"Камяні баби" презентація

Про матеріал
Опис походження скіфських баб. Цікавинка, легенди, фото. Можна користуватися на уроках історії України. факультативних заняттях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КАМ’ЯНІ БАБИВиконала. Учениця 5-Б класу. Бутікова Карина

Номер слайду 2

Кам'яні баби – це людиноподібні статуї,  які давні люди вважали ідолами-оберегами. Представники стародавніх народів встановлювали їх на курганах. Ці монументальні скульптури з'явилися на території сучасної України більше 6 тисяч років тому. ЦІКАВИНКА!

Номер слайду 3

Кам'яні́ Баби або Боввани – монументальні кам'яні скульптури, які з'явилися на території сучасної України більше 6 тис. років тому. Кам'яні статуї або Баби поширені в степовій смузі Європи і Азії від Монголії до Німеччини. Сама назва «баба» тлумачиться з санскриту і означає: "душа", "предок", "батько", "старійшина". Але Кам'яні Баби не надмогильні пам’ятники — вони носили життєстверджуючий характер. Статуї мали приносити успіх, добробут, родючість.

Номер слайду 4

ФОТО КАМ’ЯНИХ БАБ НА ТЕРИТОРІЇ ДНІПРА

Номер слайду 5

ЛЕГЕНДАКам'яні баби, кажуть, були колись такими ж людьми, як і ми, але покам'яніли. Сталося це так: Бог створив людей раніше сонця, і жили вони в темряві, харчувалися плодами рослин. Але ось явилося сонце. Люди сполошилися і, щоб спекатися сонця, почали виходжати на високі могили і плювати на нього.

pptx
Додано
17 травня 2023
Переглядів
634
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку