Карнавал тварин Анімалістичний жанр у живопису

Про матеріал
Презентація «Карнавал тварин. Анімалістичний жанр у живопису» допомагає ознайомити учнів із створенням образу риб засобами різних видів мистецтва: музики Сен-Санса, графіки та живопису. Послідовність зображень відповідає уроку, побудованому по технології розвитку критичного мислення шляхом використання прийому "Кубик Блума"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Карнавал тварин. Анімалістичний жанр у живопису

Номер слайду 2

Образ тварин у мистецтві

Номер слайду 3

Сен–Санс. Карнавал тварин. Акваріум

Номер слайду 4

Порівняйте засоби виразностіживописграфіка

Номер слайду 5

Номер слайду 6

"Ода улюбленій кішці ", Мартін Фердинанд Квадал

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Абель Джордж Варшавський. Золоті рибки

Номер слайду 9

Анрі Матісс. Улюбленими темами Матісса були рибки і акваріум. Мовою живописця це означало відчуженість і споглядання абсолютної внутрішньої тиші. У своїх полотнах художник свідомо спрощував композиції, вважаючи, що простір навколо перенасичене їжею для очей, тому людині часто не вистачає часу, щоб його скуштувати. Відмовляючись від змішаних кольорів, дрібних деталізацій, переходів тональностей, йому вдавалося перетворювати фігури жінок і риб практично в знаки.

Номер слайду 10

«Червоні рибки» Полотно виконано в яскравих насичених кольорах, а представлена ​​композиція позбавлена ​​пропорцій і симетрії. Однак колірна палітра досить м`яка в порівнянні з буйством фарб фовізму, навіть злегка приглушена, передає настрій. Центральна фігура - стіл, намальований у формі кола, що зазвичай вказує на вид зверху. Але домалював скраю ніжка столика дає зрозуміти, що перед смотрящим бічне зображення. До того ж акваріум відображений таким чином, що рибок можна розглянути в відображенні поверхні води і збоку, як не можна було б побачити, якщо дивитися зверху.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Яскраві фарби, колоритність і контрастність картини проте не перешкоджають здійсненню її реалістичності. У ній присутній особлива правдивість, яка тільки може бути виражена очима дитини - безпосередність і захоплення рибками. Довгі роки картина не перестає захоплювати глядачів своїм спокійним, нереальною атмосферою. Тут не представлений драматичний сюжет, але «Червоні риби» Матісса приковують погляд.

Номер слайду 13

Практична робота

Номер слайду 14

Творча робота

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Джерело:https://u.aquafans.ru/ribki-2/1885-u-chomu-osoblivosti-kartini-anri-matissa-chervoni.htmlhttps://deti-online.com/https://youtu.be/FY1mp6-AQjo

pptx
Додано
14 лютого 2021
Переглядів
1146
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку