різноманітне харчування як обов’язкова умова здоров’я та фізичної активності людини. |
2 |
|
|
|
Тема. Найважливіші продукти в харчуванні школяра. |
7 |
|
|
8.
|
Вибір необхідних продуктів харчування для підтримання здоров’я і нормального розвитку організму дитини. |
1 |
|
|
9. 10. |
Групи продуктів та їх користь для здоров’я: молочні продукти; м’ясо, риба, яйця; каші, крупи, хліб; соки, овочі, фрукти. |
2 |
|
|
11. |
Правильне поєднання різних груп продуктів. |
1 |
|
|
12. 13. |
Потреба використання у щоденному раціоні найважливіших продуктів харчування. Комбінування продуктів. |
2 |
|
|
14. |
Різноманітність харчування та його значення для здоров’я людини. |
1 |
|
|
|
ІІ семестр |
|
|
|
|
Тема. Мій щоденний раціон. |
7 |
|
|
15. |
Важливість регулярного харчування дитини для її фізичного розвитку і здоров’я. |
1 |
|
|
16. 17. |
Щоденний раціон харчування дитини з урахуванням власної фізичної активності. |
2 |
|
|
18. 19. |
Раціональний розподіл щоденного раціону між окремими прийомами їжі. |
2 |
|
|
20. 21. |
Фізіологічне значення щоденного раціону та режиму харчування дитини відповідно до її віку. |
2 |
|
|
|
Тема. Вода та напої, їх цінність. |
7 |
|
|
22. 23. |
Значення води для життя та вміння правильно її вживати. |
2 |
|
|
24. 25. 26. |
Різні види напоїв та їх цінність для здоров’я (вода + вітаміни = соки, компоти, морси; вода +мінеральні речовини = столові та лікувально-столові води). |
3 |
|
|
27. 28. |
Загальний об’єм рідини в добовому раціоні, його залежність від різних чинників. |
2 |
|
|
|
Тема. Пригощаємо друзів. |
7 |
|
|
29.
|
Правила комбінування продуктів і страв для організації здорового харчування. |
1 |
|
|
30. |
Гармонійне поєднання смаку, кольору, атмосфери, настрою вживання їжі. |
1 |
|
|
31. 32. |
Уміння правильно зустрічати гостей та накривати святковий стіл. |
2 |
|
|
33. 34. 35. |
Страви, які готують до святкового столу. |
3 |
|
|